Máte chuť na čokoládu? Tak si dejte!
Potřebné ingredience
Stačí jen pár surovin: čokoláda, mléko, kakao, cukr, kukuřičný škrob, skořice a dále smetana na šlehání a vanilka
Postup přípravy
Celý recept jsem vložila na: www.dobrutky.eu
http://www.dobrutky.eu/2010/02/horka-cokolada/
Ořechový koláč s karamelem
Potřebné ingredience
Křehké těsto, vrstva ořechové náplně a mléčná karamelová poleva. Něco pro milovníky sladkého.
Postup přípravy
Celý recept jsem vložila na: www.dobrutky.eu
http://www.dobrutky.eu/2010/02/orechovy-kolac-s-karamelem/
Valentýnský makový koláč
Potřebné ingredience
Tento koláč jsem pekla minulý rok a měl velký úspěch. Pokud mák není vaší oblíbenou potravinou, tak vám asi nezachutná, protože je extra makový. Při pečení se bytem line intenzivní maková vůně a je to prostě mňamka.
Postup přípravy
Celý recept i s postupem jsem vložila na: www.dobrutky.eu
www.dobrutky.eu/2010/02/makovy-kolac/
Mrkvový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: * 250 g nastrouhané mrkve * 150 g hladké mouky * 1 lžička prášku do pečiva * 1 lžička skořice * 50 g medu * 50 g třtinového cukru * 50 g rozinek * 50 g sušených meruněk * 80 g nasekaných vlašských ořechů * 2 vejce * 100 ml olivového oleje Poleva: * 100 g smetanového sýra typu lučina * 30 g másla * 50 g moučkového cukru * citrónová šťáva
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva. Přidáme cukr, med, skořici, sušené ovoce, ořechy a nastrouhanou mrkev.
V jiné míse vyšleháme vejce do pěny a po částech…
Banánová bábovka s tvarohem
Potřebné ingredience
* 160 g másla * 160 g cukru * vanilka (mleté vanilkové lusky) * 3 vejce * 500 g tvarohu * 3 banány * kůra a šťáva z poloviny citrónu * špetka soli * 200 g krupičky * necelý prášek do pečiva
Postup přípravy
V míse utřeme máslo, cukr, vanilku a žloutky do pěny. Ve druhé míse rozmačkáme banány se šťávou z poloviny citrónu. Díky citrónové šťávě banány nezhnědnou. Přimícháme tvaroh a…
Tvarohová štola trochu jinak...
Potřebné ingredience
380 g hladké mouky, 125 g rozpuštěného másla, 80 g cukr krupice, vanilkový cukr, 250 g tvarohu, 2 vejce, prášek do pečiva, citrónová kůra, mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy, rozinky, rum, sušené meruňky, sušené švestky, 20 g másla na závěrečné potření, 2 lžíce sušeného mléka + 2 lžíce moučkového cukru na závěrečné posypání
Postup přípravy
Tradiční recept na štolu jsem trochu obměnila. Protože nemáme rádi kandované ovoce, nahradila jsem ho sušenými švestkami a meruňkami. Kromě mandlí jsem štolu obohatila také…
Pečené jablíčko s vanilkovým krémem
Potřebné ingredience
jablko, rozinky, rum, skořice, vlašské ořechy, nastrouhané piškoty (příp. domácí strouhanka nebo hrubá mouka), cukr, máslo, 3/4 l mléka, vanilkový pudink
Postup přípravy
Jablko trochu seřízneme a vykrojíme jadřinec. Na dno jablka dáme vlašský ořech, aby nám náplň nevytekla. Jablko naplníme rozinkami, které posypeme skořicí a zalejeme lžící rumu.…
Datlový koláč s mandlemi a čokoládou
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g polohrubé mouky, 50 g mletých mandlí, 50 g nasekaných mandlí, 100 g cukru, 100 g másla, 1 žloutek, špetka skořice * Náplň: 750 g tvarohu, 180 g zakysané smetany, 100 g cukru, 200 g vypeckovaných datlí, 100 g hořké čokolády, sníh z bílku
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme drobenkové těsto. Zhruba polovinu těsta dáme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. V míse smícháme tvaroh se zakysanou smetanou, cukrem,…
"Vychytaný" medovník s podrobným postupem
Potřebné ingredience
Těsto: 500 g hladké mouky, 125 g másla, 6 lžic medu, 2 lžíce cukru, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 3 lžíce mléka, 1 lžíce sody * Krém: 1 zkaramelizované salko, 1 máslo, mleté vlašské ořechy * Dále: javorový sirup
Postup přípravy
Vyzkoušela jsem už několik "pravých" a zaručených receptů na medovník a pořád se mi zdálo, že to není ono.
Ani tak mi nevadilo, že jsem měla medové pláty světlejší (u…
Moc dobrý štrůdl (rychlé, snadné těsto, které se…
Potřebné ingredience
Těsto: 350 g hladké mouky, 125 g másla, 150 ml piva * Jablečná náplň: nastrouhaná jablka, rozinky, rum, vlašské ořechy, skořice, ovesné vločky, vanilkový cukr * Maková náplň: mletý mák, mléko, povidla, skořice, cukr, ovesné vločky
Postup přípravy
Nejlépe den předem zalijeme rozinky 2-3 lžícemi rumu a necháme přes noc nabobtnat.
Ovesné vločky (3 - 4 lžíce) opražíme na pánvi, krásně se rozvoní a mají oříškovou chuť.