Domácí bounty
Potřebné ingredience
160g kokosu, 50g oleje, 60g mléka, 50g rýžového sirupu, 40g sušeného mléka. Poleva
Postup přípravy
Část kokosu rozmixujeme najemno a smícháme všechny ingredience dohromady. Uhladíme na asi 1,5 cm silnou placku (nejlépe rozválet válečkem mezi dvěma archy pečícího papíru), dáme…
Kynutá bábovka a kakaem z remosky
Potřebné ingredience
* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 1 lžíce polohrubé mouky, 50 ml vlažného mléka; * TĚSTO: 50 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 90 ml vlažného mléka, špetička soli, 1 žloutek, 30 g rozpuštěného másla; * NÁPLŇ: 3 lžíce holandského kakaa, moučkový cukr podle chuti, 20 g rozpuštěného másla
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,6 l (tady konkrétně je forma Silikomart Intreccio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Smíchat všechny suroviny na kvásek a…
Jednoduché pralinky
Potřebné ingredience
* ZÁKLAD: čokoláda na vaření, máslo (tuk);; * NA OCHUCENÍ: skořice, kardamon, rum, likér...; * NÁPLŇ: marcipán, různé ořechy...; * NA DOZDOBENÍ: bílá čokoláda, želé, kandované ovoce...
Postup přípravy
Čokoládu na vaření rozpustit spolu s máslem v poměru 2:1.
Čokoládu podle chuti okořenit (není nutné).
Vlažnou čokoládu nalít do formy zhruba do ⅓ až ½ (podle druhu…
Muffiny s rebarborou
Potřebné ingredience
35g cukru, 120g špaldové celozrnné mouky, 1 lžička PP, 1/4 lžičky sody, skořice, sůl, 110 - 120g zakysané smetany, 60g rozpuštěného másla, 1 vejce, rebarbora nebo jiné ovoce. Žmolenka (máslo, cukr, mouka, vločky), ev. 2 - 3 lžíce mléka na doředění
Postup přípravy
Smícháme sypké ingredience, které vmícháme ke smíchaným mokrým, pokud je těsto moc husté přidáme trochu mléka. Nakonec vmícháme na ovoce, posypeme žmolenkou a pečeme na 170 °C asi…
Banánový dezert
Potřebné ingredience
Korpus: 105g hladké špaldové mouky, 1 lžička škrobu, 50 - 80g cukru, 50g kakaa, 100g rozpuštěného másla, sůl, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce hodně měkkého másla. Krém: 1 zralý banán, 150g šlehačka (rozděleno na 50 a 100), 35g plnotučného mléka, 20g cukru, 15g škrobu, 2 žloutky, 2 a 1/2 plátku želatiny, 25g měkkého másla, kurkuma
Postup přípravy
Na korpus smícháme vše kromě posledních dvou surovin. Vznikne drobenkové těsto, to ve větších kusech rozprostřeme na plech a upečeme na 160°C asi 15 - 20 min. Necháme vychladnout…
Špaldový mazanec podle Maršálka
Potřebné ingredience
Moučná směs (roux): 150g mléka, 30h hladké mouky. Těsto: 470g hladké špaldové mouky, 120 - 140g mléka, 100g cukru, 100g másla, 2 žloutky, 20g droždí, 30g solamylu, citrónová kůra, sůl, rozinky, ev. mandle
Postup přípravy
Mléko s moukou smícháme a zahřejeme na 65°C a za stálého míchání. Necháme vychladnout. Smícháme mléko, droždí a 100g mouky, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout. Poté…
Kokosové nanuky / zmrzlina
Potřebné ingredience
150g plnotučného mléka, 1 šlehačka, 35g kokosu, 80g cukru, 200g plnotučného jogurtu
Postup přípravy
Kokos povaříme asi minutu v mléce, do teplého přidáme cukr, smetanu a necháme vychladnout. Poté přidat jogurt a co nejvíc rozmixovat. Dáme do mrazáku a v intervalech promícháváme…
***TVAROHOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOU***
Potřebné ingredience
Těsto:6 vajec,6 lžíc moučkového cukru,2 lžíce oleje,6 lžíc polohrubé mouky,1 lžička prášku do pečivarnKrém:2 polotučné tvarohy ve vaničce,1 zakysaná smetana,1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker,cukr moučka dle chuti.rnPoleva: 120g čokolády,100g másla,2 lžíce mléka.
Postup přípravy
Nachystáme si dvě mísy v jedné vyšleháme jen bílky s troškou cukru,poté v druhé žloutky s cukrem,přidáme olej,mouku smíchanou s práškem do pečiva kakao a ušlehané bílky z druhé…
***Bábovka banánová***
Potřebné ingredience
3 zralé banány,1 hrnek pískového cukru,1 a půl hrnku polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,1 malá lžička jedlé sódy,1 celé vejce,1/2 hrnku mléka,1/4 hrnku oleje,trošku rumu na ochucení,nemusí být.
Postup přípravy
Banány zbavíme šlupky a vidličkou pomačkáme do mísy,přidáme odměřený cukr,mouku,prášek do pečiva,sódu,vejce, mléko,olej a dle chuti rum.
Vše vyšleháme v těsto,které půlku…
Perník s medem a kefírem
Potřebné ingredience
100g medu, 50g panely (nebo cukru), 200g polohrubé mouky, 200g špaldové celozrnné mouky, 1 lžička sody, 2 lžičky PP, 1 vejce, 100g oleje, 500g kefíru, skořice, perníkové koření, kakao, sůl
Postup přípravy
V jedné míse smícháme sypké suroviny, ve druhé promícháme mokré a obě směsi spojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 - 30 min. Polijeme čokoládou a můžeme slepit…