"Pruhované" čokoládové košíčky s třešní
Potřebné ingredience
Na košíčky: 100g mléčné čokolády 100g hořké čokolády (čím víc procent kakaa, tím lépe) + tenký malířský štěteček + papírové košíčky na dezerty Na krém: 125g mascarpone 75g bílé čokolády (viz tipy a triky) + třešně na ozdobu košíčků
Postup přípravy
Nejprve si připravte čokoládové košíčky.
Ve dvou tepluvzdorných mísách položených nad hrnce s mírně vroucí vodou si zvlášť rozpusťte rozlámanou hořkou i mléčnou čokoládu.
Čokoládové lístky
Potřebné ingredience
hořká čokoláda (s vysokým množstvím kakaa) mléčná čokoláda bílá čokoláda listy natrhané v lese nebo na zahradě (viz tipy a triky) + tenký štětec
Postup přípravy
Když listy sbíráte tak jako já v hustém lese, není třeba je před použitím omývat. Pokud však nemáte jinou možnost, než natrhat je v parku podél tříproudové silnice, musíte je…