Lehký rebarborový koláč
Potřebné ingredience
Na těsto: 250 g Hery, 250 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 250 g hl. mouky 2 a 1/2 lžičky prášku do pečiva, 5 lžic mléka. Oloupaná a nakrájená rebarbora. Sníh: bílky + 150 g moučkového cukru
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme a těsto opatrně rozválíme. Těsto se hodně lepí, a tak jsem ho rozválela jen trochu a poté opatrně přendala na plech, který jsem si vyložila pečícím…
Croissanty
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 1 kávová lžička soli,, 4 kávové lžičky cukru, ½ kostky droždí, 30 g másla, 1 vejce, 300 ml mléka\r\n 1 máslo, hladká mouka podle potřeby
Postup přípravy
Z prvních surovin uděláme homogenní těsto, které ale zpracujeme velmi rychle, delší doba hnětení by nám později znesnadnila rozválení. Těsto dáme do dostatečně velké mísy /…
Tavrohové smaženky podle Tany - Bonvivani.sk
Potřebné ingredience
Do náplně jsem přimíchala ještě na jemno rebarboru ,máme jí hodně a máme jí i moc rádi tak jí cpu všu kde se dá. Recept je zde http://bonvivani.sk/recepty/tvarohove-smazenky
Postup přípravy
Proč smaženky si asi někdo řekne,nevím nesmaží se ,ale pečou v troubě.JSou nádherně nadýchané,krásně voní máslem a rumem
Honzovy buchty
Potřebné ingredience
250 ml mléka, špetku soli, 42 g droždí, 1 dl oleje, 100g moučky, 500 g hladké mouky, 2 žloutky
Postup přípravy
Těsto zadělávám v pekárně, takže vše do ní dám a nastavím na přípravu.
Polévkovou lžící nabírám těsto a roztahuji ho na placky, které plním náplní. Buchty uzavřu a skládám…
Kávovo-ořechové dortíčky
Potřebné ingredience
Těsto: 180 g Hery, 180 g cukru moučka, 2 lžičky instantní kávy (prášku), 3 vejce, 180 g strouhaných ořechů, 180 g polohrubé mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva. Krém: 100 g másla, 100 g nutelly. Dále: 60 g hořké čokolády, mandlové lupínky, čokoládová poleva v sáčku.
Postup přípravy
Změklou Heru s cukrem a kávou vyšleháme do hladka, po jednom přidáváme vejce a každé zašleháváme 1 minutu. Nastrouhané ořechy a prosátou mouku s práškem do pečiva jen vmícháme…
Tiramisu buchta - levnější a tak akorát sladká
Potřebné ingredience
Těsto: 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 240g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 150ml oleje, 100ml vařící vody Krém: 4 žloutky, 60g cukru, 2 lžíce rumu nebo 1 lžíce rumového aroma, 2x 250g Mascarpone, 200ml smetana na šlehání, rozpustná káva, kakao na posypání (holandské)
Postup přípravy
Těsto: V menší míse ušleháme bílky se 120g cukru. Ve větší míse ušleháme žloutky se zbytkem cukru a s vanilkovým cukrem. Postupně přidáváme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva,…
Kefírový dortík
Potřebné ingredience
100g pol. mouky, 250g hl. mouky, 120g cukru krupice, 1 lžíce sody, 2 lžíce kakaa, 200ml oleje, 500ml kefíru, 2 vejce Na polevu: 100g tuku (máslo, hera...) 100g m. cukru, 3 lžíce kakaa
Postup přípravy
Do mísy nasypeme obě mouky, cukr, sodu a kakao a dobře promícháme, aby nikde nezbyly hrudky kakaa.
Teprve pak přimícháme olej, kefír, vejce a vyšleháme. Vzniklé těsto nalijeme…
** LUXUSNÍ vláčný jogurtovy kolač s ovocem **
Potřebné ingredience
2 hrnky - polohrubé mouky, 2 vejce, 3/4 hrnku cukru krupice, 3/4 hrnku oleje (i méně - já dala půl) , 1 prašek do pečiva, 1 vanilkovy cukr, 1 bílý jogurt (150g) , 200 ml mléka , Ovoce dle vaší chuti (já dala švestky + rybíz) , Drobenka
Postup přípravy
Tento kolač je úúžasný, tento tyden ho dělam už po druhé, během chvilky hned pryč :) Je strašně vláčný a mooc dobry :)
Do mísy dáme mouku smíchanou s práškem do pečiva,…
Krémeš - pudinkový dezert
Potřebné ingredience
1 listové těsto,trocha hladké mouky na vál,250g tvarohu,100g cukru krupice,lžíci oleje,250ml mléka,1 vanilkový pudink,1 vanilkový cukr,3 vejce
Postup přípravy
Listové těsto rozválejte na pomoučeném vále na tenký plát (já použila jenom půlku těsta,z druhé poloviny jsme si ještě upekli pizzu :D ). Poté přeneseme do koláčové nebo kulaté…
Perníková kindervajíčka
Potřebné ingredience
perníkové těsto, bílková poleva na zdobení
Postup přípravy
Uděláme perníkové těsto, dávám je do velké lžíce a vyklápíe na plech, pečeme. Po upečení vydlabeme trošku vnitřek a venek nazdobíme bílkovou polevou a necháme zaschnout. Pak do…