Ovocné košíčky
Potřebné ingredience
Těsto: 210 g hladké mouky, 30 g cukru moučka, 100 g tuku, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, citronová kůra. Krém: 350 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru, 1 vanilkový cukr, 130 g másla, 2 PL cukru moučka. Dále: ovoce podle sezóny, půl sáčku čirého dortového želé Dr. Oetker.
Postup přípravy
Na vále zpracujeme těsto do válečku, ten nakrájíme na dílky, kterými plníme formičky na minikošíčky. Upečeme na 150°C. Košíčky jdou krásně vyklopit.
Krém: Vyšleháme změklé…
Karamelové smetanové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru moučka, 5 PL vody, 5 PL oleje, ½ prášku do pečiva. Krém: 125 g másla, ½ plechovky karamelového Salka. Náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g vaničkového tvarohu, 180 g zakysané smetany, 5 želatinových plátků, cukr moučka dle chuti (asi 2 - 3 PL). Dále: čokoláda.
Postup přípravy
Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Zbývající cukr, žloutky a vodu vyšleháme do pěny, přiléváme olej, nakonec vmícháme mouku s práškem a sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a…
Koláčky makové+tvarohové
Potřebné ingredience
Těsto: 500 g polohrubé mouky,100 g másla(rozpuštěného), 70 g cukru, 30 g droždí (kvásek) ,3 žloutky, 2,5 dl vlažného mléka, 1 vanilkový cukr, trochu citronové kůry, špetka soli. Tvaroh: tvaroh ve vaničce,vajíčko, trochu cukru, trochu mléka. Mák: mák povaříme v mléce chvilku, pak přidáme do tvarohu( co už máme připravený) a smícháme. Máku dávám podle sebe kolik chci takže je to na Vás.
Postup přípravy
Vše dáme do pekárny nebo uděláme klasické těsto v ruce. Hotové a nazdobené koláčky potřeme (žloutek+trochu mléka+trochu másla) ozdobíme drobenkou. Pečeme v předehřáte trpoubě na…
Svačinový perník s jablkem a semínky
Potřebné ingredience
Svačinový perník se semínky a jablkem Na těsto 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru 1 prášek do perníku 1 lžika koření na medový perník 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 1 hrnek strouhaného jablka 1/2 strouhané mrkve 1 vejce
Postup přípravy
Vše promíchat v jedné míse,nejprve si dát do mísy vše sypké,udělat důlek nalít vše tekuté a promíchat směrem ke středu.Nalít na plech a péct na 170°C
Hotový perník polijeme…
Mléčná rýže
Potřebné ingredience
Mléčná rýže\r\n* Miluji mléčnou rýži od Mullera,ale u nás na vesnici se moc sehnat nedá a když tak je pěkně drahá,tak jsem ji zkusila doma a výsledek byl překvapivý\r\n\r\n1hrnek kulatozrnné rýže(proprané)\r\n2,5 hrnku mléka\r\n1šlehačka 33%\r\nhnědý cukr podle chuti\r\n1/4 lžičky soli\r\npár kapek vanilkového aroma (pokud nemáme vanilínový cukr)
Postup přípravy
Propranou rýži dáme do hrnce se solí,mlékem,šlehačkou a na mírném plameni vaříme do měkka,nezapomínáme míchat aby se nám nepřichytla.Ke konci vmícháme cukr podle chuti.\r\nMy si…
Tvarohový koláč z drobenky
Potřebné ingredience
1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku moučkového cukru, 100 g másla, 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, na náplň: 500 g měkkého tvarohu (v kostce), 1 kelímek zakysané smetany, trochu mléka, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 150 g směsi lesního ovoce (může být mražená nebo i kompotovaná - já jsem použila okapané zavařené borůvky)
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení. Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na…
Výborná bábovka s jablky
Potřebné ingredience
asi 320-350 gr jablek-vyšlo mi 5 středních,citr.šťáva,lžička skořice,350 g PH mouky,půl hrku mléka, 180 g oleje,200 g cukru krupice,3 vejce, 1 vanilkový cukr-ale nemusí být,1 prdopeč
Makový chlebíček
Potřebné ingredience
Těsto: 3 vejce, 125 ml mléka, 100 g mletého máku, 140 g cukru moučka, 60 g Hery, 90 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 hrst rozinek, 30 g sekaných mandlí nebo ořechů. Poleva: 180 g cukru moučka, 1 PL citronové šťávy, 1 PL oleje, 1 PL horké vody.
Postup přípravy
Do horkého mléka zamícháme mák, přidáme vanilkový cukr, rozinky a mandle a směs necháme vychladnout.
Změklou Heru, cukr a žloutky vyšleháme do pěny, vmícháme mák, prosátou…
Pečené tvarohové taštičky - tzv. Žabí hubky
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 1 hera, 1 měkký tvaroh, moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
Uhněteme vláčné těsto, rozválíme na tloušťku asi 3 - 4 mm a vykrajujeme kolečka (vykrajovátkem, sklenicí...), která plníme marmeládou, povidly, mákem, tvarohem apod. Přeložíme a…
Buchta.... univerzál a nej.
Potřebné ingredience
1 hrnek třtinového cukru, 3 vejce, 125 g másla, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, ovoce, žmolenka-(polohrubá mouka,máslo,cukr)
Postup přípravy
Vše jednoduše smíchat , poklást ovocem a posypat žmolenkou.Je naše nejoblíbenější :-)Recept máme od staré babičky.