Jednoduchá, rychlá a chutná domácí ruská zmrzlina
Potřebné ingredience
Šlehačka 33%, mletý cukr (dle chuti), zmrzlinové oplatky. Šlehačka může být klasická, karamelová, pařížská... (záleží na chuti).
Postup přípravy
Našleháte šlehačku oslazenou dle vlastní chuti. Našlehanou šlehačku naplníte do zmrzlinových oplatek (cca 1 polévkovou lžíci), zabalíte do mikrotenového sáčku a zamrazíte. Délka…
Jednoduché rakvičky dělané v papírových košíčcích
Potřebné ingredience
3 žloutky (každý cca 15 -17 g), jedno vejce (cca 50 g bez skořápky) a 150 g mletého cukru. ZÁMĚRNĚ NEPÍŠI VANILKOVÝ CUKR - nemáme ho rádi a tudíž nikdy nepoužíváme.
Postup přípravy
Pokud vás už také nebaví dolovat rakvičky z jejich formiček, tak je snadná pomoc - nalijte těsto na rakvičky do papírových košíčků. Výše uvedené ingredience všechny dáte do jedné…
Domací zmrzlina bez použití zmrzlinovacího přístroje
Potřebné ingredience
250 ml tvarohu, 200 ml zakysané smetany, 125 ml 12% smetany, citronová šťáva (cca 1 kávová lžička), cukr podle chuti, podle požadované příchuti buď jahody / maliny / oříšky / čokoláda / vanilkový cukr... - cca 3 polévkové lžíce (pokud přidáte vanilkový cukr uberte z obyčejného cukru!)
Postup přípravy
Skutečně jedinečná a srovnatelná s kvalitními prodávanými. DO MRAZÁKU VLOŽÍME SMALTOVANÝ HRNEC A METLIČKY K RUČNÍMU ŠLEHAČI!!! - cca na 30 minut až 1 hodinu. Dobře vychlazené…