Švestkový koláč
Potřebné ingredience
20 čerstvých vypeckovaných švestek 150 ml rumu Na těsto: 300 g hladké mouky 150 g změklého másla špetku soli 2 vejce 100 g moučkového cukru Na krém: 250 ml smetany ke šlehání 50 ml mléka vanilkový lusk 3 vejce 50–70 g cukru (podle chuti) Na glazuru: 2–3 lžíce meruňkového džemu 1–2 lžíce rumu
Postup přípravy
Příprava jídla:
1. Švestky vypeckujte a namočte na čtyři hodiny do rumu. Suroviny na těsto smíchejte a rukama zpracujte ve vláčnou hmotu. Vytvořte bochánek a dejte ho na půl…
Šťavnatý jahodový koláč
Potřebné ingredience
300 g jahod 100 g cukru na prosypání jahod lžíci škrobu 200 g polohrubé mouky 200 g hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 180 g krupicového cukru 1 vejce 250 ml podmáslí 125 ml rostlinného oleje tuk na vymaštění plechu Na drobenku: 250 g hrubé mouky 100 g másla, chladného a nakrájeného na kousky 250 g krupicového cukru (můžete použít i hnědý)
Postup přípravy
1. Jahody nakrájejte, prosypte cukrem a škrobem, aby pustily šťávu.
2. Všechnu mouku prosijte s práškem do pečiva. V míse utřete cukr a vejce, vsypte prosátou mouku a…
Marokánky
Potřebné ingredience
100 g másla + trochu na vymazání pekáčku 100 g přírodního cukru, nejlépe vláčného 100 g medu 100 g kandovaných třešní 50 g rozinek 75 g kandovaného ovoce, nasekaného 100 g mandlových lupínků 100 g hladké mouky 100 g oblíbené čokolády, rozpuštěné
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vymastěte pekáček o rozměrech 28 x 18 cm a vyložte ho pečicím papírem. Máslo, cukr a med spolu zahřejte, až se cukr…
Jablečné taštičky jako od McDonald’s
Potřebné ingredience
1 balíček listového těsta 3 jablka, oloupaná a nastrouhaná nebo velmi jemně nakrájená krupicový cukr na přislazení jablek 1 lžička škrobu máslo na potření vanilkový cukr na posypání
Postup přípravy
Příprava jídla:
1. Těsto vyválejte na plát silný asi tři milimetry, vykrájejte čtverce o hraně zhruba 15 cm (záleží na velikosti formy v sendvičovači) a přepulte je. Jablka…
Ruský koláč z jablek
Potřebné ingredience
500 g jablek 300 g mouky 200 g másla 200 g cukru 100 g hořké čokolády 4 vejce 1 lžíme rumu 1 vanilkový cukr 1 lžička skořice 1 lžička kakaového prášku 1/2 balíčku prášku do pečiva
Postup přípravy
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jadřince. Čtvrtky napříč nakrájíme na tenké plátky a promícháme je s rumem. Čokoládu nastrouháme nahrubo. Formu vymažeme tukem a vysypeme…
Tvarohový koláč s citronem
Potřebné ingredience
Forma o průměru 28 cm na těsto 250 g hladké mouky, 125 g másla špetka soli 40 g cukru 1 žloutek na náplň 2 citrony 2 vejce 750 g tučného tvarohu 250 g zakysané smetany 100 g cukru 1 vanilinový cukr 50 g škrobové moučky
Postup přípravy
1 Mouku s máslem, špetkou soli a cukrem dobře uhněteme, podle potřeby přidáme 1–2 lžíce studené vody. Těsto zabalíme do mikrotenové fólie a přibližně na hodinu uložíme do chladna.…
Pudinkové kostky s tvarohem – bez mouky!
Potřebné ingredience
Těsto: 4 kakaové pudinky 20 dkg moučkového cukru 4 vejce 1 lžíce rumu 20 ml oleje 1 prášek do pečiva Krém: 25 dkg másla 20 dkg mouč. cukru 50 dkg měkkého tvarohu
Postup přípravy
Postup:
Těsto vylijeme na vymazaný plech a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a mezi tím si připravíme krém. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny…
Maminčina šlehačková bábovka
Potřebné ingredience
1/2 kg hl. mouky /1 plný půlitr/, 1/4 kg cukru, /polovina půlitru/, 3 vejce – z bílků sníh, 1 prášek do pečiva, 1/4 l šlehačky
Postup přípravy
loutky, s cukrem vyšleháme do pěny, z bílků ušleháme sníh.
Do žloutkové pěny přidáme šlehačku, zamícháme.
Nasypeme mouku s práškem do pečiva, lehce zamícháme a nakonec…
kefírovka - vylepšená
Potřebné ingredience
BUCHTA: 1 vejce, 120 g cukru, 100 g polohrubé mouky, 250 g hladké mouky, 1 pol. lžíce jedlé sody, 200 ml oleje, 1 kefír, 2 lžíce kakaa POLEVA: čokoláda na vaření, kelímek zakysané smetany,jahodová marmeláda, kokos
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto smíchame, vypracujeme hladké těsto které nalijeme na vymazaný a krupicou nebo hrubou moukou vysipaný plech, pečeme při 170 stupni asi 40min.
Medová koule plněná nugátem
Potřebné ingredience
Na těsto: 3 vejce, 130g rozpuštěného másla, 100g tekutého medu, 5 lžic mléka, 200g mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 špetku soli, na špičku nože mletého zázvoru a skořice Na náplň: 100g světlého nugátu s griliášem, 400ml vychlazené smetany ke šlehání, 2 lžíce moučkového cukru, 2 sáčky ztužovče šlehačky Na Polevu: 30g másla, 1 lžíci medu, 70g jemné hořké čokolády Dále: 1 dortovou formu ( průměr 24cm ) strouhanku a tuk na formu
Postup přípravy
Postup:
1. Dno formy pomažeme tukem, vysypeme strouhankou a uložíme do chladu.
2. Všechny tekuté přísady na kopuli dáme do dobře uzavíratelné nádoby (obsah 3l )