Punčové řezy od Soňa Č. (ssonda) ID 165593
Potřebné ingredience
7 vajec,250g polohrubé mouky,200g cukru krupic CUKROVÝ ROZVAR asi 75dkg cukru svařený s 600ml vody. žluté a červené barvivo,rum,punčové aromar,rybízová marmeláda
Postup přípravy
Z bílků vyšlehat tuhý sníh,zašlehat žloutky pak cukr a nakonec polohrubou mouku.Peče se v ráfku který má dno z pečícího papíru..2 korpusy:1 proříznut na1/2 pomazat marmeládou…
Kokosová bábovka
Potřebné ingredience
4 vejce,250g polohrubé mouky,150g cukru,150g zakysané smetany,150ml oleje,10 PL kokosu,2 PL citronové štávy,2 KL prášku do pečiva.
Postup přípravy
Žloutky utřít s cukrem do světlé pěny.Přidat ostatní suroviny a vše promíchat.Nakonec do těsta lehce vmíchat sníh z ušlehaných bílků.Dát do vymazané a moukou vysypané formy a péct…
Ovocné řezy
Potřebné ingredience
200g polohrubé mouky,150g cukru krystal,1 prášek do pečiva,4 vejce,1dcl oleje,1dcl vody NÁPLN 1 tvaroh,1 zakysanou smetanu,cukr,OVOCE DLE CHUTI broskve,mandarinky,ananas.
Postup přípravy
Celá vejce vyšlehat s cukrem.Přidat olej,vodu,mouku a prášek do pečiva.Promíchat a dát na plech péct v předehřáté troubě na 170=180 C asi 10=15min.Vychladlí řez potřít tvarohovou…
Pomerančové řezy
Potřebné ingredience
4 vejce,4 lžíce cukru krystal,2 lžíce oleje,1 lžička prášku do pečiva,14 až 16 lžic polohrubé mouky 1/2 pomeranče (sladký, středně velký) NÁPLŇ: 1 a půl sladkého středně velkého pomeranče,1 šlehačka ke šlehání (2dl),2 lžíce krystalového cukru (nebo i více),1 želatinový ztužovač dr. OETKER za studen
Postup přípravy
Žloutky s cukrem ušlehat,přidat mouku s práškem do pečiva, olej a drobně rozsekaný pomeranč i se šťávou.Nakonec vmíchat tuhý sníh z bílků,natřít na pečící papír a péct v…
Maková buchta
Potřebné ingredience
17 dkg polohr.mouky, 17 dkg mletého máku, 17 dkg moučkového cukru, 5 dkg rozehřátého tuku, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky skořice, trochu citr. kůry, 3 dcl mléka. CITRONOVÁ POLEVA:4 PL citronové šťávy a cukr dle potřeby podle hustoty asi 5 PL
Postup přípravy
Vše smícháme a nalijeme do vymaštěného a moukou vysypaného pekáčku. Pečeme asi 15-20 minut na 180-200 stupňů.
Skvělé houstičky
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky výběrové, 40 g droždí, 100 g másla, 5,5 dl mléka, 1 žloutek, špetka cukru, 3 lžičky soli
Postup přípravy
Mouku prosijeme do mísy, vytvoříme v ní důlek a nadrobíme do něho droždí. Pocukrujeme, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Když vzejde dodáme zbytek mléka,…
Ananasové řezy od kamarádky
Potřebné ingredience
TĚSTO:,2 hrnky hladké mouky,1 hrnek cukr krupice,1 hrnek mletých ořechů,1/2práš.do peč.,2 KL jedlé sody,1KL kakaa,2vejce,1 celý ananasový kompot i se šťávou-pokrájený na drobno,troška rumu. KRÉM:1 1/2 pomazánkového másla,1 vanilkový cukr,2 KL vanilkového pudinku (prášku),1 hrnek cukru
Postup přípravy
Vše na těsto smíchat a upéct na vymazaném a vysypaném plechu.Po upečení ještě horké propíchat na povrchu vidličkou a postříkat rumem.Po vychladnutí potřít krémem posypat mletými…
Margotka
Potřebné ingredience
2 velké margotky,2 hrnky polohrubé mouky,1/2 hrnek cukru,1/2 hrnku mléka,1 vanilkový cukr,1 prdopeč,10dkg hery,3 vejce
Postup přípravy
Margotku nastrouhat na hrubém struhadle přidat mouku,cukr,vanilkový cukr,prdopeč a promíchat.Přidat mléko,vejce a rozpuštěnou heru.Vše promýchat a těsto nalít na vymazaný a…
Bábovka z pomazánkového másla
Potřebné ingredience
200 g pomazánkového másla,4 vejce,1 hrnek polohrubé mouky,půl hrnku cukru,1 prdopeč,1 vanilkový cukr,citronová kůra,kakao,2PL rumu.
Postup přípravy
Máslo,cukr,vejce našlehat do pěny pak postupně přidávat mouku, prdopeč,vanilkový cukr,citronovou kůru,rum.Těsto nalít do vymazané a vysypané formy a do trochu těsta přidat kakao…
Ořechová bábovka podle Lenka K. (somolik) ID 48842
Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky,150g cukru,100g mletých ořechů,5 vajec,125g hery,1 prdopeč,2PL rumu,necelí hrnek mléka.
Postup přípravy
Žloutky,hera a cukr utřít do pěny.Pak přidat mouku,prdopeč,ořechy,rum a mléko dle potřeby.Vše promíchat a nakonec do těsta lehce vmíchat sníh z ušlehaných bílků.Dát do vymazané a…