Banánový dezert
Potřebné ingredience
Korpus: 105g hladké špaldové mouky, 1 lžička škrobu, 50 - 80g cukru, 50g kakaa, 100g rozpuštěného másla, sůl, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce hodně měkkého másla. Krém: 1 zralý banán, 150g šlehačka (rozděleno na 50 a 100), 35g plnotučného mléka, 20g cukru, 15g škrobu, 2 žloutky, 2 a 1/2 plátku želatiny, 25g měkkého másla, kurkuma
Postup přípravy
Na korpus smícháme vše kromě posledních dvou surovin. Vznikne drobenkové těsto, to ve větších kusech rozprostřeme na plech a upečeme na 160°C asi 15 - 20 min. Necháme vychladnout…
Špaldový mazanec podle Maršálka
Potřebné ingredience
Moučná směs (roux): 150g mléka, 30h hladké mouky. Těsto: 470g hladké špaldové mouky, 120 - 140g mléka, 100g cukru, 100g másla, 2 žloutky, 20g droždí, 30g solamylu, citrónová kůra, sůl, rozinky, ev. mandle
Postup přípravy
Mléko s moukou smícháme a zahřejeme na 65°C a za stálého míchání. Necháme vychladnout. Smícháme mléko, droždí a 100g mouky, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout. Poté…
Kokosové nanuky / zmrzlina
Potřebné ingredience
150g plnotučného mléka, 1 šlehačka, 35g kokosu, 80g cukru, 200g plnotučného jogurtu
Postup přípravy
Kokos povaříme asi minutu v mléce, do teplého přidáme cukr, smetanu a necháme vychladnout. Poté přidat jogurt a co nejvíc rozmixovat. Dáme do mrazáku a v intervalech promícháváme…
***TVAROHOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOU***
Potřebné ingredience
Těsto:6 vajec,6 lžíc moučkového cukru,2 lžíce oleje,6 lžíc polohrubé mouky,1 lžička prášku do pečivarnKrém:2 polotučné tvarohy ve vaničce,1 zakysaná smetana,1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker,cukr moučka dle chuti.rnPoleva: 120g čokolády,100g másla,2 lžíce mléka.
Postup přípravy
Nachystáme si dvě mísy v jedné vyšleháme jen bílky s troškou cukru,poté v druhé žloutky s cukrem,přidáme olej,mouku smíchanou s práškem do pečiva kakao a ušlehané bílky z druhé…
***Bábovka banánová***
Potřebné ingredience
3 zralé banány,1 hrnek pískového cukru,1 a půl hrnku polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,1 malá lžička jedlé sódy,1 celé vejce,1/2 hrnku mléka,1/4 hrnku oleje,trošku rumu na ochucení,nemusí být.
Postup přípravy
Banány zbavíme šlupky a vidličkou pomačkáme do mísy,přidáme odměřený cukr,mouku,prášek do pečiva,sódu,vejce, mléko,olej a dle chuti rum.
Vše vyšleháme v těsto,které půlku…
Kakaová buchta s tvarohem z remosky
Potřebné ingredience
* KAKAOVÉ TĚSTO: ½ hrnku hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, ½ hrnku cukru krupice, ½ hrnku mléka, necelá ½ hrnku oleje, ½ prášku do pečiva, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vejce, 1½ lžíce kakaa; * TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 1 tvaroh, ½ hrnku cukru krupice, ½ hrnku mléka, ½ vanilkového pudinku, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vejce
Postup přípravy
Skvělá buchta - podle receptu paní Ivy (Vanusak - ID 171498), https://www.mimibazar.cz/recept.php?strana=2&id=99048
Pečeno v kulaté formě o průměru 26 cm (je poměrně nízká…
Mrkvová rychlovka z remosky
Potřebné ingredience
200 g mrkve, 150 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g špaldové hladké mouky, 130 g cukru (množství upravit podle toho, jak sladká je použitá mrkev), 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, ½ balíčku prášku do pečiva, 1 rovná lžička skořice, 1 velká lžíce meruňkového džemu, 2 vejce, 100 g oleje, 100 g mléka
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,7 l (tady konkrétně je forma Silikomart Eleganza), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Mrkev nastrouhat na jemno.
Tvarohovo-meruňkový z remosky
Potřebné ingredience
* KORPUS: 2 vejce, 50 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 50 g hladké mouky, ½ lžičky přášku do pečiva, 1-2 lžíce vody; * MERUŇKOVÉ PYRÉ: 200 g kompotovaných meruněk, 150-200 ml kompotové šťávy z meruněk, 20 g kukuřičného škrobu (lze nahradit pudinkovým práškem); * TVAROHOVÝ KRÉM: 100 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g měkkého tvarohu; * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce smetany (nebo mléka)
Postup přípravy
Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Oddělit žloutky od bílků.
Z bílků vyšlehat pevný sníh, v misce…
KAKAOVÉ MUFFINKY – bezlepkové
Potřebné ingredience
160 g bezlepkové hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů, 150 g třtinového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g sojového mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.
Postup přípravy
Navazuji na stejné suroviny z předchozího receptu na srnčí hřbet, kde však hladkou mouku zastupuje bezlepková, mléko je nahrazeno sojovým, sladíme třtinovým cukrem a nejsou ani…
SRNČÍ HŘBET s kakaem
Potřebné ingredience
160 g hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.
Postup přípravy
Ve větší misce smícháme oba cukry, mléko, olej a vsypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a kakaem.
Bokem vyšleháme bílky na tuhý sníh, který pak opatrně přidáváme do…