Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Smetanovo-ovocný dezert

Smetanovo-ovocný dezert

Potřebné ingredience

1 listové těsto***1.vrstva dezertu: 2x pudink se smetanovo-vanilkovou příchutí(Oetker), 1x vanilinový cukr, 0,5litru mléka, 1-3 lžíce cukru***2 vrstva dezertu(hrk hrk krém): 1x plechovka mandarinek, 1x vanilkový pudink bez vaření, 1x 31% smetana ke šlehání, 1x vanilkový cukr

Postup přípravy

Uvaříme pudink a necháme ho chladnout. Listové těsto rozválíme na placku, rozdělíme ji nožem na dvě stejné části a upečeme v troubě do zrůžovění. Krém na 2 vrstvu dezertu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hraběnčin koláč

Hraběnčin koláč

Potřebné ingredience

250g prosáté polohrubé mouky 4g prášku do pečiva 80g třtinového cukru 125g másla 30g mléka 2 vejce 40g moučkového cukru 1kg jablek (váha před očištěním) vanilkový cukr šťáva z ½ citronu lžička skořice hrst vlašských ořechů

Postup přípravy



Mouku smíchejte s kypř. práškem a třtinovým cukrem a přidáním studeného másla, žloutků a mléka vypracujte těsto. Jednu třetinu oddělte a dejte do mrazáku, zbytek…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč z lístkového cesta

Tvarohový koláč z lístkového cesta

Potřebné ingredience

1 balenie lístkového cesta , 1 vanilínový cukor , 500 ml mlieka , 5 vajec , 150 g práškového cukru , 2 Zlaté klasy , 500 g jemného tvarohu , 150 g práškového cukru

Postup přípravy

Lístkové cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech až po horný okraj. Do mixéra dáme žĺtky, 150 g práškového cukru, vanilínový cukor a všetko dobre rozmixujeme. Do rozmixovanej zmesi…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Škodovkový dort

Škodovkový dort

Potřebné ingredience

6 vajec, 6 lžic cukru krupice, 4 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce mletých ořech, 2 lžíce oleje Krém: 0,5 l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr podle chuti, 1máslo, 2 lžíce rumu

Postup přípravy

Oddělíme bílky od žloutků, ušleháme sníh z bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, pak zašleháme olej a vmícháme ořechy a mouku. Nakonec lehce vmícháme nejdřív 1/3 sněhu a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Máslová bublanina

Máslová bublanina

Potřebné ingredience

3 vejce, 150g změklého másla, 150g cukru, 80g hladké mouky, 70g polohrubé mouky, sůl, 1/2 PP, ovoce

Postup přípravy

Utřeme žloutky, cukr a máslo, přidáme mouku s PP a nakonec sníh z bílků a soli. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180 - 200°C. Ovoce přidáme po chvilce zapečení.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Netradiční zdravý moučník z kuskusu

Netradiční zdravý moučník z kuskusu

Potřebné ingredience

2 hrnky celozrnného kuskusu, 1 hrnek pšeničné krupice, 1/2 hrnku rozinek, hrst ořechů, 2 lžíce oleje, citrónová kůra, 300ml mléka, med dle chuti (asi 3 - 5 lžic), 2 lžíce kakaa, 2 lžíce cereálního nápoje (Caro), skořice

Postup přípravy

Kuskus zalijeme vodou asi 1cm nad povrch, přikryjeme a necháme asi 5min. odstát. Poté přidáme ostatní ingredience kromě Cara, kakaa a skořice. Zamícháme. Rozdělíme na dvě poloviny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Veganský jablečný koláč bez práce

Veganský jablečný koláč bez práce

Potřebné ingredience

2 hrnky mouky (celozrnné, špaldové, bílé nebo smíšené) 1 hrnek krupice (nejlepší pohanková) 3 lžíce stevii 1 lžička prášku do pečiva bez fosforatu případně vanilkový cukr 1-1,5 kg jablek- musí byt sladké a šťavnaté skořice 5 lžic oleje (chodí se lněný, řepkový, dynový), případně mouka nebo strouhanka na vymazaní plechu.

Postup přípravy

Příprava: kolem 60 minut.

1. Jablka umyjeme, nastrouháme, přidáme skořice a pokud je to nutné přidáme 0,5 hrnku jablečného moštu. To není tradiční jablečný koláč,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bublanina s návodem jak vypeckovat třešně

Bublanina s návodem jak vypeckovat třešně

Potřebné ingredience

Třešně, špejle, brčko z pitíčka, gumička. Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1 hrnek mléka, 1 Prášek do pečiva, špetka soli, 4 lžíce oleje, 2 vejce.

Postup přípravy

Těsto na bublaninu umícháme dohromady a nalijeme na plech a poklademe vypeckovaným ovocem a pečeme na 180°C asi 30 minut. Návod na vypeckování třešní přikládám v podrobném popisu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvové  řezy s jahodami

Mrkvové řezy s jahodami

Potřebné ingredience

Mrkev 3-4 ks Hladká mouka 1hrnek, celozrnná špaldová 1 hrnek Kypřící prášek do pečiva 2 lžičky Skořice 1 lžička Sůl 1/4 lžička Olej 1 hrnek Vejce 4 ks Cukr 1 hrnek (nejlépe hnědý) Sekané ořechy 1 hrnek (nebo mix sekaných ořechů a slunečnicových semínek) Rybízová nebo jahodová marmeláda 1-2 lžč

Postup přípravy

Tento recept jsme našla na jiném serveru a dovoluji si jej s mírnými úpravami uveřejnit zde! Mrkvofilové pochopí :)

Postup
Mrkev nastrouháme na jemno. Mouku, kypřící…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňový crumble

Třešňový crumble

Potřebné ingredience

Vypeckované třešně cca 300 gr 2 lžíce rumu skořice citronová šťáva 60 gr mandlové mouky 60gr jemných vloček 50 gr třtinového cukru vanilkový cukr Amylon 60 gr másla mandle nakrájené na menší kousky

Postup přípravy

Třešně naložíme do rumu a citronové šťávy a zasypeme skořicí a necháme chvilku marinovat.
V misce smícháme sypké přísady včetně mandlí, nakonec máslo a prsty vytvoříme drobenku…

Zobrazit více...

Kategorie