Dobrý perník
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje 1 1/2 hrnku cukru 1 čokoládový pudink 2 vejce 1 prášek do perníku 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 3 lžíce kvalitního kakaa 3 lžíce povidel, nebo marmelády 1 lžička skořice hrst nasekaných vlašských ořechů 1 čokoládová poleva
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.
Na…
Čokoládový koláč s mandlemi, bez mouky
Potřebné ingredience
250g hořké čokolády+ 150g třtinového cukru nebo krystalu + 150g másla + 100g mletých mandlí + 5 vajec ( žloutky a bílky zvlášť)
Postup přípravy
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a cukr. Odstraníme z tepla, promícháme, přidáme mleté mandle. Pak po jednom přimícháváme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh,…
ESTONSKÝ KRINGEL
Potřebné ingredience
250 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 600 g hladké mouky, 40 g čerstvého droždí náplň: 10 lžic cukru krupice, 3 lžičky skořice, 100 g změklého másla
Postup přípravy
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout.
Cukr smícháme se skořicí. Já jsem dala méně skořice a přidala jsem trošku nastrouhaných jablíček…
VLÁČNÁ MAKOVÁ BÁBOVKA
Potřebné ingredience
a řekla bych, že i docela levná... 2 vejce, 170g cukru, 1 vanilkový cukr, 170g polohrubé mouky, 200g mletého máku ( mají v lidlu mletý právě po 200g, myslím že stojí kolem 30 Kč), 50g másla nebo hery, 1 prášek do pečiva, citronová kůra, 1/4 l mléka, na špičku nože skořice
Postup přípravy
celá vejce utřít s cukrem, přidat povolené máslo a pak i vše ostatní, nalít do formy a upéct na 180 stupňů. Můžeme pocukrovat, já necukruju. Je krásně vláčná, není to taková ta…
Fofr kokosová olé roláda
Potřebné ingredience
6 vajíček,85 gr hladké mouky,140 g moučkového cukru /kakao/....,na náplň dva kokosové olé pudinky bez vaření,-vždy zbyde,takže dojíme:-)))))) chcete-li hutnější krém,tak ještě máslo
OVOCNÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
25 dkg hl. mouky, 4 vejce, 25 dkg cukr krupice, 10 lžic vlažné vody, 10 lžic oleje, 1/2 balíčku přášku do pečiva, kompotované ovoce či čerstvé (mandarinky, broskve, jahody), 2 smetany na šlehání, 2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 1/2 l vody, vanilkový puding, 1 dl šťávy z kompotu
Postup přípravy
Piškot - žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vodu a olej. Mouku smícháme s práškem a přidáme ke směsi. Pak přidáme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a…
Panna Cotta
Potřebné ingredience
400 ml smetany 30% , 200 ml mléka, 1 vanilkový lusk, 6 plátků želatiny, 4 lžíce cukru (nebo bílá čokoláda 100 gr, zase bude mít jinou chuť), špetka soli, jahody, maliny, lesní plody...
Postup přípravy
Do Mikro plus konvičky nalijeme smetanu a mléko, přidáme podélně přepůlený lusk, ohřejeme v mikrovlné troubě až k varu, určitě promícháme během ohřívání, může to trvat dle výkonu…
Osvěžující malinové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 400 g zakysané smetany, 2 PL cukru moučka, 250 g malin (mražených), 100 g cukru krupice, 5 želatinových plátků. Dále: 750 g jahod (mražených), 250 g malin (mražených), 150 ml smetany ke šlehání.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pomalu vléváme olej s vodou, vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. (Je třeba šlehat dost dlouho. Kdo spěchá, ušlehá sníh zvlášť.)…
Medový mřížkový koláč
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 250g cukru, 3 lžíce medu, 1 vejce, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička skořice, cca 5 lžic mléka, 1 hera
Postup přípravy
Všechny suroviny zpracujeme v těsto, část si oddělíme na mřížky. Zbytek těsta vyválíme, dáme na plech, potřeme libovolnou marmeládou. Zbytek těsta vyválíme, radýlkem nakrájíme na…
Jahodové pudinkové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 5vajec,250g cukru,150ml oleje,kypřící prášek,200g polohrubé mouky,100ml mléka,Na polevu:100g mražených jahod,2jahodové pudinky, 3/4 litru vody,2lžíce cukru moučka,1tvaroh,lžíce másla,čokoláda nastrouhaná na posyp či cokoliv jiného např.barevné zdobení.
Postup přípravy
Uděláme těsto a upečeme.\r\nRozmačkané jahody smícháme s vodou a pudinkovými prášky a uvaříme.Do teplé směsi pak vmícháme máslo a tvaroh.\r\nNamažeme na těsto a posypeme…