Pařížské řezy - nikdy nezklamou
Potřebné ingredience
Těsto - stejné přísady jako u mého receptu Kivi řezy + 2 polévkové lžíce kakaa. Hmota na potření - 2 smetany na šlehání /, 1 Mascarpone, 2 vanilkové cukry, 3 polévkové lžíce granka. Na posypání - nastrouhaná čokoláda / mléčná, bílá, kinder čokoláda... /, nebo mandle na plátky, nebo granko.
Postup přípravy
Uděláme těsto úplně stejné, jako u Kivi řezů Jen při přípravě dáme do mouky kakao. Vznikne kakaové těsto. Po vychladnutí ho potřeme smetanou, kterou jsme ušlehali s cukrem a…
KIVI ŘEZY
Potřebné ingredience
Těsto - 150 gr pískového cukru, 4 žloutky, 200 gr polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, asi 1 dcl vody, 2 dcl oleje, sníh ze 4 bílků. Hmota na piškot - 1 kelímek smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 2 kelímky zakysané smetany. Poleva - polovina balíčku citrónového Vitacitu / 50 gr /, 1 vanilkový pudink, 0,5 l vody, 2 malé lžičky pískového cukru. Ovoce / kivi, banán, jahody, mandarinky z pechovky, ananas, borůvky... /
Postup přípravy
Piškot : Nejprve připravíme sníh z bílků. Žloutky a cukr vyšleháme. V míse smícháme mouku a prášek do pečiva. Do vyšlehaných žloutků s cukrem přilijeme vodu, a olej. Přidáme…