Krém ze zmrazeného kaštanového pyré
Potřebné ingredience
kaštanová hmota: 250 g kaštanového pyré, 200 g másla, 100 g piškotů, 1 lžíce rumu ******************** krém: 250 ml mléka + vanilkový pudink uvařit, 100 g másla, 250 g kaštanového pyré, 4 lžíce ****** moučkového cukru
Postup přípravy
kaštanová hmota je tužší než krém, dělají se z ní třeba kuličky, nebo se vyválí na váleček a zabalí se do rolády = plát upečeného piškotu se potře třeba vanilkovým krémem a na…
Tvarohový mls
Potřebné ingredience
1 kg tvarohu, 250 gr cukru, 8 vajíček, 1,5 sáčku vanilkového pudinku, vanilkový cukr, trochu strouhané citrónové kůry a šťávy, 250 gr rozpuštěného másla, máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání pekáče
Postup přípravy
Smíchám vejce, cukry, pudinkový prášek, citrónovou kůru a šťávu, postupně přidávám tvaroh a nakonec vmíchám teplé tekuté máslo, těsto vyleju do vymazaného a moukou vysypaného…
032 Jahodové knedlíky s čerstvými jahodami s…
Potřebné ingredience
Koupený " domácí knedlík " ( na fotce ) horký - napařený , nebo ještě horký, opravdu doma dělaný knedlík ,čerstvé jahody, cukr, zakysaná smetana a pro doladění barev trochu rozpuštěného másla.
Postup přípravy
Odpadá pracné balení jahod do těsta, za odměnu nám v nevařených jahodách zůstane všechen vitamín C , který by se jinak při klasickém vaření zničil. 1.6.2010 - Těm, co…
031 Bábovka braun - gold
Potřebné ingredience
Udělá se těsto na bábovku Tento popis jsem vložila na přání = někdo má rád jen kakaovou bábovku, někdo chce jen světlou bez dalších přísad
Postup přípravy
Těsto na bábovku se rozdělí na dva díly, jeden díl těsta se obarví kakaem. Vymazanou a strouhankou vysypanou formu si představím jako hodinový ciferník Jedno těsto budu nalévat…
030 Jablečný koláč
Potřebné ingredience
400 hladké nebo polohrubé mouky, 250 Hery, 1 vejce, lžíce cukru, prášek do pečiva, 7 lžic mléka. Na náplň strouhané jablka, ořechy, cukr, skořice, vanilkový cukr a ve vodě , nebo v moštu z jablek , uvařený studený vanilkový pudink
Postup přípravy
Polovina těsta se rozválí na plech, poklade jablkama, posype skořicí, cukrem , ořechama, zaleje vychladlým pudinkem a zakryje plátem, vyváleným z druhé poloviny těsta. Na…
029 Mřížkový koláč s marmeládou
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 200 - 250 g tuku ( zlatá haná, hera, máslo - nejlepší je máslo ), 2 vejce, šťáva a kůra z poloviny citrónu , vanilkový cukr, kypřící prášek do pečiva. Marmeláda na potření spodního plátu těsta. Nemám trpělivost na přesné mřížkování.
Postup přípravy
Zpracované těsto se dá odpočinout na půl hodiny do lednice, potom se 2/3 těsta rozválí na tukem vymazaný plech , nebo na pečící papír, na rozválené těsto se natře vrstva…
028 Maková bábovka
Potřebné ingredience
Dělám od oka = 4 vejce, hrnek cukru, 250 ml smetany ke šlehání, asi 100 ml oleje , hrnek mletého máku z lidlu, vrchovatý hrnek polohrubé mouky, vanilkový cukr, kypřící prášek, vymazaná a strouhankou vysypaná bábovka.
Postup přípravy
Do rozšlehaných tekutých přísad zašlehávám směs sypkých přísad, těsto vyleju do tukem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové nebo jiné formy a peču na 170 °C asi 50 minut,…
Vánoční perníkoví brumíci
Potřebné ingredience
1 vejce, stejné množství oleje ( může být i víc ) , 3 lžíce cukru + med ( dosladit podle chuti ) trošku mléka, polohrubou mouku podle potřeby k udělání hustšího tekutého těsta, 2 lžičky kypřícího prášku do perníku ( s perníkovým kořením ). Na jednu dávku brumíků potřebuju asi 250 - 300 ml těsta. Těsto může být s ořechy, kokosem , čokoládou, rozinkama, ovesnýma vločkama, s kakaem ...
Postup přípravy
Vejce, olej , cukr, mléko rozšlehat. Přidávat mouku s kypřícím práškem, mléko a dosladit těsto medem.
Jednotlivé tvary na plechu mám vymazané a vysypané polohrubou moukou…
Bábovka s letokruhy
Potřebné ingredience
Forma na pečení BEZ STŘEDOVÉHO KOMÍNKU NEBO DORTOVÁ FORMA , bábovkové těsto světlé a tmavé, recept na těsto mám v Receptech. Dávám ho pro jistotu ještě i tady. POTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, hrnek mléka, 3 vejce, 1 / 2 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla,vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao. Máslo nebo sádlo na vymazání formy, polohrubá mouka nebo jemná strouhanka na vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY Do nádoby naleju mléko a olej, přidám cukr, vanilkový cukr a vejce a šlehačem rozšlehám. Prášek do pečiva mám zamíchaný v mouce . Mouku postupně zašlehám do tekuté směsi, těsto rozdělím na dvě části, jednu část obarvím kakaem + trošku mléka.
Postup přípravy
Mám dvě barvy těsta. Letorosty udělám střídáním barevných těst.
1. vrstva = Začnu třeba světlým těstem. Doprostřed formy , na dno formy naleju světlé těsto
2.…
Ovocné řezy - malinové
Potřebné ingredience
Piškotový korpus Pudinkový krém Malinové želé Hromada strávníků
Postup přípravy
Korpus na celý plech, pokrytý papírem na pečení. Troubu zapnu spodek i vršek na 180 °C.
5 vajec, 30 dk mletého cukru, 10 lžic horké vody, 30 dk polohrubé mouky, 1 / 3 prášku…