Malinové kostky s mascarpone
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 160 g polohrubé mouky, 3 g prášku do pečiva, 4 PL oleje. Bílý krém: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, 3 PL cukru moučka. Malinový krém: 240 g malin, 4 PL cukru krupice, 200 g zakysané smetany, 3 želatinové plátky. Ozdoba: bílá čokoláda s kouskem 100% tuku, 1 sušenka.
Postup přípravy
Čekali jsme návštěvu a tak jsem si zase vymyslela nějaký zákusek s malinami, když jich tolik stále zraje.
Maliny zasypeme cukrem a přivedeme k varu, horké přepasírujeme…
Jogurtové řezy s čokoládovým pudinkem
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Pudink: 500 ml mléka, 3 PL cukru krupice, 1 čokoládový pudinkový prášek. Krém: 500 g bílého selského jogurtu Hollandia, 200 g zakysané smetany, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, 100 ml vlažné vody. Dále: asi 200 g malin, dětské piškoty, kousek čokolády.
Postup přípravy
Původně jsem chtěla upéct jen piškot s malinami, nakonec ale z toho vznikl tento vynikající zákusek.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, metličkou vmícháme olej a…
Dýňový koláč s krokantem
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g hladké mouky, na špičku nože prášek do pečiva, 50 g hnědého cukru, špetka soli, 50 g Hery nebo másla, 100 g čerstvého sýru Lučina. Dýňová náplň: 700 g již očištěné dýně Hokaidó, 100 g hnědého cukru, 1 vejce, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 g Lučiny, trochu vody. Náplň 2: 1 Créme Olé bez vaření s vanilkovou příchutí, 300 ml mléka. Nahoru: 30 g dýňových semínek, 30 g hnědého cukru.
Postup přípravy
Dostala jsem dýni Hokaido a tak jsem si vzpomněla na recept ze staršího kalendáře Dr. Oetker a upekla podle něj tento koláč.
Dýni Hokaidó rozkrojíme, lžící vydlabeme…
Jablečný mřížkovaný koláč
Potřebné ingredience
Korpus: 300 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 120 g másla, 1 vejce, 2 PL smetany (pokud nechci otevírat smetanu, dám 2 malé smetanky do kávy). Náplň: 600 g očištěných jablek, 30 g cukru krupice, 20 g másla, 1 lžička skořice, 1 PL citronové šťávy.
Postup přípravy
Pokud potřebujete upéct něco malého ke kávičce a zároveň zpracovat jablíčka, je tu recept na jednoduchý jablečný koláč.
Na vále vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a…
Makový šnek se švestkami
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g brambor, špetka soli, 300 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 60 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 100 g polotučného tvarohu ve vaničce, 80 ml oleje, 80 ml mléka. Náplň: 200 g mletého máku, 100 g cukru krupice, 150 tvarohu ve vaničce, 100 ml mléka, 1 žloutek. Dále: 300 g švestek, 1 bílek, hrst mandlových lupínků.
Postup přípravy
Od 1. září se na mě v kalendáři na stěně usmívá nádherný makový šnek. Tak jsem nakoupila švestky, mák i tvaroh a pustila jsem se do pečení. Tohle jsem prostě musela vyzkoušet.…
Švestkové překvapení v drobence
Potřebné ingredience
Těsto: 380 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ½ lžičky skořice, 1 vejce, 175 g rozpuštěného másla. Náplň: 3 vejce, 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 400 g zakysané smetany, 75 g cukru, 75 g rozpuštěného másla, 120 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek. Dále: 330 g švestkových povidel, švestky.
Postup přípravy
Recept na tento vynikající koláček je z knížky Pečeme s láskou. Já jsem si ho ale trochu upravila (např. množství tvarohu).
Ze surovin na těsto vypracujeme v míse…
Čokoládové tvarohové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 100 g cukru krupice, 2 PL oleje, 100 g polohrubé mouky. Krém čokoládový: 250 g mascarpone, 250 g tvarohu tučného (alobal), 200 g hořké čokolády, 250 ml smetany ke šlehání. Krém bílý: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Dále: 30 g hořké čokolády.
Postup přípravy
Tento zákusek jsem udělala na naši rodinnou oslavu a všichni si ho pochvalovali, tak vám posílám recept.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přilijeme olej a…
Křehký makový koláč s tvarohem
Potřebné ingredience
Těsto: 250 g polohrubé mouky, 100 g cukru moučka, 125 g másla, 1 vejce, ½ prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr. Maková náplň: 150 ml mléka, 150 g cukru krupice, 200 g mletého máku, 1 lžička citronové kůry, hrst rozinek. Tvarohová náplň: 250 g tučného tvarohu (alobal), 190 g zakysané smetany, 3 vejce, 100 g cukru moučka, 1 PL citronové šťávy, 1 vanilkový pudinkový prášek.
Postup přípravy
Dnes jsem vyzkoušela tento koláč a všem milovníkům máku vřele doporučuji.
Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které hned rozválíme na plech 30 x 40 cm s pečícím…
Nepečený ostružinový dort
Potřebné ingredience
Korpus: 220 g Esíček, 100 g másla. Krém: 200 g ostružin, 60 g cukru krupice. 400 g bílého jogurtu, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 ml smetany ke šlehání, 60 g cukru moučka, 8 želatinových plátků. Dále: kousek bílé čokolády, pár ostružin na ozdobu.
Postup přípravy
V horku se dá udělat jedině nějaký nepečený dort.
Esíčka rozdrtíme (nebo nameleme, nastrouháme) a spojíme s rozpuštěným máslem. Směs natlačíme na dno dortové formy s…
Obrácený švestkový koláč s pudinkem
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Poleva: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice. Dále: 750 g vypeckovaných švestek, 50 g másla, 50 g třtinového cukru, 1 čokoládová poleva.
Postup přípravy
Obrácený jablečník je už klasika. Tentokrát jsem se dala nalákat na švestky a rozhodně jsem nelitovala.
Na plech 30 x 40 cm rozložíme pečící papír, nalijeme na něj…