Propadlá buchta
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
3 vejce
půl hrnku vlažné vody
půl hrnku oleje
2 polévkové lžíce kakaa
1 prášek do pečiva (na zředění těsta použít mléko)
NÁPLŇ:
2 tvarohy měkké (500 g)
1 vejce
1 vanilkový cukr
citrónová kůra
Postup přípravy
Umícháme těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto nastříkáme mřížky z tvarohu a dáme péct do středně vyhřáté trouby.
Velikonoční beránek
Potřebné ingredience
1 dcl oleje, 150g cukru, 4 vejce, 4 vanilkové pudingy, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Celá vajíčka s cukrem vyšleháme, přidáme olej a vsypeme puding s pr.do pečem. (Puding zde nahrazuje mouku a beránek je pak krásně žlutý )
Všechny přísady smícháme a vlijeme do…
Italské tiramisu
Potřebné ingredience
4x mascarpone ( to české od Italatu asi za 40Kč),2x smetana na šlehání, 750g cukru krupice, 6x žloudek, 2šálky silné kávy, 1dcl amareta, balík cukrářských piškotů ( podle toho jaké balení koupíte je potřeba na dvě vrstvy v plechu ), neslazené kakao
Postup přípravy
Uvaříme si dva šálky kávy a necháme stydnout. Utřeme žloudky s cukrem a vmícháme mascarpone. Mezitím si můžeme vedle ušlehat šlehačku, kterou po té co rozmícháme mascarpone s…
Ovocné řezy s mandlemi
Potřebné ingredience
cukr 280 g
vejce 6 ks
máslo 250 g
solamyl 125 g
citron 1 ks
prášek do pečiva 2 lžičky
vanilkový cukr 1 balíček
zakysaná smetana 150 g
polohrubá mouka 200 g
meruňky (kompotované) 2 plechovky (možno i jiné ovocné a může být i čerstvé)
sekaných mandlí 50 g
Postup přípravy
Meruňky slijeme a necháme okapat. Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Citron pořádně omyjeme a kůru z něj ostrouháme.
Máslo, 250 g cukru a vanilkový cukr utřeme.…
jednoduché tiramisu
Potřebné ingredience
2 pomazánková másla, 2 hotové vanilkové pudinky se šlehačkou, 2 sáčky piškotů, uvařená vlažná silná káva , kakao.
Postup přípravy
Smícháme pomazánková másla, vanilkové pudinky. Misku vyložíme piškoty namočenými ve vlažné kávě (piškoty namáčíme rychle, aby se nerozmočily). pomažeme vrstvou směsi, pak dáme…
šťavnatý jablečný koláč
Potřebné ingredience
TĚSTO: 250 g polohrubé mouky, 125 g margarínu nebo másla, 6 g cukru, 1 vejce, 1kl skořice, špetka soli. NÁPLŇ: 5 nakyslých jablek, šťáva z citronu POLEVA: 4 vejce, 100 g cukru krupice, půl kl skořice, 150 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr.
Postup přípravy
Smícháme ingredience na těsto, těsto je tuhé. Vypracujeme. Vyválíme plát a vyložíme těstem dortovou rozevírací vymaštěnou a moukou vysypanou formu. Na těsto naklademe jablka,…
KARAMELOVÉ ŘEZY.........MŇAAAAAMKA
Potřebné ingredience
30dkg mletých ořechů,
6 vajec,
25dkg moučkového cukru,
obdelníkové oplatky (nemusí být),
1 kondenzované mléko SALKO,
1 máslo,
1 vanilkový nebo karamelový pudink
Postup přípravy
Cukr se žloutky ušleháme a přidáme ořechy a ušlehané bílky.
Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (a oplatky).
Kondenzované mléko vaříme 2 hodiny. Vzniklý karamel…
vánočka a mazanec - super recept od pekaře
Potřebné ingredience
1 kg polohrubé mouky, 6 dkg (nejlépe čerstvého váženého, nebo balené kostky) droždí, 3-4 žloutky, 22 dkg cukru moučka, 22 dkg tuku (použijeme polovinu heru, polovinu máslo), 1/2 l mléka, špetka soli, vanilkový cukr, citronová kůra, rozinky (můžou být namočené do rumu), mandle.
Postup přípravy
Nejprve uděláme kvásek ( trochu teplého mléka, trochu cukru a droždí, necháme vykvasit v teple)
Utřeme žloutky s tukem a cukrem, našleháme. Přidáme postupně mouku, mléko,…
Perníčky (velikonoční, vánoční) s citronovou polevou
Potřebné ingredience
640g hladké mouky
230g cukru +1 vanilkový cukr
3 vejce
65g Hery
4 lžíce tekutého medu
2 lžičky koření do perníku
1 lžička jedlé sody !
Postup přípravy
V míse utřeme vejce s cukrem, přidáme nahřátý med a tuk (ne moc horké). Mouku smícháme se sodou (nesmí se zapomenout jinak budou perníky tvrdé!!!) a kořením do perníku a vmícháme…
Rychlovka
Potřebné ingredience
balíček cukrářských piškotů (můžou být i obyčejné), čerstvé nebo kompotované ovoce, 1 puding v prášku (příchuť vanilková nebo dle použitého ovoce), 2 zakysané smetany, cukr
Postup přípravy
Do dortové formy nebo menšího plechu vyskládáme vedle sebe piškoty, to "popatleme" zakysanou smetanou, poklademe okapaným ovocem. Ze šťávy z ovoce, doplněné vodou (je dobré přidat…