Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinové kostky s mascarpone

Malinové kostky s mascarpone

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 160 g polohrubé mouky, 3 g prášku do pečiva, 4 PL oleje. Bílý krém: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, 3 PL cukru moučka. Malinový krém: 240 g malin, 4 PL cukru krupice, 200 g zakysané smetany, 3 želatinové plátky. Ozdoba: bílá čokoláda s kouskem 100% tuku, 1 sušenka.

Postup přípravy

Čekali jsme návštěvu a tak jsem si zase vymyslela nějaký zákusek s malinami, když jich tolik stále zraje.

Maliny zasypeme cukrem a přivedeme k varu, horké přepasírujeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtové řezy s čokoládovým pudinkem

Jogurtové řezy s čokoládovým pudinkem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Pudink: 500 ml mléka, 3 PL cukru krupice, 1 čokoládový pudinkový prášek. Krém: 500 g bílého selského jogurtu Hollandia, 200 g zakysané smetany, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 ml vlažné vody. Dále: asi 200 g malin, dětské piškoty, kousek čokolády.

Postup přípravy

Původně jsem chtěla upéct jen piškot s malinami, nakonec ale z toho vznikl tento vynikající zákusek.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, metličkou vmícháme olej a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dýňový koláč s krokantem

Dýňový koláč s krokantem

Potřebné ingredience

Korpus: 200 g hladké mouky, na špičku nože prášek do pečiva, 50 g hnědého cukru, špetka soli, 50 g Hery nebo másla, 100 g čerstvého sýru Lučina. Dýňová náplň: 700 g již očištěné dýně Hokaidó, 100 g hnědého cukru, 1 vejce, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 g Lučiny, trochu vody. Náplň 2: 1 Créme Olé bez vaření s vanilkovou příchutí, 300 ml mléka. Nahoru: 30 g dýňových semínek, 30 g hnědého cukru.

Postup přípravy

Dostala jsem dýni Hokaido a tak jsem si vzpomněla na recept ze staršího kalendáře Dr. Oetker a upekla podle něj tento koláč.

Dýni Hokaidó rozkrojíme, lžící vydlabeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný  mřížkovaný koláč

Jablečný mřížkovaný koláč

Potřebné ingredience

Korpus: 300 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 120 g másla, 1 vejce, 2 PL smetany (pokud nechci otevírat smetanu, dám 2 malé smetanky do kávy). Náplň: 600 g očištěných jablek, 30 g cukru krupice, 20 g másla, 1 lžička skořice, 1 PL citronové šťávy.

Postup přípravy

Pokud potřebujete upéct něco malého ke kávičce a zároveň zpracovat jablíčka, je tu recept na jednoduchý jablečný koláč.

Na vále vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makový šnek se švestkami

Makový šnek se švestkami

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g brambor, špetka soli, 300 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 60 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 100 g polotučného tvarohu ve vaničce, 80 ml oleje, 80 ml mléka. Náplň: 200 g mletého máku, 100 g cukru krupice, 150 tvarohu ve vaničce, 100 ml mléka, 1 žloutek. Dále: 300 g švestek, 1 bílek, hrst mandlových lupínků.

Postup přípravy

Od 1. září se na mě v kalendáři na stěně usmívá nádherný makový šnek. Tak jsem nakoupila švestky, mák i tvaroh a pustila jsem se do pečení. Tohle jsem prostě musela vyzkoušet.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestkové překvapení v drobence

Švestkové překvapení v drobence

Potřebné ingredience

Těsto: 380 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ½ lžičky skořice, 1 vejce, 175 g rozpuštěného másla. Náplň: 3 vejce, 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 400 g zakysané smetany, 75 g cukru, 75 g rozpuštěného másla, 120 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek. Dále: 330 g švestkových povidel, švestky.

Postup přípravy

Recept na tento vynikající koláček je z knížky Pečeme s láskou. Já jsem si ho ale trochu upravila (např. množství tvarohu).

Ze surovin na těsto vypracujeme v míse…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládové tvarohové řezy

Čokoládové tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 100 g cukru krupice, 2 PL oleje, 100 g polohrubé mouky. Krém čokoládový: 250 g mascarpone, 250 g tvarohu tučného (alobal), 200 g hořké čokolády, 250 ml smetany ke šlehání. Krém bílý: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Dále: 30 g hořké čokolády.

Postup přípravy

Tento zákusek jsem udělala na naši rodinnou oslavu a všichni si ho pochvalovali, tak vám posílám recept.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přilijeme olej a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký makový koláč s tvarohem

Křehký makový koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 100 g cukru moučka, 125 g másla, 1 vejce, ½ prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr. Maková náplň: 150 ml mléka, 150 g cukru krupice, 200 g mletého máku, 1 lžička citronové kůry, hrst rozinek. Tvarohová náplň: 250 g tučného tvarohu (alobal), 190 g zakysané smetany, 3 vejce, 100 g cukru moučka, 1 PL citronové šťávy, 1 vanilkový pudinkový prášek.

Postup přípravy

Dnes jsem vyzkoušela tento koláč a všem milovníkům máku vřele doporučuji.

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které hned rozválíme na plech 30 x 40 cm s pečícím…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 220 g Esíček, 100 g másla. Krém: 200 g ostružin, 60 g cukru krupice. 400 g bílého jogurtu, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 ml smetany ke šlehání, 60 g cukru moučka, 8 želatinových plátků. Dále: kousek bílé čokolády, pár ostružin na ozdobu.

Postup přípravy

V horku se dá udělat jedině nějaký nepečený dort.

Esíčka rozdrtíme (nebo nameleme, nastrouháme) a spojíme s rozpuštěným máslem. Směs natlačíme na dno dortové formy s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Obrácený švestkový koláč  s pudinkem

Obrácený švestkový koláč s pudinkem

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Poleva: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice. Dále: 750 g vypeckovaných švestek, 50 g másla, 50 g třtinového cukru, 1 čokoládová poleva.

Postup přípravy

Obrácený jablečník je už klasika. Tentokrát jsem se dala nalákat na švestky a rozhodně jsem nelitovala.

Na plech 30 x 40 cm rozložíme pečící papír, nalijeme na něj…

Zobrazit více...

Kategorie