VIŠŇOVÁ ZMRZLINA
Potřebné ingredience
250 ml sladké smetany, 2 žloutky, 1 lžíce třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička solamylu, 150 g vypeckovaných višní
Postup přípravy
V hrnku smícháme smetanu se žloutky, lžící třtinového cukru, vanilkovým cukrem a lžičkou solamylu. Hrnek se směsí postavíme do vodní lázně (do většího hrnce) a vaříme. Směs…
Malinové kostky
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 5 PL vody, 5 PL oleje, 200 g polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva. Krém: 500 g bílého jogurtu, 250 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 ml smetany ke šlehání, 500 g malin, 5 PL cukru krupice, 1 PL cukru moučka, 20 g práškové želatiny Dr. Oetker.
Postup přípravy
Rodinná oslava v tropických vedrech a na zahrádce plno malin. Proto vznikl tento zákusek.
Z bílků a části cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem, vodou a olejem…
JAHODOVÁ BUBLANINA
Potřebné ingredience
375 g polohrubé mouky, 375 g cukru krupice, 150 ml oleje, 150 ml vody, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, 6 ks žloutků + sníh z 6 žloutků.
Postup přípravy
Nejdříve promícháme všechny suché přísady - mouku s cukrem (krupicí a vanilkovým), práškem do pečiva, citrónovou kůrou. Po té přidáme žlutky, olej a vodu a vše důkladně promícháme…
GRANKO ZMRZLINA
Potřebné ingredience
VYZKOUŠELA JSEM RECEPT Z INTERNETU: 200 ml smetany ke šlehání, 1x vanilkový cukr, 3 lžíce granka, 3 lžíce mléka
Postup přípravy
Smetanu ušleháme do tuha. Přidáme granko a cukr, vše důkladně promícháme. A můžeme plnit do formiček, vložit do mrazáku a druhý den je hotovo.
Dobrou chuť :-).
Borůvkový tunel
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 4 PL cukru moučka, 4 PL polohrubé mouky, 1 PL oleje, 2 PL kakaa. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 190 g zakysané smetany, 380 g Choceňského bílého jogurtu, cukr moučka dle chuti, borůvky, 10 g práškové želatiny, asi 50 ml vody. Dále: několik dětských piškotů, 100 g mléčné čokolády, kousek hořké čokolády.
Postup přípravy
Před nějakým časem po mně někdo chtěl rcept na tento tunel. Až teď jsem ho sepsala a tady je.
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a vmícháme prosátou mouku. Těsto…
Malinový dezert
Potřebné ingredience
Piškotový korpus :3 vejce,120g pískového cukru,120g poloh.mouky.\r\n1 šlehačka,1 velký bílý jogurt,1 zakysaná smetana ,2 želatinové ztužovače.1červené dortové želé.Maliny,malinový džem.
Postup přípravy
Upečeme klasicky piškot a necháme vychladnout.Prořízneme potřeme džemem a položíme druhou placku.Posázíme malinami a navrstvíme krém a dáme vychladit do lednice.Vychlazený…
♥ Lehký tvarohovo - meruňkový moučník ♥
Potřebné ingredience
1/2 kg tvarohu, dala jsem ve vaničce polotučný, 10 dkg změklého másla, 4 vejce, 4 dkg cukru (je to míň sladké, osvěžující, kdo chce přidá si cukr dle chuti), 8 dkg dětské krupice, máslo na vymazání formy, meruňky nebo jiné ovoce
Postup přípravy
Změklé máslo si utřeme s cukrem, žloutky a přidáme tvaroh. Zamícháme dětskou krupičku a necháme 10 minut odstát. Mezitím si ušleháme sníh ze 4 bílků a vmícháme opatrně do těsta.…
Ovocný koláč s krémem a ořechy
Potřebné ingredience
Korpus: 200 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 50 g cukru moučka, 80 g másla, 1 vejce, ½ lžičky citronové kůry. Krém: 200 ml 12 % smetany, 2 žloutky, 40 g hladké mouky, 120 - 150 g cukru krupice (podle kyselosti ovoce). Dále: 400 g drobného ovoce, 2 hrsti vlašských ořechů.
Postup přípravy
Čas ovocných koláčů je tady. Pokud chcete něco víc svátečního než jen koláč s ovocem a drobenkou, pak zkuste tento s krémem a ořechy. Je vynikající. Tentokrát jsem použila směs…
Lehký jahodový dort
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva, 5 PL horké vody, 5 PL oleje. Náplň: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g cukru moučka, 200 g jahod, 6 želatinových plátků. Dále: 20 g bílé čokolády, 100 g jahod.
Postup přípravy
Na zakončení nedělního oběda jsem udělala tento jednoduchý dort. Obyčejný piškot, lehký ovocný krém a žádné zdobení. Prostě rychlovka.
Z bílků a malé části cukru ušleháme…
Margot muffiny
Potřebné ingredience
100 g tyčinky Margot, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 1 lžička citronové kůry, 2 vejce, 80 g cukru krupice, 150 ml mléka, 150 ml oleje.
Postup přípravy
Na internetu je plno receptů na muffiny s margotkou. Mně zaujal tento a tak jsem ho hned i vyzkoušela.
Margot tyčinku nastrouháme najemno a přimícháme k ní prosátou mouku,…