Tajemství fary
Potřebné ingredience
Těsto: 6 vajec, 100g cukru, 1 lžička instantní kávy, 120g mletých ořechů (vlašské jsou nejlepší, ale samozřejmě jdou i mandle, lískáče...) Náplň: Zakysaná smetana 250g, 100g cukru, 130g mletých ořechů, Maliny, borůvky nebo jiný kompot nebo mražené ovoce či stačí i jen kyselejší marmeláda Na potření: 2 ks šlehačka, nastrouhaná čokoláda
Postup přípravy
Je to opravdu velká dobrota, lepší je dort udělat den předem, aby se proležel, výborný!
Recept údajně pochází z knihy Chuťovky Petra Novotného, ale já ho mám od švagrové :-)).…
Torta sbrisolona - z pořadu S Italem v kuchyni
Potřebné ingredience
200g hladké mouky, 200g kukuřičné mouky, 200g sekaných madlí, 1 žloutek, 200g cukru (já dala třtinový), 200g másla, 1 vanilkový cukr, citronová kůra z 1 citronu
Postup přípravy
Opravdu skvělý a jednoduchý moučník, vynikající k čaji :-)
Já jsem ho dělala jen z poloviny množství do kulaté formy
V míse smícháme sypké přísady, přidáme žloutek a…
Osvěžující citrónový páj
Potřebné ingredience
Těsto: 250g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva (já použivám vinný kámen), 125g másla nebo Hery, 1 celé vejce, pravá vanilka, citronová kůra z biocitronu, 40g cukru (může být třtinový) Náplň: 1 vanilkový puding (používám bio z DM nebo Amylon), 0,5 l vody, 1 bio vanilkový cukr, 2 vejce, šťáva a kůra z biocitronu, 2 lžíce cukru
Postup přípravy
Nejdříve vypracujeme těsto (je to vlastně klasické linecké), necháme v lednici odležet nejmíň hodinu, ale klidně i přes noc.
Odleželé těsto natlačíme do formy na páj nebo jiné…