Pudingový kakaový krém s avokádem
Potřebné ingredience
2 zralá avokáda oloupaná a rozkrájená na kostičky\r\n½ hrnku holandského kakaa\r\n¼ hrnku medu\r\n2 lžíce řeckého jogurtu\r\n½ hrnku vanilkového sojového mléka\r\n2 lžíce vanilkového extraktu\r\nšpetka soli
Postup přípravy
Všechny ingredience rozmixujte dohladka.\r\nRozdělte krém do mističek na puding a nechte dobře vychladit v lednici.\r\nKrém můžete ozdobit zapékaný mysli, ořechy, řeckým jogurtem…
Borůvkový linecký s tvarohem
Potřebné ingredience
Těsto: 360g hladké mouky, 240g tuku(Hera, máslo...),100g moučkového cukru, 2x vanilkový cukr, 3 žloutky, 1/2 prášku do pečiva******Náplň: 1x vaničkový tvaroh, 1x kelímek zakysané smetany, 3 bílky vyšlehané do sněhu, 2x vanilkový cukr + moučkový dle potřeby.*****Borůvky nebo jiné ovoce, skořice****Drobenka navrch: hrubá mouka, krystal.cukr, máslo nebo Hera.
Postup přípravy
Z přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, rozdělíme ho na 3 bochánky a vložíme na cca 20 minut do mrazáku, (aby šlo strouhat). Mezitím připravíme tvarohovou náplň. Vyšleháme 3…
Mřížkový borůvkový koláč
Potřebné ingredience
Mísa borůvek, Marmeláda na potření korpusu, 20 dkg Hery, 30 dkg polohrubé mouky, 2 žloutky, 80 g cukru krystal, 1/4 balíčku kypř. prášku, 1/2 balíčku vanilkového cukru
Postup přípravy
Vše smícháme v míse dohromady a rukou propracujeme hladké těsto. Necháme 30 min odležet. Poté asi 3/4 těsta použijeme na korpus a vyplníme jím dortovou formu, asi 1 cm hrubou…
Univerzálne kynuté cesto
Potřebné ingredience
0,5kg hl. mouka\r\n3dcl mlieka\r\n1 droždí /42gr/\r\n1 lyžička soli\r\n3 lyžice cukru\r\n1dcl oleje
Postup přípravy
Urobíme klasicky kvások /trochu mlieka, droždí a lyžička cukru/...Do múky dáme cukor, olej,mlieko a kvások..a úplne nakoniec soľ..spracujeme cesto, necháme pol hodinky kysnúť...a…
Broskvový koláč s kokosovou drobenkou
Potřebné ingredience
4 vejce, 250 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 dl oleje, asi 500 g očištěných čerstvých broskví Kokosová drobenka - 7 PL polohrubé mouky, 5 PL moučkového cukru, 5 PL strouhaného kokosu, olej podle potřeby
Postup přípravy
Vejce a cukr ušleháme do pěny, po částech přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme olej. Těsto rozetřeme na větší vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe…
Tvarohovo-malinová slast - superrychlovka:)
Potřebné ingredience
Tvaroh ve vaničce, smetana ke šlehání, 100 g moučkového cukru, 1 pytlík mražených malin (čerstvé samozřejmě lepší), 3 lžíce třtinového cukru, 1 pytlík dortového želé - červené.
Postup přípravy
Maliny + třtinový cukr povaříme, až jsou rozvařené, přidáme pytlík dortového želé a povaříme minutku. Odstavíme. Zatímco trošku zchládne, ušleháme si tvaroh + smetanu + cukr…
Dort Pišinger - NEJLEPŠÍ, KTERÝ SEM KDY JEDLA!
Potřebné ingredience
Nenáročný na suroviny - většinu surovin máme doma. Vyzkoušeje! TĚSTO: 5dkg tuku, 20dkg cukru, 50dkg hladké mouky, 2lžíce rumu, 2lžíce medu, 2 vejce, 1 malá rovná lžička jedlé sody.... NÁDIVKA: 1 celé vejce, 25dkg cukru, 12,5 dkg tuku, 12,5 dkg másla, kakao nebo káva.... POLEVA: 4dkg tuku, 4dkg kakaa, 15dkg cukru. (není potřeba, postačí rozpuštěná čokoláda s tukem)
Postup přípravy
NA TĚSTO: Tuk, cukr, vejce,rum a med dáme do kastrolku rozehřát (ne vařit a ustavičně míchat - dobře poslouží vodní lázeň). Když je hmota horká přidá se 1 rovná lžička jedlé sody…
Francouzský rebarborový koláč
Potřebné ingredience
Rebarbora je pro mě chuť dětství... babička nám pekla rebarborový kolář s drobenkou a já ho milovala... tu chuť si stále pamatuji... babičky recept nemám, ale našla jsem tenhle od Kitchenette, který mě zaujal. Byla to dobrá volba, chuť je skvělá! NA NÁPLŇ: 500 g rebarbory, 2-3 lžíce třtinového cukru, 2-3 cm čerstvého zázvoru, jemně nastrouhaný, 3 vejce, 70 g med,u 250 g řeckého jogurtu (zakysané smetany nebo tvarohu), 1 lžíce maizeny (kukuřičný škrob), vanilka (extrakt, semínka z lusku, ..) NA TĚSTO: 200 g hladké mouky, 100 g másla, 100 g cukru, 1 vejce, špetka soli
Postup přípravy
1. Vytvořte hladké těsto smícháním všech ingrediencí a nechte ho zabalené ve fólii odležet v lednici alespoň půl hodiny nebo třeba i do druhého dne.
2. Předehřejte si troubu na…
Bublanina
Potřebné ingredience
50 dkg polohrubé mouky, 1/4 l mléka, ovoce, 1 prdopeč, 15 dkg cukru, 1 vejce, 10 dkg tuku na drobenku 1 máslo, 40 dkg hladké mouky, 1 žloutek, 12 dkg cukru
Meruňková zmrzlina
Potřebné ingredience
500 g meruněk, 7 lžic cukru, 200 g tvarohu, 100 ml zakysané smetany
Postup přípravy
Meruňky vypeckujeme, nakrájíme, přidáme ostatní, rozmixujeme a mrazíme