Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtová bábovka s pudinkem

Jogurtová bábovka s pudinkem

Potřebné ingredience

400g jogurtu, 160g cukru krupice, 105g hladké mouky a 120g polohrubé mouky, 100ml oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, tmavé kakao, 1/2 pudinkového prášku (nejlépe nějaký barevný - malina, jahoda, pistácie... nebo prostě dle chuti)

Postup přípravy

Smícháme vše, kromě kakaa a pudinku. Polovina těsta zůstane světlá, do 1/4 přidáme pudinkový prášek a do druhé 1/4 přidáme tmavé kakao. Pak už jen nalijeme do bábovkové formy (já…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč z červené řepy

Koláč z červené řepy

Potřebné ingredience

.jen mě překvapilo,že není červený-těsto bylo krásně růžové..má téměř medovou barvu..\r\nKoláč z červené řepy:\r\n1 hrnek vařené,jemně strouhané č.řepy\r\n2 hrnky polohrubé\r\n1 hrnek mléka\r\n3/4 hrnku cukru třtinového\r\n1/2 hrnku oleje\r\n1 prášek do perníku\r\n..

Postup přípravy

vše spatlat dohromady,péct v troubě na 180..\r\nnahoře krém - 2 velké zakysanky,2 vanilkové cukry,trochu strouhané citronové kůry - natřít na teplý koláč,posypat skořicovým cukrem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Alexandra řezy

Alexandra řezy

Potřebné ingredience

150 g ořechů, 8 vajec, 300 g moučk.cukru, meruňková povidla, 2x vanilka, 500 ml mléka, cukr krupice, hladká mouka, zlatý klas dr.Oetker, 300 g másla, 2x prášková šlehačka dr.Oetker

Postup přípravy

První vrstva : Na dno hlubokého plechu dáme papír na který rovnoměrně nasypeme 150gr sekaných ořechů. Dáme zapéct do trouby do hněda, aby chytily tu správnou chuť. Když jsou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Svatomartinské rohlíčky

Svatomartinské rohlíčky

Potřebné ingredience

Těsto : 400g hladké mouky, 1 Hera, 1 zakysaná smetana (200g) + vejce na potření Náplň: já osobně dělám klasiku - maková, tvarohová, povidlová

Postup přípravy

Z mouky, hery a zakysané smetany uhněteme těsto a dáme uležet do lednice (minimálně na 2 hodiny, nejlépe však přes noc). Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme ho na 4 díly, každý díl…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŘEZY Z LISTOVÉHO TĚSTA

ŘEZY Z LISTOVÉHO TĚSTA

Potřebné ingredience

Listové těsto, piškoty, meruňky nebo broskve, 2x puding uvařeným z 1 l mléka a cukr.

Postup přípravy

Listové těsto rozdělíme na poloviny, jednu rozválíme a položíme na plech. Na těsto narovnáme piškoty, okapané kompotované meruňky a všechno zalijeme pudingem uvařeným z 1 l mléka,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Americký jablečný pie

Americký jablečný pie

Potřebné ingredience

200 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, 40 g cukru krupice, 190 g studeného másla, cca 80 ml studené vody, 600 g oloupaných a nakrájených jablek, 50 ml vod, skořice, lžíce citronové šťávy, cukr krupice podle chuti – plus mínus 40 g

Postup přípravy

Oba druhy mouky smícháme na válu, přidáme cukr a na kostičky nakrájené studené máslo. Začneme vše rukama zpracovávat a po částech přiléváme studenou vodu. Těsto vypracujeme velmi…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Americké Brownies

Americké Brownies

Potřebné ingredience

300g hořké čokolády (ideálně s vysokým obsahem kakaa), 250g másla, 4 lžíce kakaový prášek, 1 balíček vanilkového cukru, 6 vajec, 250g cukru, 200g polohrubé moukou, 1/2 lžičky soli, Pečící papír

Postup přípravy

Nejprve si připravíme dortovou formu. Tu vymažeme kouskem másla z celku (asi 10 g) a poté vyložíme pečícím papírem, který se máslem pěkně přilepí a drží tvar. Zbytek másla…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč - od maminky

Jablkový koláč - od maminky

Potřebné ingredience

75 dkg nahruba nastrouhaných jablek, 25 dkg cukr krystal, 50 dkg hladké mouky, 2 vejce, 2 dcl oleje, 2 lžičky skořice, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžíce kakaa. Pokud jsou jablka kyselá, přidáme více cukru. Můžeme přidat i hrst oloupaných a nahrubo nakrájených ořechů.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a vypracovanou směs upečeme ve vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu, ve středně předehřáté troubě (160 stupňů) cca 35 minut.
Koláč je výborný,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zamotané koláče

Zamotané koláče

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 40 g droždí, 50 g cukru krystal, 250 ml vlažného mléka, 75 g změklého másla, špetka soli, 1 celé vejce, citronová kůra Náplň: 400 ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, švestky, jahody, meruňky, broskve.... Trochu rozpuštěného másla na potření.

Postup přípravy

Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto,(nebo vypracujeme ručně) stačí nechat kynout 45 minut. Uvaříme náplň z mléka , pudinku a cukru (pudink musí být hustější) Pak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vynikající Tvarohová Bábovka

Vynikající Tvarohová Bábovka

Potřebné ingredience

230 g cukru krystal, 250 g Hera, 250g tvaroh, 250g polohrubá mouka, prášek do pečiva, 4 vejce

Postup přípravy

Heru utřeme se žloutky a cukrem. Přidáme tvaroh a pořádně promícháme. Vmícháme mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do dobře vymazané a…

Zobrazit více...

Kategorie