Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
STROUHANÝ KOLÁČ

STROUHANÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

Na těsto: *40 dkg hladké mouky *1 žloutek *1 prášek do pečiva *15 dkg cukru *3 dkg kakaa *4 lžíce mléka *1 máslo Náplň: *3 tvarohy *3 žloutky *30 dkg cukru *3 lžíce másla *1 lžíce solamylu *mléko podle potřeby *nakonec vmíchat sníh ze 4 bílků

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 části, zabalíme do potravinové fólie a dáme do mrazáku na 1-2 hodiny. Do vymaštěného plechu a posypaného hrubou moukou nastrouháme nahrubo jednu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BANÁNOVO-SKOŘICOVÍ ŠNECI

BANÁNOVO-SKOŘICOVÍ ŠNECI

Potřebné ingredience

TĚSTO: ˇˇ115 g hladké mouky typu OO ˇˇ115 g celozrnné žitné mouky ˇˇ1/2 lžičky soli ˇˇ1/2 lžičky krupicového cukru ˇˇ3,5 g sušeného droždí ˇˇ75 ml teplého mléka ˇˇ1 vejce, rozšlehané ˇˇ1 lžička olivového oleje NÁPLŇ: ˇˇ25 g rozpuštěného másla ˇˇ2 středně velké banány, nakrájené na tenké plátky ˇˇ100 g sušených meruněk, předem namočených a nasekaných ˇˇ1 lžička mleté skořice ˇˇ50 g tmavého přírodního cukru ˇˇkůra z 1 pomeranče ˇˇ2 lžíce tekutého medu

Postup přípravy

1. V míse smíchejte oba druhy mouky, sůl, cukr a droždí. Uprostřed vytvořte důlek a vlijte do něj mléko, vejce, olej a 100-150 ml vody. Měli byste získat měkké, vlhké těsto.
Na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
STRACCIATELLOVÁ BÁBOVKA

STRACCIATELLOVÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

400 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření, 300 ml ochucené perlivé limonády, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 10 lžic oleje

Postup přípravy

Olej, žloutky, cukr a limonádu ušleháme do pěny. Přidáme tuhý sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva. Vše zlehka promícháme a přidáme nahrubo nastrouhanou čokoládu. Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SNADNÉ TVAROHOVÉ ŘEZY

SNADNÉ TVAROHOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

Na křehké těsto: 250 g hladké mouky, 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva, 120 g másla,
100 g moučkového cukru, 1 lžíce strouhané citronové kůry, 1 vejce, vanilkový cukr
Na náplň: 2 vejce, 80 g cukru, 60 g másla, šťáva z 1/2 citronu, 1 lžíce strouhané citronové kůry,
250 g měkkého tvarohu, 125 ml zakysané smetany,
1/2 balíčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 30 g rozinek

Postup přípravy

Mouku a kypřicí prášek do pečiva promícháme. Vychlazené máslo nastrouháme, přidáme moučkový a vanilkový cukr, citronovu kůru a vejce. Uhněteme hladké těsto, které zabalíme do…

Zobrazit více...

Kategorie