Šalamounova buchta
Potřebné ingredience
1 hera, 1 hrnek vody, 3 lžíce kaka, 2 hrnky pískového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, vanilkový cukr, kypřící prášek do pečiva, 4 vejce
Postup přípravy
Heru, cukr, vodu a kako dáme do kastrolu a povaříme na mírném ohni, až se směs rozpustí, poté odebereme 1 hrnek hmoty a necháme jako polevu. Do vychladlé hmoty přimícháme…
Ňamísková hrk-hrk buchta
Potřebné ingredience
Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru krupice
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
2 celá vejce
Krém:
1 velký mandarinkový kompot
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
1 puding bez vaření
1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto smícháme, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě upečeme. Na vychladlý plát rozetřeme krém, který můžeme ozdobit čokoládou.