Smetanovo-ovocný dezert
Potřebné ingredience
1 listové těsto***1.vrstva dezertu: 2x pudink se smetanovo-vanilkovou příchutí(Oetker), 1x vanilinový cukr, 0,5litru mléka, 1-3 lžíce cukru***2 vrstva dezertu(hrk hrk krém): 1x plechovka mandarinek, 1x vanilkový pudink bez vaření, 1x 31% smetana ke šlehání, 1x vanilkový cukr
Postup přípravy
Uvaříme pudink a necháme ho chladnout. Listové těsto rozválíme na placku, rozdělíme ji nožem na dvě stejné části a upečeme v troubě do zrůžovění. Krém na 2 vrstvu dezertu…
Hraběnčin koláč
Potřebné ingredience
250g prosáté polohrubé mouky 4g prášku do pečiva 80g třtinového cukru 125g másla 30g mléka 2 vejce 40g moučkového cukru 1kg jablek (váha před očištěním) vanilkový cukr šťáva z ½ citronu lžička skořice hrst vlašských ořechů
Postup přípravy
Mouku smíchejte s kypř. práškem a třtinovým cukrem a přidáním studeného másla, žloutků a mléka vypracujte těsto. Jednu třetinu oddělte a dejte do mrazáku, zbytek…
Tvarohový koláč z lístkového cesta
Potřebné ingredience
1 balenie lístkového cesta , 1 vanilínový cukor , 500 ml mlieka , 5 vajec , 150 g práškového cukru , 2 Zlaté klasy , 500 g jemného tvarohu , 150 g práškového cukru
Postup přípravy
Lístkové cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech až po horný okraj. Do mixéra dáme žĺtky, 150 g práškového cukru, vanilínový cukor a všetko dobre rozmixujeme. Do rozmixovanej zmesi…
Škodovkový dort
Potřebné ingredience
6 vajec, 6 lžic cukru krupice, 4 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce mletých ořech, 2 lžíce oleje Krém: 0,5 l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr podle chuti, 1máslo, 2 lžíce rumu
Postup přípravy
Oddělíme bílky od žloutků, ušleháme sníh z bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, pak zašleháme olej a vmícháme ořechy a mouku. Nakonec lehce vmícháme nejdřív 1/3 sněhu a…
Máslová bublanina
Potřebné ingredience
3 vejce, 150g změklého másla, 150g cukru, 80g hladké mouky, 70g polohrubé mouky, sůl, 1/2 PP, ovoce
Postup přípravy
Utřeme žloutky, cukr a máslo, přidáme mouku s PP a nakonec sníh z bílků a soli. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180 - 200°C. Ovoce přidáme po chvilce zapečení.
Netradiční zdravý moučník z kuskusu
Potřebné ingredience
2 hrnky celozrnného kuskusu, 1 hrnek pšeničné krupice, 1/2 hrnku rozinek, hrst ořechů, 2 lžíce oleje, citrónová kůra, 300ml mléka, med dle chuti (asi 3 - 5 lžic), 2 lžíce kakaa, 2 lžíce cereálního nápoje (Caro), skořice
Postup přípravy
Kuskus zalijeme vodou asi 1cm nad povrch, přikryjeme a necháme asi 5min. odstát. Poté přidáme ostatní ingredience kromě Cara, kakaa a skořice. Zamícháme. Rozdělíme na dvě poloviny…
Veganský jablečný koláč bez práce
Potřebné ingredience
2 hrnky mouky (celozrnné, špaldové, bílé nebo smíšené) 1 hrnek krupice (nejlepší pohanková) 3 lžíce stevii 1 lžička prášku do pečiva bez fosforatu případně vanilkový cukr 1-1,5 kg jablek- musí byt sladké a šťavnaté skořice 5 lžic oleje (chodí se lněný, řepkový, dynový), případně mouka nebo strouhanka na vymazaní plechu.
Postup přípravy
Příprava: kolem 60 minut.
1. Jablka umyjeme, nastrouháme, přidáme skořice a pokud je to nutné přidáme 0,5 hrnku jablečného moštu. To není tradiční jablečný koláč,…
Bublanina s návodem jak vypeckovat třešně
Potřebné ingredience
Třešně, špejle, brčko z pitíčka, gumička. Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1 hrnek mléka, 1 Prášek do pečiva, špetka soli, 4 lžíce oleje, 2 vejce.
Postup přípravy
Těsto na bublaninu umícháme dohromady a nalijeme na plech a poklademe vypeckovaným ovocem a pečeme na 180°C asi 30 minut. Návod na vypeckování třešní přikládám v podrobném popisu…
Mrkvové řezy s jahodami
Potřebné ingredience
Mrkev 3-4 ks Hladká mouka 1hrnek, celozrnná špaldová 1 hrnek Kypřící prášek do pečiva 2 lžičky Skořice 1 lžička Sůl 1/4 lžička Olej 1 hrnek Vejce 4 ks Cukr 1 hrnek (nejlépe hnědý) Sekané ořechy 1 hrnek (nebo mix sekaných ořechů a slunečnicových semínek) Rybízová nebo jahodová marmeláda 1-2 lžč
Postup přípravy
Tento recept jsme našla na jiném serveru a dovoluji si jej s mírnými úpravami uveřejnit zde! Mrkvofilové pochopí :)
Postup
Mrkev nastrouháme na jemno. Mouku, kypřící…
Třešňový crumble
Potřebné ingredience
Vypeckované třešně cca 300 gr 2 lžíce rumu skořice citronová šťáva 60 gr mandlové mouky 60gr jemných vloček 50 gr třtinového cukru vanilkový cukr Amylon 60 gr másla mandle nakrájené na menší kousky
Postup přípravy
Třešně naložíme do rumu a citronové šťávy a zasypeme skořicí a necháme chvilku marinovat.
V misce smícháme sypké přísady včetně mandlí, nakonec máslo a prsty vytvoříme drobenku…