Cuketo-ořechová pochoutka
Potřebné ingredience
250g nahrubo nastrouhané cukety,125g polohrubé mouky,125g drcených vlašských ořechů,125g krupic.cukru,2 vejce,5 lžic oleje,4 lžíce mléka,1 vanilkový cukr,2 lžičky pr.do pečiva,1 lžička ml.skořice,špetku jedlé sody,ořechy na posypání
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme cuketu-oloupeme a nahrubo nastrouháme.V míse vyšleháme celé vejce s vanilk.a krupic.cukrem do pěny.Vmícháme olej,mouku smíchanou s pr. do peč a sodou.Pak…
Jahodový koláčik....
Potřebné ingredience
xx
Postup přípravy
upiekla som kakaovy korpus....potrela dzemom..na dzem som dala jahodky...a plnka je slahacka v ktorej je aj bila cokolada...nic to neni a super kolacik je hotovy..je sezona jahod.…
FRGÁL - vynikající těsto nadýchané!!!
Potřebné ingredience
TĚSTO: 250 g polohr. mouky, 40 g cukr krystal, 1/2 kostky droždí, 125 ml vlaž. mléka, 25 g oleje, 25 g sádla, citr. kůru a šťávu, velkou špetku soli, 1 žloutek NÁPLŇ: 1 kostka tvarohu, 1-2 vejce, lžíce másla, kapka mléka a na šmakec třeba posypat troškou skořice, nebo rozinkami v rumu. Na závěr zasypat posypkou. Správné frgál má být zalité rumem, ale skrz děti tu chybí.
Postup přípravy
Zadělá se na kvásek: 125 ml vlažného mléka + 1/2 kostky droždí + 1 vanilkový cukr. Po 10 minutách smícháme i ostatní přísady na těsto a nechá se kynout asi hodinu (těsto má být…
Čokoládové lístky
Potřebné ingredience
hořká čokoláda (s vysokým množstvím kakaa) mléčná čokoláda bílá čokoláda listy natrhané v lese nebo na zahradě (viz tipy a triky) + tenký štětec
Postup přípravy
Když listy sbíráte tak jako já v hustém lese, není třeba je před použitím omývat. Pokud však nemáte jinou možnost, než natrhat je v parku podél tříproudové silnice, musíte je…
Kakaové řezy s čokoládovou polevou
Potřebné ingredience
korpus: 5 vajec 15dkg cukru krupice 3 lžíce kakaa hladké mouky tolik, aby jí bylo i s kakaem 15dkg 5 lžic oleje krém: 15dkg másla 3dkg hladké mouky 250ml mléka 10dkg moučkového cukru
Postup přípravy
Postup:
Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu. Po jednom postupně zašleháme žloutky a po lžících olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozetřeme na plech…
Řezy s čokojogurtovým krémem, hroznovým vínem a…
Potřebné ingredience
korpus: 6 vajec 6 pl krupicového cukru 3 pl hladké mouky 2 pl polohrubé mouky 1 pl gustinu 1 pl oleje 1 pl kaka půl prášku do pečiva špetka soli krém: 2 ks smetanového jogurtu MAX á 500 gr 1 ks šlehačka 33% 200 ml vlažné vody 2 ks želatinový ztužovač Dr. Oetker 100 gr jahodová čokoláda, nebo bílá 300 gr hroznové víno prořezané na ploviny 100 gr ostružiny 2 pl moučkový cukr 1 pl citronové šťávy čiré želé Dr Oetker 1 ks - není nutné
Postup přípravy
Postup:
Oddělíme bílky a žloutky. Do bílků dáme špetičku soli a šleháme v míse asi 1 minutu potom přidáme cukr a šleháme do tuha. Přidáme žloutky a lžíci oleje a prošleháme. Do…
Rebarborovo tvarohový zákusek s bílkovou pěnou
Potřebné ingredience
Inspirace na blogu Adriky Sabolové CHUTĚ A VŮNĚ MÉ KUCHYNĚ těsto (plech 30x40 cm) 6 žloutků 150 g moučkového cukru 250 g másla 100 ml sladké smetany (příp. mléka) 1 KL prášku do pečiva 250 g polohrubé mouky 1 vanilkový cukr //// Tvarohové těsto: 4 vejce 750 g tvarohu 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2 PL vanilkového pudinkového prášku spetka soli //// dále-cca 500 g očištěných rebarbory /// pěna: 6 bílků 150 g moučkového cukru spetka soli
Postup přípravy
Rebarboru omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme po jednom žloutky, pokaždé dobře vyšleháme. Přidáme smetanu a…
letní moučník
Potřebné ingredience
listové těsto, 2sáčky čoko pudinku,1/2litru mléka, 1 vanička nízkotučného tvarohu, zakysaná smetana, cukr moučka, dětské piškoty, zavařenina- nejlépe meruňky.
Postup přípravy
Listové těsto rozdělíme na polovinu, jednu polovninu rozválíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Na těsto naklademe dětské piškoty. Poté si uvaříme hustý pudink (1/2l…
Rychlá angreštová buchta
Potřebné ingredience
1 velká sklenice nabo dvě malé angreštového kompotu, 1,5 dcl oleje, 2 vejce, 400g polohrubé mouky, 250g mletého cukru, 1,5 čajové lžičky sody
Postup přípravy
Do mísy dáme napřed tekuté přísady, potom sypké a vše dobře promícháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem nebo vymazané a vysypané a upečeme do růžova na 180 stupňů.
Hotové…
JAHODOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
Zákusek pro ty, kdo mají rádi jemné osvěžující moučníky, nepřeslazené a rozplývající se na jazyku. Lze dělat s jakýmkoliv ovocem. POSTUP PŘÍPRAVY Těsto: 5 vajec, 20 dkg cukru krupice, 100 ml vody, 100 ml oleje, 25 dkg polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva. Žloutky ušlehat s cukrem do pěny, přidat olej, vodu, mouku s práškem, nakonec ručně vmíchat sníh z bílků. Těsto nalít na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem a upéct v předehřáté troubě na 180°C 15 – 20 minut... ..Na vychladlý piškot naskládat jakékoliv ovoce z kompotu nebo mražené (já krájela polozmrzlé jahody a maliny).…..Krém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr a 4 PL cukru uvařit, do horkého pudinku vmíchat asi tak 1 lžíci másla, do vychladlého vmíchat 2 zakysané smetany, trochu moučkového cukru a šlehačem vyšlehat.....Na piškot s ovocem natřít krém a nahoru vyšlehat 2 šlehačky se ztužovačem, posypat strouhanou čokoládou......Doporučuji udělat večer a nechat do rána krásně zaležet v ledničce.