Střapatý koláč
Potřebné ingredience
Hladka nebo polohruba mouka 2hrnky Prášek do pečiva 3vejce 4lzice cukru 4lzice kakaa 3/4 hery 2vanicky tvarohu 3/4 hrníčku cukru Mleko 4jablka - větší Skořice cukr nebo rovnou skořicový
Postup přípravy
Z mouky prášku hery 4lzic cukru a kakaa a 1vejce uděláme drobenku kterou vysypeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a trochu stlačíme. Na drobenku vylijeme tekutejši tvaroh …
Sladká růžička
Potřebné ingredience
1 listové těsto * jablka cca 2 * skořicový cukr
Postup přípravy
Listové těsto mi mamka koupila vyválené v Lídlu. Tak jsem je jen trochu doválela. Z plátu těsta jsem udělala 4 proužky (na délku těsta) a posypala skořicovým cukrem. Jablka jsem…
Křehký jablečný koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 350g polohrubé mouky, 30g cukru, 220g másla, asi 20 - 30ml vody. Náplň: 1kg jablek, 1 lžíce citrónové šťávy, skořice, asi 1/4 lžičky muškátového oříšku, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 30g másla,60g třtinového cukru. ev. rozinky a ořechy
Postup přípravy
Těsto zpracujeme (vodu přiléváme postupně), rozdělíme na dva díly, rukou umačkáme placky a dáme do chladu. Jablka nastrouháme, přidáme cukr, citrón, muškátový oříšek , skořici,…
Domácí lipánek
Potřebné ingredience
1 tvaroh, 17g pudinkového prášku, 30g cukru, VC, 20g másla, 200ml mléka
Postup přípravy
Z mléka, cukru, pudinku a másla uvaříme pudink. Necháme vychladnout, přidáme tvaroh a vyšleháme (delší dobu).
Rybízový dort s kokosovou šlehačkou
Potřebné ingredience
Korpus: 130 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 130 g másla, 130 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 lžička citronové kůry, 2 vejce, 200 g rozmraženého rybízu. Krém: 200 g Lučiny, 3 PL citronové šťávy, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 250 ml smetany ke šlehání, 130 g strouhaného kokosu (možná by stačilo jen 100 g).
Postup přípravy
Změklé máslo a cukry vyšleháme do pěny, po jednom zašleháváme vejce pokojové teploty, vmícháme prosátou mouku s práškem a kůrou. Nakonec opatrně vmícháme rybíz. Těsto natřeme do…
Olejové buchty
Potřebné ingredience
Těsto:\\r\\n1/2 l mléka, 20 kostek cukru, kostka kvasnic, 6 žloutků, 4 dcl oleje, 1kg polohrubé mouky\\r\\nNáplň: \\r\\n2 tvarohy ( klasické kostky..........néé vaničkový), 2 žloutky, rozinky a moučkový cukr podle chuti\\r\\nZdobení:\\r\\n1rozšlehané vejce, povidla, drobenka ( máslo, cukr, polohrubá mouka)
Postup přípravy
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny na těsto a vymícháme. Necháme vykynout. Potom vyválíme stejnoměrnou placku a menším hrnečkem…
úplně božký perník
Potřebné ingredience
2 vejce, 3/4 hrnku oleje, 2 hrnky mléka, 3 hrnky polohrubé mouky, kypřicí prášek do perníku, 2 lžíce kakaa, 1 čoko puding, 2 - 3 hrnky cukru. Vše vyšleháme, nalejeme na plech a pečeme na 180 cca 45 minut.
Postup přípravy
2 vejce, 3/4 hrnku oleje, 2 hrnky mléka, 3 hrnky polohrubé mouky, kypřicí prášek do perníku, 2 lžíce kakaa, 1 čoko puding, 2 - 3 hrnky cukru. Vše vyšleháme, nalejeme na plech a…
Rychlý moučník s kávou-děkuji Martě
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučky, 2 vejce, 120 g rozpuštěného másla, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, mléko, 1 lžíce instantní kávy, 1/2 prášku do pečiva, čokoládová poleva
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vlahé máslo a ostatní suroviny. Pečeme v předehřáté troubě. Vychladlé polijeme polevou
Maková buchta a citronovou polevou
Potřebné ingredience
4 vajíčka, 1 hrnek cukru krystal (krupice), 3/4 hrnku oleje, 2 hrnky kefírového mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mletého máku (můžete namíchat i s nemletým, třeba 3/4 mletého a 1/3 nemletého), 1 prášek do pečiva, 1 lžička citronové kůry
Postup přípravy
Bílky vyšleháme do pěny se špetku soli. \r\nDále vyšleháme žloutky s cukrem a citronovou kůrou. Přidáme kefír, mák a mouku smíchanou a práškem do pečiva. Vše dobře promícháme.…
Sušenky (razítka tescoma)
Potřebné ingredience
Recepty nejsou moje. Posbírala jsem je a vyzkoušela. Razítka (už máme tescomu i tchibo:-)) si s klukama užíváme a budeme vděční za další recepty. Se všemi těsty se dobře pracovalo. Doplněno o další 3 recepty: s posledními dvěma těsty se moc dobře nepracovalo - viz. níže, ale sušenky jsou dobré. Na dotazy doplňuji teplotu pečení. Vše jsem pekla na 170-180 °C v elektrické troubě. Čas opravdu netuším. Řídím se vůní a barvou, kouknu na sušenku i zespoda. Doplňuji recept z tchiba, který vyzkouším po svátcích, a s dovolením Jany recept na Spekulky. PŘIDÁN A VYZKOUŠEN RECEPT NA LOTUSKY.
Postup přípravy
CITRONOVÉ SUŠENKY č.1 - 280 g hladké mouky, 180 g cukru moučka, 120 g másla, 2 žloutky, 2 lžíce citronové kůry, šťáva z půlky citronu
- sušenek bylo 55 kusů. Šťávu jsem dala…