Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sváteční hruškový koláč

Sváteční hruškový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 220 g polohrubé mouky, ½ balíčku sušeného droždí Dr. Oetker, 30 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, sůl, 1 vejce, 1 PL oleje, 100 ml vlažného mléka. Náplň: 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 1 vejce, 1 PL cukru moučka, 1 PL pudinkového prášku. Dále: 2 hrušky, 2 hrsti malin, 2 PL marmelády.

Postup přípravy

V prosáté mouce rozmícháme droždí, do mísy přidáme další suroviny a vymícháme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme 60 – 90 minut kynout. (Těsta je málo a je řidší, pro pekárnu se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
***ŠPALDOVÝ OVOCNÝ KOLÁČ BEZ CUKRU A BEZ TUKU***

***ŠPALDOVÝ OVOCNÝ KOLÁČ BEZ CUKRU A BEZ TUKU***

Potřebné ingredience

300g špaldové mouky, 120g - 140g medu, 1 malý kelímek bílého jogurtu ( min. 150ml ), 250ml mléka, 2 vejce, prášek do pečiva, ovoce.

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme dohromady a vylejeme na plech s pečícím papírem. Pak poklademe ovocem podle Vaší chuti. Já dala na půl plechu směs lesního ovoce a na druhou půlku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Potřebné ingredience

450 g hladké mouky, 150 g mletého cukru, 1 Hera, 1/2 prášku do pečiva, 4 vejce.. Jablka, cukr a skořice..

Postup přípravy

Do mouky s cukrem a práškem přidáme 4 žloutky a změklou Heru nakrájíme na kousky.. Vypracujeme krásně hladké těsto, jako na linecké.. Dáme do lednice.. Z bílků si vyšleháme tuhý…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zdravá špaldová buchta-DĚKUJI JANĚ

Zdravá špaldová buchta-DĚKUJI JANĚ

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 hrnky špaldové mouky, půl hrnku třtinového cukru (já dala bílý, rafinovaný), 6 polévkových lžic olivového oleje, 2 vajíčka, 250 ml mléka nebo vody, 3 nastrouhaná jablka, 1 nastrouhaná mrkev, prášek do pečiva, půl lžičky skořicového cukru, trocha namočených rozinek (nemusí být, kdo nemá rád :-) ).

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Vše smícháme dohromady, já nalila na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dle potřeby.Je výborná, mokrá a nedrobí

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný dort s tvarohem

Jablečný dort s tvarohem

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 90 g cukru moučka, 90 g polohrubé mouky, 1 PL kakaa, 2 PL oleje. Krém: 250 g tučného tvarohu v alobalu, 180 g zakysané smetany, 1 PL cukru, 1 vanilkový cukr. Náplň: 600 g nahrubo nastrouhaných jablek, 2 PL cukru krystal, 1 skořicový cukr. Nahoru: 1 čiré dortové želé, 250 ml vody, 2 PL cukru.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme prosátou mouku s kakaem a olej. Dortovou formu průměr 24 cm s pečícím papírem na dně, vymazanými a vysypanými boky naplníme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Red Velvet pro mamku k narozeninám

Red Velvet pro mamku k narozeninám

Potřebné ingredience

Na korpus: 250g prosáté hladké mouky,1/2 lžičky soli, 2 lžíce holadnského kakaa, 110g změklého másla, 300g cukru krystal, 2 vejce, 1 lžičku vanilkového extraktu, 240ml smetany, 2 lžíce nebo 2 sáčky červeného barviva, 1 lžička octa, 1 lžička prášku do pečiva Na krém: 225g krémového sýra (Lučina, Žervé atd.), 225g Mascarpone, 1 lžičku vanilkového extraktu, 115g moučkového cukru, 360ml 33% smetany ke šlehání Na dohotovení - potahovací hmota z marshmallow

Postup přípravy

Nejdříve si předehřejeme troubu na 175°C a připravíme dortovou formu, kterou vymažeme a vysypeme moukou a nebo vyložíme pečícím papírem.Pak si v misce promícháme mouku, sůl a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Štrůdl od paní Hynkové - jako lístkový

Štrůdl od paní Hynkové - jako lístkový

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky,150 ml studené vody, špetku soli, 1 ztužený tuk 10 jablek, skořice, krystalový cukr, rozinky ,ořechy 1 vejce na potření

Postup přípravy

Tuk si nastrouháme do mísy(to je důležité), přidáme ostatní a vypracujeme těsto. Dáme ho do ledničky odležet nejméně na hodinu(nejlépe do druhého dne).Připravíme si náplň:…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
piškot s jablky KDYŽ MÁM NAD ÚRODU JABLEK

piškot s jablky KDYŽ MÁM NAD ÚRODU JABLEK

Potřebné ingredience

jablka, cukr 180g, hlad.mouka7 lžic ,trochu prdopeč, 4 vejce skořice

Postup přípravy

cukr,vejce hladká,prdopeč udělat piškot....na pečící papír nastrouhám jablka posypat skořicí a cukr jak kdo má rád na to naleju piškotové těsto a dám péci 180st. ....po upečení…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Profiterolky (odpalované, plněné žloutkovým krémem)

Profiterolky (odpalované, plněné žloutkovým krémem)

Potřebné ingredience

160g vody,160g hladké mouky, 120g oleje, sůl, 1 lžička cukru, 4 - 5 vajec. Žloutkový krém: 4 žloutky, 200ml mléka, 30g cukru s vanilkou, 50g třtinového cukru, 4 lžíce hladké mouky, 160g másla, rum, 1 ušlehaná smetana

Postup přípravy

Vodu, olej a sůl přivedeme k varu, do vařící se tekutiny najednou nasypeme mouku s cukrem a odpalujeme. Necháme mírně vychladnout a po jednom zatřeme vejce. Cukrářským sáčkem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pekáč kynutých buchet:-)

Pekáč kynutých buchet:-)

Potřebné ingredience

625g mouka polohrubá, 85g cukr, sůl, 85g másla do těsta, 2 vejce, 25g droždí, 300g mléko. Olej na vymaštění a cukr na pasypání.

Postup přípravy

Z části vlažného mléka, cukru, mouky a droždí uděláme kvásek, který necháme vykynout. Zvlašť do mísy na hnětení dáme prosátou mouku, vejce, sůl, cukr, rozpuštěné máslo, kvásek…

Zobrazit více...

Kategorie