Kávové řezy s griotkou
Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky / 150g mouč. cukru / 1 prášek do pečiva / 100g rozpuštěného másla / 3 PL oleje / 2 vejce / 2 PL instantní kávy - nezaléváme, použijeme rovnou prášek / 4 PL kakaa / 250 ml mléka / 1 PL griotky / jahodová marmeláda / krém: 1 měkký tvaroh 1 kysaná smetana cukr dle chuti / poleva: 1 1/2 čokolády na vaření máslo dle potřeby
Postup přípravy
Do hladka vymícháme mouku, prdopeč, kakao, kávu, cukr, vejce, mléko, máslo, griotku a olej. Vylijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech. Na horkovzduch pečeme při 180 st.…
Výtečné a rychlé tiramisu
Potřebné ingredience
2 žloutky, 2 bílky, 50 g cukru + ´1 polévková lžíce cukru, 2 balení mascarpone,1 hrnek silné sladké kávy, cukrářské piškoty, lžíce rumu, kakao
Postup přípravy
Nejprve uvaříme do hrnku silnou rozpustnou kávu, osladíme, přidáme lžíci rumu a necháme vychladit.rnUšleháme žloutky s cukrem, přidáme mascarpone a vyšleháme. rnZ bílků ušleháme…
Domácí nanuky
Potřebné ingredience
Mléko, tvaroh, vanilkový cukr, voda, ovoce dle chuti
Postup přípravy
Banánový nanuk: Oloupeme banány a nakrájíme na kolečka a rozmačkáme na kaši. Smícháme s tvarohem a vanilkovým cukrem a zředíme mlékem. Směs vkládáme do formiček určených pro…
Hrk-hrK buchta - navíc se zakysankou a čoko polevou
Potřebné ingredience
TĚSTO: 2 vejce + 1 HR krystal cukru, 1/2 HR oleje + 3/4 HR mléka, 1 a 1/2 HR polohr. mouky + 1 prdopeč + 2 PL kakaa. HRK-HRK KRÉM: 250ml 33%šlehačky + 1 ztužovač, 1 sáček vanilk. pudinku bez vaření Créme Olé, 1 malá plechovka mandarinek. "KRÉM" ZE ZAKYSANEK: 3 zakysané smetany (á200g) + 3 vanilkové cukry NA DOZDOBENÍ: čoko poleva
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme postupně, jak jsou napsány, vylijeme na střední plech a pečeme při 200°C asi 17min. Mandarinky zcedíme a nasekáme na malé kousky - dáme do mísy s víkem,…
Jahodový dezert nejen na neděli
Potřebné ingredience
1x měkký tvaroh 1x kysaná smetana 1x vanilkový cukr moučkový cukr dle chuti jahody 8 ks piškoty 3 balíčky cereální kakaové bebe dobré ráno
Postup přípravy
Děsně jednoduché, děsně žravé, přípravu zvládnou školkáčci
Krém: vyšleháme tvaroh s kysanou smetanou, cukrem a vanilkovým cukrem, do hladka.
do poháru vrstvíme…
Ostružinové jogurtové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Krém: 500 g vaničkového 20% tvarohu, 500 g selského jogurtu Hollandia, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, ostružiny, cukr moučka.
Postup přípravy
Upečeme piškot na plechu 30 x 40cm, na vychladlý korpus nalijeme krém, potřeseme plechem, aby se krém srovnal a necháme v ledničce ztuhnout. Druhý den pokrájíme a zdobíme.
TVAROHOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
30 dkg hladké mouky, 17 dkg moučkového cukru,1/2 prášku do pečiva citronová kůra, 20 dkg rozpuštěné hery nebo másla, 1 vejce TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 2kostky měkkého tvarohu, 2 vejce, 15 dkg cukru,4 dcl mléka, 2 polévkové lžíce rumu, 1 vanilkový puding
Postup přípravy
Recept jsem dostala od kolegyně z práce, myslím, že suroviny jsou na menší plech. Na klasický o velikosti 40x35 cm jsem dělala těsta i náplně 1 a půl dávky.
Vypracujeme si…
Nepečený dortík s lesním ovocem a tvarohem
Potřebné ingredience
Na korpus:* 240g máslových sušene * 120g másla *1 lčíce medu * 50g cukru Než vychladne připravíme si náplň:\r\n- 1 tučný tvaroh\r\n- 1 šlehačka vyšlehaná do tuha\r\n- cukr podle chuti
Postup přípravy
Sušenky najemno nadrtíme(ideální je el.sekáček nebo robot,ale jde to i válečkem přes sáček),do najemno drcených sušenek dáme zbylé suroviny a uděláme drobenku.Do dortové formy…
**Šalamounské řezy**jednoduchý, bleskový .....…
Potřebné ingredience
**TENTO RECEPT JSEM OBJEVILA V JEDNOM ZE STARŠÍCH ČÍSEL ČASOPISU APETIT A OD TÉ DOBY PEČU VŽDY,KDYŽ MÁ PŘIJET NEČEKANÁ NÁVŠTĚVA A JÁ NEMÁM ČAS PÉCT ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ MOUČNÍK............JSOU KRÁSNĚ VLÁČNÉ A KROMĚ KOKOSU JE MŮŽETE POSYPAT NAPŘ.OŘECHY,STROUHANOU ČOKOLÁDOU,NEBO POLÍT ČOKOL.POLEVOU - ZÁLEŽÍ NA VÁS :-) **RECEPT JSEM OPROTI PŮVODNÍMU MALINKO POUPRAVILA** Na plech o vnitřním rozměru 34 x 28cm (samozř.může být i trochu menší,buchta pak bude trošku vyšší a vůbec to nevadí) si připravíme: *440g krupicového cukru (buchta je sladší a tak kdo má raději méně sladkou,stačí 400g cukru)* *1 HERA* * 2 lžíce kakaa holandského typu* * 1 prášek do pečiva* * 300g polohr.mouky* * 4 vejce* * 180ml rumu (mám zkušenost,že stačí tak 120ml)* * 250ml mléka (v původ.receptu je místo mléka použita voda) * kokos na posypání (nebo např.ml.ořechy,strouhaná čokoláda atd.)*
Postup přípravy
1) Cukr nasypte do hrnce, zalijte 250ml mléka, přidejte heru i kakao a za stálého míchání zahřívejte, aby se vše spojilo. Ale POZOR směs nesmí projít varem! Pak odeberte bokem cca…
Oříšková,kokosová a klasická roláda
Potřebné ingredience
5 vajíček,18 dkg cukru,18 dkg pol.mouky ,,,,,,krém:máslo+ puding,kokos,oříšky