Tiramisu buchta - levnější a tak akorát sladká
Potřebné ingredience
Těsto: 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 240g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 150ml oleje, 100ml vařící vody Krém: 4 žloutky, 60g cukru, 2 lžíce rumu nebo 1 lžíce rumového aroma, 2x 250g Mascarpone, 200ml smetana na šlehání, rozpustná káva, kakao na posypání (holandské)
Postup přípravy
Těsto: V menší míse ušleháme bílky se 120g cukru. Ve větší míse ušleháme žloutky se zbytkem cukru a s vanilkovým cukrem. Postupně přidáváme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva,…
Skvělý nugátový dort
Potřebné ingredience
Těsto: 50g cukru, 1 špetka soli, 10g kakaa, 45g másla, kapka oleje, 1/5 balíčku prášku do pečiva, 110g hladké mouky a 2 žloutky Krém: 100ml smetany na šlehání, 50g čokolády na vaření, 100ml mléka, 150g Nutely nebo podobné pomazánky, 1 vejce
Postup přípravy
Máslo a cukr dáme do misky, přidáme hladkou mouku, žloutky, kakao, jednu pětinu kypřícího prášku. Přisypeme špetku soli, přilijeme kapku olivového oleje. Ručně vše spojíme v těsto…
Jablečno-ořechový koláč vhodný i do remosky
Potřebné ingredience
3 vejce, 300g oloupaných a nastrouhaných jablek, 150g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 150g mouky - na půl hladká a polohrubá, 1 prášek do pečiva, 100ml oleje nejlépe olivového, 2 lžíce kakaa, 100g nahrubo nasekaných nebo pomletých ořechů, nastrouhaná kůra z 1 citrnu nebo citronové aroma Dr. Oetker, trochu oleje a polohrubé mouky na vymazání a vysypání formy. Poleva: 400ml zakysané smetany, 1 lžíce moučkového cukru, 100g čokoládové polevy
Postup přípravy
Ve velké míse šlehačem ušleháme do pěny celá vejce, Přidáme cukr, vanilkový cukr, kakao, ořechy, citronovou kůru a vše opět vyšleháme do pěny. Pak přidáme mouku s práškem do…
Ovocná zmrzlina
Potřebné ingredience
300g ovoce (jahody, borůvky, maliny, meruňky, ...), 130g krystalového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 200ml ušlehané smetany
Postup přípravy
Ovoce rozmixujeme, přidáme cukr, šťávu a smícháme se šlehačkou. Dáme do zmrzlinovače a za chvilku máme vynikající zmrzku, bez chemie. Pokud nějaká zbyde, dá se dát do mrazáku a…
Rychlá angreštová buchta
Potřebné ingredience
1 velká sklenice nabo dvě malé angreštového kompotu, 1,5 dcl oleje, 2 vejce, 400g polohrubé mouky, 250g mletého cukru, 1,5 čajové lžičky sody
Postup přípravy
Do mísy dáme napřed tekuté přísady, potom sypké a vše dobře promícháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem nebo vymazané a vysypané a upečeme do růžova na 180 stupňů.
Hotové…
Tvarohová buchta se sněhovou peřinou
Potřebné ingredience
1 balíček listového těsta 500g Tvarohová náplň: 500g tvarohu (2 vaničky), 5 žloutků, 200g mletého cukru, 2 vanilkové pudinky, 50ml oleje, 500ml studeného mléka Sněhová peřina: 5 bílků, 2 lžíce krystalového cukru
Postup přípravy
Rozválíme balíček listového těsta na velikost plechu + výška okrajů. Těsto přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Připravíme si náplň: smícháme tvaroh, žloutky, pudinky, olej,…
Piškotové překvapení
Potřebné ingredience
Těsto: 4 celá vejce, 180g cukru krupice, 200g hladké mouky, 1 dcl oleje, 1 dcl studené vody, 1 prášek do pečiva .... a 1 lžíce kakaa Pudink: 2 jahodové pudinkové prášky, 5 dcl mléka, 3 lžíce cukru krupice Po upečení: 2 zakysané smetany (asi 200ml), 80g mletého cukru, mletá skořice
Postup přípravy
Uvaříme hustý pudink a dáme vychladit.
Všechny přísady na těsto vyšleháme šlehačem. 2/3 těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech ( já jsem měla 25x35cm, ale může být i…
Výborný a jednoduchý biskupský chlebíček
Potřebné ingredience
8 bílků (můžou být i mražené), 280g cukru krupice, 140g mletých ořechů, 100g rozinek, 100g strouhané čokolády, 140g polohrubé mouky, 1 balíček pokrájeného na menší kousky kandovaného ovoce, 50g rozpuštěného másla a 1/2 Prdopeče
Postup přípravy
Bílky (pokud máme mražené, tak rozmrazit) šleháme s cukrem, až se cukr rozpustí. Pak přidat vše ostatní, ještě prošlehat a nalít do vymazané a moukou vysypané formy (množství je…
Coppa al mascarpone - letní varianta tiramisu
Potřebné ingredience
3 bal. dlouhých nebo asi 2 bal. normálních piškotů, 350g čerstvých nebo mražených malin, na krém: 4 žloutky, 2 lžíce rumu, 60g moučkového cukru, 200ml smetany ke šlehání, 500g mascarpone
Postup přípravy
1) Maliny povaříme s trochou vody (k mraženým vodu nepřidáváme) a necháme vychladnout.
2) Šleháme šlehačem žloutky s rumem a cukrem, až se cukr rozpustí. Zašleháme mascarpone…
Kinder řezy
Potřebné ingredience
TĚSTO: 7 vajec, 8 pol. lžic cukru krystal, 10 pol. lžic polohrubé mouky, 3 pol. lžíce kakaa, 2 pol. lžíce oleje, 1/4 prášku do pečiva KRÉM: 2 vaničky tvarohu, 1/2 másla, 3 pol. lžíce cukru, pokud máte raději sladší přidejte dle chuti, 1 smetana na šlehání
Postup přípravy
POSTUP: celá vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, kakao a nakonec mouku s práškem do pečiva. Na dva plechy s pečícím papírem nalijeme vždy polovinu těsta. Já jsem…