Jahodové řezy s piškotem a šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky. Krém: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 250 g tvarohu ve vaničce, 400 g jahod, cukr dle chuti, 8 želatinových plátků. Dále: dětské piškoty, 250 ml smetany ke šlehání, 1 Smeta-fix, strouhaný kokos.
Postup přípravy
Další z jemných želatinových moučníků, které v létě osvěží a v zimě jsou zdrojem vitamínů, pokud máme jahody z mrazničky.
Celá vejce s cukrem vyšleháme…
Ostružinový chlebíček
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 125 ml smetany ke šlehání, 80 g cukru moučka, 4 želatinové plátky, 300 g ostružin.
Postup přípravy
Recept je pro milovníky jemných želatinových krémů.
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme prosátou mouku, těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím…
Nadýchaný máslový koláč s meruňkami
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 150 g másla, 250 g cukru krupice, 250 ml mléka, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva. Drobenka: 80 g másla, 100 g cukru moučka, 100 g hladké mouky. Dále: meruňky.
Postup přípravy
Vyzkoušejte koláč, který už roky peču podle receptu mojí maminky. Měla ho vždycky úplně fantastický.
Z bílků a části cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem a změklým…
Tvarohová roláda s malinami
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 4 PL cukru moučka, 4 PL polohrubé mouky, 1 PL kakaa. Krém: 500 g tučného tvarohu v alobalu, 3 PL cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 PL malinové šťávy. Dále: maliny na zdobení, mandlové plátky, 2 PL malinové šťávy, 2 želatinové plátky.
Postup přípravy
Maliny zasypu cukrem, přivedu k varu a přepasíruji zrníčka. Z takové malinové šťávy je i tento recept.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme prosátou mouku…
Cuketové řezy s jahodovým krémem
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 1 sklenička oleje, ½ skleničky vody, 2 skleničky nahrubo nastrouhané cukety, 1a1/2 skleničky cukru krupice, 3 skleničky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 PL kakaa. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 150 g bílého jogurtu, 380 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 20 g mleté želatiny Dr. Oetker. Dále: kelímek rozmražených jahod. Sklenička je 2 dl.
Postup přípravy
Cuketová buchta se dá dělat samotná, s ovocem nahoře jako bublanina nebo s krémem jako zákusek. Výběr je jen na vás.
Suroviny na korpus jen smícháme dohromady, nalijeme na…
Malinové kostky
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 5 PL vody, 5 PL oleje, 200 g polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva. Krém: 500 g bílého jogurtu, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 ml smetany ke šlehání, 500 g malin, 5 PL cukru krupice, 1 PL cukru moučka, 20 g práškové želatiny Dr. Oetker.
Postup přípravy
Rodinná oslava v tropických vedrech a na zahrádce plno malin. Proto vznikl tento zákusek.
Z bílků a části cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem, vodou a olejem…
Borůvkový tunel
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 4 PL cukru moučka, 4 PL polohrubé mouky, 1 PL oleje, 2 PL kakaa. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 190 g zakysané smetany, 380 g Choceňského bílého jogurtu, cukr moučka dle chuti, borůvky, 10 g práškové želatiny, asi 50 ml vody. Dále: několik dětských piškotů, 100 g mléčné čokolády, kousek hořké čokolády.
Postup přípravy
Před nějakým časem po mně někdo chtěl rcept na tento tunel. Až teď jsem ho sepsala a tady je.
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a vmícháme prosátou mouku. Těsto…
Ovocný koláč s krémem a ořechy
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 50 g cukru moučka, 80 g másla, 1 vejce, ½ lžičky citronové kůry. Krém: 200 ml 12 % smetany, 2 žloutky, 40 g hladké mouky, 120 - 150 g cukru krupice (podle kyselosti ovoce). Dále: 400 g drobného ovoce, 2 hrsti vlašských ořechů.
Postup přípravy
Čas ovocných koláčů je tady. Pokud chcete něco víc svátečního než jen koláč s ovocem a drobenkou, pak zkuste tento s krémem a ořechy. Je vynikající. Tentokrát jsem použila směs…
Lehký jahodový dort
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva, 5 PL horké vody, 5 PL oleje. Náplň: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g cukru moučka, 200 g jahod, 6 želatinových plátků. Dále: 20 g bílé čokolády, 100 g jahod.
Postup přípravy
Na zakončení nedělního oběda jsem udělala tento jednoduchý dort. Obyčejný piškot, lehký ovocný krém a žádné zdobení. Prostě rychlovka.
Z bílků a malé části cukru ušleháme…
Margot muffiny
Potřebné ingredience
100 g tyčinky Margot, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 1 lžička citronové kůry, 2 vejce, 80 g cukru krupice, 150 ml mléka, 150 ml oleje.
Postup přípravy
Na internetu je plno receptů na muffiny s margotkou. Mně zaujal tento a tak jsem ho hned i vyzkoušela.
Margot tyčinku nastrouháme najemno a přimícháme k ní prosátou mouku,…