Zmrzlina stracciatella
Potřebné ingredience
150g cukru, 5g škrobu, 570g plnotučného mléka, 1 šlehačka, sůl, 80g čokolády, olivový olej, kakaové máslo
Postup přípravy
Ve 380g mléka rozmícháme škrob a cukr, směs zahřejeme k bodu varu za častého míchání, od bodu varu vaříme 1 minutu. Poté přes cedník přelijeme do mísy, hned přidáme zbytek mléka,…
Třívrstvý tvarohový koláč
Potřebné ingredience
1. vrstva: 65 g másla, 30g cukru, 40g pohankové mouky, 40g polohrubé mouky, 40g špaldové celozrnné mouky, 1 - 2 lžíce mléka, 1/2 vejce, 1 lžička PP, 15g kakaa, sůl. 2. vrstva: 2 tvarohy, 40g cukru, 1 vejce, ovoce. 3. vrstva: 1 a 1/2 vejce, 70g cukru, 60o oleje, 3 lžíce vody, 110g polohrubé mouky, 1 lžička PP, sůl
Postup přípravy
Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mléko a nakonec mouku s PP a kakaem. Vznikne tuhé těsto, které namačkáme do vymazané a vysypané formy. Na tmavou vrstvu nalijeme…
Bebe střecha s banánem
Potřebné ingredience
2 balení bebe sušenek, 500g tvarohu, 110 - 120g cukru, 1/2 pudinkového prášku, 200g mléka, 150g másla, rum, vanilka, 2 - 3 banány, čokoláda
Postup přípravy
Z mléka a pudinku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Poté ušleháme máslo s cukrem do pěny, postupně zašleháme pudink, tvaroh, rum a vanilku. Ze sušenek vytvoříme obdélník 7x3…
Banánový dezert
Potřebné ingredience
3 zralé banány, skořice, 2 malé lžíce medu, 150g jogurtu
Postup přípravy
Kousky banánů pečeme v troubě na 180°C 10 min., poté zasypeme skořicí, pokapeme medem a pečeme ještě 8 min. Necháme vychladnout. Poté rozmixujeme s jogurtem, dáme do skleniček a…
Citrusový dezert
Potřebné ingredience
Piškot: 5 vajec, 70g cukru, 130g hrubé mouky, sůl. Citrónová náplň: 1 a 1/2 šlehačky, 1 ztužovač, šťáva z 1 citrónu. Pomerančová náplň: 400g pomerančového džusu (vymačkané šťávy), 1 vanilkový pudink, 2 malé lžíce cukru, 50g másla
Postup přípravy
Z bílků, soli a části cukru vyšleháme sníh. Zbylý cukr vyšleháme se žloutky do pěny, přidáme mouku a nakonec sníh. Pečeme na nízkém plechu asi 10 min. na 200°C. Necháme…
SKLÁDANÉ ROHLÍČKY ve tvaru mašliček
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 40 g cukru, 30 ml oleje, 1-2 celá vejce střední velikosti, ½ kostky čerstvého droždí, 1/2 deci vlažné vody, špetka soli, 1 žloutek + lžička mléka na potření, čokoládový oříškový krém (nutela nebo jiné náplně), vanilkový cukr.
Postup přípravy
V malé misce spojíme droždí, vlažnou vodu, cukr, zaprášíme moukou, zakryjeme a necháme vzejít.
Pak přelijeme do mísy a spolu se zbývající moukou, mlékem, olejem, vejcem a solí…
Citrónovo-jogurtová kytka z remosky
Potřebné ingredience
190 g polohrubé mouky, 160 g krupicového cukru, 200 g řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany), 2 menší vejce, 40 ml oleje, šťáva z jednoho citrónu (odpovídá cca 50 ml), nastrouhaná kůra z ½ citronu (nebo lžička sušené kůry), necelý 1 prášek do pečiva, čokoládové flopy
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Primavera), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Vejce + cukr spolu vyšlehat do pěny.…
Ořechový koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 80 g polohrubé mouky, 90 g celozrnné pšeničné mouky, 140 g třtinového cukru (je možné nahradit bílým cukrem), 1 lžička vanilkové pasty, ½ sáčku kypřicího prášku, 100 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 200 ml mléka; * POLEVA: 40 g tuku nebo másla, 1 lžíce mléka, 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Dot), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Všechny suroviny na těsto smíchat.
Citrónový chlebíček s LM
Potřebné ingredience
Rozkvas: 50g mléka, 50g polohrubé mouky, 20g cukru, 1lžíce LM. Těsto: 150g cukru, 140g měkkého másla, 50g mléka, 3 vejce, 200g polohrubé mouky, šťáva a kůra z 1-2 citrónů, sůl
Postup přípravy
Asi 9-12 hodin předem připravíme rozkvas smícháním všech surovin. Všechny suroviny do těsta musí mít pokojovou teplotu, jinak se srazí. Bílky vyšleháme s polovinou cukru. V jiné…
Domácí pribiňák
Potřebné ingredience
1 šlehačka, 2 malé lžíce cukru, vanilka, 1 tvaroh
Postup přípravy
Šlehačku s cukrem vyšleháme téměř dotuha, poté přidáme tvaroh, vanilku a ještě nějakou dobu šleháme. Dáme do skleniček a necháme přes noc vychladit. Krém má i typické bublinky ve…