Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
ÚŽASNĚ KŘEHKÁ VÁNOČKA

ÚŽASNĚ KŘEHKÁ VÁNOČKA

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky 75 g cukru krupice 30 g droždí 1,5 dcl oleje 2 žloutky 5 g soli 250 ml mléka - doporučuju plnotučné, nebo lépe smetanu

Postup přípravy

1. Nejprve si připravíme kvásek z trochy teplého mléka, kvasnic, cukru a mouky
2. Poté zpracujeme vláčné těsto z ostatních surovin
3. Těsto si rozdělíme na 3 díly a každý…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KARAMELOVÉ ŘEZY

KARAMELOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

3 vejce, 2 hrnky(250 ml) polohr.mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek vlažné vody, 1/2 hr. oleje, 3 lžíce kakaa (i víc), 1 prášek do pečiva

náplň: 1 kondenzované mléko (salko), 250 g másla
Salko si nejlépe den předem uvaříme ve vodě aby mléko vevnitř zkaramelizovalo. Vaříme 2 hodiny. Dlouho chladne a proto vaříme den předem. Studené už uvařené salko rozmixujeme s máslem.

Postup přípravy

POSTUP:
Vše na těsto smícháme a vlijeme na vymazaný a polohr.moukou vysypaný plech a upečeme. Studený koláč potřeme karamelovou náplní a polijeme rozpuštěnou čokoládou

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
RYCHLÝ ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

RYCHLÝ ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

250´g hladké mouky1 sušené droždí 50 g rozpuštěného másla + lžíce oleje2 pol. lžíce moučkového cukru1 vanilkový cukr2 vejcešpetka soli100 ml vlažného mlékana posypání - 3 PL cukr moučka a dortové želé v prášku

Postup přípravy

1) do mísy dáme postupně všechny suroviny - mléko dáváme podle potřeby. Důkladně vypracujeme řidší těsto, které posypeme moukou, zakryjeme a necháme na teplém místě vykynout
2…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEDNODUCHÝ RECEPT NA PAŘÍŽSKÝ DORT/HARLEKÝN

JEDNODUCHÝ RECEPT NA PAŘÍŽSKÝ DORT/HARLEKÝN

Potřebné ingredience

KORPUS: 4 celá vejce 10 dkg cukru 50 g hrubé mouky 20 g kakaa 1/2 prášku do pečivaKRÉM: 30 g hladká mouka  70 g másla 1/4 l mléka 100 g másla 100 g cukru 50 g kakaa

Postup přípravy

KORPUS:
1. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva
2. dortovou formu vymažeme a vysypeme.
3. Pečeme chviličku cca 15 minut, že…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ZMRZLINA

ZMRZLINA

Potřebné ingredience

 1 l studeného mléka
 1 smetana
 200 g cukru
 vanilka
 2 žloutky

Postup přípravy

1. Do 3/4 l mléka vlijeme tekutou šlehačku
2. Přidáme 200 g cukru, vanilku a za stálého míchání necháme přejít varem
3. Žloutky rozmícháme v 1/4 l mléka a zašleháme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SUPER LEHKÉ LETNÍ OSVĚŽENÍ

SUPER LEHKÉ LETNÍ OSVĚŽENÍ

Potřebné ingredience

1 koupený dortový piškotový korpus
2 kelímky zakysané smetany
rum
libovolné ovoce - třeba rybíz
želatina

Postup přípravy

1. VARIANTA

korpus malinko postříkáme rumem, rozetřeme na něj zakysanou smetanu a poklademe ovocem a takzvaně sežereme lžičkou :o))

2. VARIANTA

korpus lehce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MARLENKA, MEDOVNÍK

MARLENKA, MEDOVNÍK

Potřebné ingredience

100 g másla, 2PL medu, 250 g cukru, 1 KL octa, 1 PL jedlé sody, 2 vejce a 700 g hladké mouky.
Na krém 250 g másla, 1 slazené kondenzované mléko, mleté vlašské ořechy a koňak (nemusí být).

Postup přípravy

Ve větším hrnci rozpustit máslo, med, cukr, poté přidat ocet smíchaný se sodou, směs začne trochu kypět, přimíchat vejce, když vznikne hnědá pěna, odstavit z ohně a přimíchat -…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ROLÁDA S CITRONOVOU ŠLEHAČKOU

ROLÁDA S CITRONOVOU ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience

Suroviny:

 2 vejce
 90 g cukru
 1/2 sáčku vanilkového cukru
 sůl
 100 g hladké mouky
 1/4 KL kypřícího prášku
 20 g másla
 2 PL želatiny
 1/4 KL nastrouhané citronové kůry
 3 PL citronové šťávy
 100 ml smetany

Postup přípravy

1. Vejce, 2 lžíce vařící vody, 60 g cukru, vanilkový cukr a sůl našleháme do pěny
2. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec rozpuštěné máslo
3. Těsto nalijeme na plech…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
NEPEČENÝ DORT Z PIŠKOTŮ

NEPEČENÝ DORT Z PIŠKOTŮ

Potřebné ingredience

Suroviny:

 2 (2,5) balíčky dětských piškotů
 2 zakysané smetany
 2 šlehačky (stačí i jedna)
 ztužovač šlehačky
 vanilkový cukr
 rum
 ovoce – možno čerstvé, nebo kompot – nejlépe meruňkový

Postup přípravy

1. Šlehačku ušleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem a opatrně smícháme se zakysanou smetanou, rumem
2. Dortovou formu vyložíme piškoty, na to natřeme polovinu šlehačkové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OVOCNÉ OSVĚŽENÍ

OVOCNÉ OSVĚŽENÍ

Potřebné ingredience

Suroviny:

 160 g hladké mouky
 100 g másla
 30 g moučkového cukru
 1 vanilkový cukr
 1 vejce
náplň:
 4 plátky želatiny
 250 g nízkotučného tvarohu
 200 g bílého jogurtu
 120 g moučkového cukru
 šťáva z jednoho pomeranče
 šťáva z 1/2 citronu
na oblohu:
 různé druhy drobného ovoce (angrešt, maliny apod.)
na želé:
 250 ml šťávy z černého rybízu (např. džus)
 1 želé

Postup přípravy

1. Všechny suroviny propracujeme na hladké těsto a odložíme na 1/2 hodiny do chladničky
2. Ze dvou třetin těsta vyválíme plát, který položíme na dno dortové formy (26Ø)…

Zobrazit více...

Kategorie