Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Maková roláda s tvarohem

Maková roláda s tvarohem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 80 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 60 g hladké mouky, 40 g mletého máku. Krém: 250 g tvarohu v alobalu, 3 PL bílého hustého jogurtu (např. jihočeský ve skle), 3 PL cukru moučka. Dále: jahodová marmeláda.

Postup přípravy

Celá vejce a oba cukry vyšleháme do husté pěny, lehce vmícháme prosátou mouku, smíchanou s mákem. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládové muffiny s krémem

Čokoládové muffiny s krémem

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 130 g cukru krupice, 125 g rozpuštěného másla, 150 ml mléka, 2 vejce, ½ prášku do pečiva, 2 PL kakaa. Krém: 2 žloutky, 15 g cukru moučka, 15 g hladké mouky, 150 ml mléka, 15 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr.

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme krém. Smícháme žloutky s moučkovým cukrem a moukou do hladké kašičky, pak naředíme mlékem, přidáme cukr krupici, vanilkový cukr a za stálého míchání asi 2…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tunel s mascarpone krémem a jahodami

Tunel s mascarpone krémem a jahodami

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 80 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky, 1 PL oleje. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 2 vrchovaté PL cukru moučka, několik PL mixovaných jahod, 3 želatinové plátky, 1 lžička citronové šťávy. Dále: 4 – 6 jahod, 70 g bílé čokolády, malý kousek 100% tuku, zdobení.

Postup přípravy

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, stěrkou vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (10…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborný tvarohový koláček

Výborný tvarohový koláček

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g hladké mouky, 4 g prášku do pečiva, 2 PL kakaa, 80 g cukru moučka, 125 g másla, 1 žloutek, 1 PL mléka. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 2 žloutky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 PL citronové šťávy, 1 vanilkový pudinkový prášek, 30 g rozpuštěného másla, 3 bílky, 50 g cukru moučka.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v ledničce 30 minut odpočívat.
Zatím vyšleháme z bílků sníh a zašleháme do něho…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč s arašídovým máslem

Koláč s arašídovým máslem

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g hladké mouky, 2 PL kakaa, 45 g třtinového cukru, 100 g Hery. Náplň: 400 g žervé, 195 g jemného arašídového másla, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 125 g smetany ke šlehání. Dále: 125 g smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany, 2 PL cukru moučka.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které natlačíme do vymazané dortové formy průměr 24 cm a vytvarujeme i okraje. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C 15 minut. Korpus…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové řezy se šlehačkou

Jahodové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 230 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, ½ prášku do pečiva, 100 ml studené vody, 100 ml oleje. Náplň: 500 g jahod, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 PL citronové šťávy, cukru dle chuti. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 380 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 6 PL cukru, 2 PL citronové šťávy, 6 želatinových plátků. Dále: dětské piškoty, několik čerstvých jahod, čokoládové zdobení.

Postup přípravy

Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme od pěny, vléváme olej, v několika dávkách přidáme směs prosáté mouky s kakaem a práškem do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký tvarohový koláč

Křehký tvarohový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 220 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 170 g másla, 2 žloutky, 1 PL mléka, špetka prášku do pečiva. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 100 g třtinového cukru, 2 vejce, citronová kůra.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do ledničky. 2/3 těsta rozválíme a přeneseme do dortové formy…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechové krémové řezy

Ořechové krémové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 270 g hladké mouky, 140 g másla nebo Hery, 100 g cukru moučka, 1 vejce, špetka soli, ½ prášku do pečiva, 2 PL mléka. Náplň: 5 vajec, 140 g cukru moučka, 100 g čokolády na vaření, 100 g vlašských ořechů. Krém: 300 ml mléka, 30 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 200 g másla, 1vanilkový cukr.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do ledničky. Pak těsto rozpůlíme, jednu část rozválíme na pečící papír,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehké ořechové nebo makové koláčky

Křehké ořechové nebo makové koláčky

Potřebné ingredience

Těsto: 350 g hladké mouky, 200 g másla nebo Hery, 2 žloutky, špetka soli, 40 g cukru moučka, 1 vrchovatá PL zakysané smetany. Náplň: 400 ml mléka, 4 PL cukru krupice, 200 g strouhaných ořechů, 60 – 80 g drcených piškotů.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme hodinu odpočívat. Mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme ořechy a chvíli…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemné řezy se žloutkovým krémem

Jemné řezy se žloutkovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru moučka, 5 PL oleje. Krém: 2 žloutky, 400 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 3 PL cukru krupice, 190 g zakysané smetany, 80 g másla, 50 g hořké čokolády. Dále: 250 ml smetany ke šlehání, 50 g hořké čokolády.

Postup přípravy

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, lehce vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.…

Zobrazit více...

Kategorie