Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačkové řezy

Šlehačkové řezy

Potřebné ingredience

6 vajec, 6 lžic cukru, 5 lžic (vrchovaté) polohrubé mouky, 2 lžice mletých ořechů, 1/2 lžice kakaa 1 litr rostliné šlehačky, vanilmix nebo pudink za studena, čokoládový ztužovač, 1 broskvový kompot, čokoládové zdobení

Postup přípravy

Ušleháme piškot, upečeme a necháme vychladnou
400 ml šlehajdy ušleháme, přidáme vanilmix a natřene na piškot, poklademe pokrájenými broskvemí,
400 ml šlehajdy ušleháme ze…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Babičin štrůdlík

Babičin štrůdlík

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 250 g Hery, 100 ml mléka, 1 kostka droždí, 1 kostka cukru do kvásku, sůl a trochu cukru do těsta, vajíčko na pomazání a cukr moučka na posypání

Postup přípravy

vypracujeme na vále těsto a necháme cca 1 hodinu kynout, těsto rozdělíme na 6 dílů a vyválíme těsto na které dáme jablka, rozinky, skořici, trochu cukru a strouhanky, zabalíme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinové řezy

Malinové řezy

Potřebné ingredience

4 vejce, 1 hrnek cukru, 1 hrnek oleje, 1/2 hrnku vody (mléko), 2+1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva ovoce podle sezony, trochu žmolenky

Postup přípravy

utřír cukr a žloutky, vmíchat vodu s olejem přidat mouku s práškem do pečiva a nakonec vmíchat sníh s bílků

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy seňorita

Řezy seňorita

Potřebné ingredience

Těsto: 6 vajec, 6 lžic cukru, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžice kakaa a špetka prášku do pečiva ( světlá alternativa 7 lži polohrubé mouky bez kakaa)
Náplň: 250 g másla, 250 g tuku (Senna, Hera atp.), cukr podle chuti, 800 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 3 lžic Nutely (8 lžic)
20 piškotů, vaječný koňak nebo rum, čokoládová poleva, kokos.

Postup přípravy

Piškot - z vajec, cukru, mouky, prášku do pečiva popř. kakaa vyšleháme piškot, který upečeme.
Náplň: uvaříme pudink, vyšleháme máslo s cukrem, vmícháme vychladlý pudink, cca…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
České broskvové tiramisu

České broskvové tiramisu

Potřebné ingredience

2x jogurt a 500 ml (nejlépe Hollandia), 2x 250 ml zakysané smetany, 4 balíčky vanilkového cukru,2x želatinový ztužovač za studena (Dr. Oetker), 200 ml mléka, velké balení cukrářských piškotů, 1 větší plechovka broskví, rum, granko, žlutá želatina, čokoládové ozdoby, může být i šlehačka.

Postup přípravy

Piškoty rozložíme na plech vedle sebe, scedíme broskvový kompot, vyjmeme 4 půlky broskví na ozdobu, ostatní nakrájíme. Část šťávy oddělíme na uvaření želetiny a do zbytku šťávy…

Zobrazit více...

Kategorie