Vrstvená jablková buchta
Potřebné ingredience
Porce: 1 plech (24x30cm); SUROVINY: tmavé těsto: 150g celozrnné žitné mouky, 75g oleje, 50g třtinového cukru (very dark), 4 lžíce vody, 1 lžíce bio kakaového prášku, 1 vejce; světlé těsto: 100g celozrnné špaldové mouky (hladké), 80g sušeného rostlinného mléka, 100ml datlového sirupu, 1 vejce, 50ml oleje, 5g bio kypřícího prášku; náplň: 1 tvaroh (kostka), 100ml rostlinného mléka, 3-4 nastrouhaná jablka (cca 400g), 20g vanilkové fruktosy, 40g kukuřičného škrobu, skořice
Postup přípravy
Nejdříve si dáme nahřívat troubu na 175°C. Nejdříve si připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké ale pevné těsto. Dáme si ho na vymazaný a…
Hrníčkové muffinky
Potřebné ingredience
Porce: 12ks SUROVINY: 1 hrníček celozrnné špaldové mouky (150g), 0,3 hrníčku nebělené pšeničné mouky hladké (50g), 0,5 hrníčku třtinového cukru very dark (100g), 3/4 hrníčku rostlinného mléka (150ml), 1/4 hrníčku oleje (50g), 1 vejce, 2 lžičky bio kypřícího prášku, 1/2 vanilkového lusku, špetka soli, 6 kostiček hořké čokolády (Vivani), 80g jahod; drobenka: 30g mletých mandlí, 15g celozrnné špaldové mouky, 15g třtinového cukru (very dark), 15g oleje
Postup přípravy
V misce promícháme suché ingredience (oba druhy mouky, cukr, kypřící prášek a špetku soli). V druhé misce si smícháme vejce s olejem, mlékem a vanilkovou dření. Nyní pomalu a…
Velikonoční věnec (Hot cross buns)
Potřebné ingredience
20g droždí, 200ml rostlinného mléka, 1 vejce + 1 na potření, 500g špaldové mouky (hladké), 50g třtinového cukru (very dark), 50g másla, 100g rozinek, 1 pomeranč, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky perníkového koření, 1/2 lžičky soli; křížkové těsto: 45g špaldové mouky (hladké), 30ml vody, 15g třtinového cukru (very dark); glazura: 2 lžíce rostlinného mléka, 1 lžíce medu; ochucené máslo: 100g másla, 2 lžíce medu, 1 lžička skořice
Postup přípravy
Mléko lehce v rendlíku zahřejeme spolu s pomerančovou kůrou. Sundáme z ohně, vmícháme máslo a necháme rozpustit. Mouku smícháme se skořicí, kořením, cukrem, droždím a solí. Do…
Afrika řezy
Potřebné ingredience
Porce: 1 plech (20x28cm) SUROVINY: 150g třtinového cukru (very dark), 200ml oleje, 3 vejce, 300g špaldové mouky (polohrubé), 150g mrkve, 125g banánu, 50g kešu ořechů, 1 lžíce skořice, 1 bio kypřící prášek, 250g měkkého tvarohu, 200ml rostlinné smetany ke šlehání, 1 vanilkový lusk, med na doslazení krému, hrst vlašských ořechů na posypání
Postup přípravy
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme rozmačkaný banán a najemno nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a mleté oříšky.…
Tvarohové šátečky ze zakysanky
Potřebné ingredience
Porce: 20ks SUROVINY: 500g špaldové mouky hladké, 1 zakysaná smetana (200g), 100g rostlinného tuku (Alsan), 1 vejce; náplň: 250g měkkého tvarohu, 1 vanilkový pudink (prášek), 15g vanilkové fruktosy, 1 bílek, 1 žloutek na potření
Postup přípravy
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii. Poté ještě krátce prohněteme, vyválíme 0,5cm silnou placku…
Valentýnský řez
Potřebné ingredience
Porce: 1 plech (28x35cm) SUROVINY: světlé těsto: 3 vejce, 3 lžíce špaldové mouky hladké, 2 lžíce třtinového cukru (very dark); kakaové těsto: 6 vajec, 6 lžic špaldové mouky hladké, 4 lžíce třtinového cukru (very dark), 1-2 lžíce bio kakaového prášku; višňová marmeláda na potření, 400ml rostlinné šlehačky, 250g měkkého tvarohu, 100g hořké čokolády (Vivani)
Postup přípravy
Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku…