ŠLEHAČKOVÝ SEN
Potřebné ingredience
180 dkg. moučk. cukru, 5 žloutků, 2 lžíce rumu, nebo pár kapek tresti, 0,5 l. šlehačky 33 % nebo 40 % !!! piškoty, v letní sezoně ovoce-jahody, borůvky, maliny....v zimě nejlépe malinová marmeláda.
Postup přípravy
JE NUTNÉ DĚLAT TO Z ČERSTVÝCH NEJLÉPE DOMÁCÍCH VAJEC !!!!JÁ DÁVÁM ÚPLNĚ ČERSTVÉ.
Krém.
V jedné míse utřít žloutky s cukrem a rumem, v druhé míse umixovat šlehačku do tuha.…
KAKAOVÉ HVĚZDY NA VÁNOČNÍ MLSÁNÍ
Potřebné ingredience
250 g cukru krupice,250 g másla,250 g hladké mouky, 80 g kakaa, 6 vajec POLEVA:300 g práškového cukru,1 lžíce rumu,1 lžička oleje, šťáva z 1 vymačkaného citronu,
Postup přípravy
Recept není můj,ale je z časopisu z Alberta, mě velice zaujal, tak se podělím o tento receptík:
Vejce rozdělte na žloutky a bílky .
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky s…
VLÁČNÁ OŘECHOVO JABLKOVÁ BUCHTA....
Potřebné ingredience
4 vejce, asi 150 ml oleje, 350 g. moučkového cukru, lžičku-lžíci skořice, 250 g hladké mouky, 100 g. mletých ořechů, 1 pr. do peč,1 vanilkový cukr, cca 350 jemně strouhaných jablíček, já dávám i se šlupkou, tuk a strouhanku na vysypání plechu.
Postup přípravy
Vše do mísy, bílky z vajíček ušlehat v tuhý sníh, řádně propracovat a těsto nalít na vymazaný a vysypaný plech. Péci na 170-160 stupních, až je buchta nahnědlá a krásně voní....…
LAHODNÉ NEKYNUTÉ KOLÁČKY-bezvadné na oslavy, neosychají
Potřebné ingredience
1 kostku másla 250g,3 žloutky,25 dkg hladké mouky,3 lžíce bílého vína !!!! Poprvé jsem dělala jednu dávku, nyní dělám z vícero.
Postup přípravy
Jitčiny koláčky
Na těsto necháme změknout při pokojové teplotě kostku másla, přidáme 3 žloutky, 25 dkg hladké mouky a 3 lžíce bílého vína. Uhněteme těsto a dáme ho do…
POHÁR DO PŮL MINUTY
Potřebné ingredience
BANÁN, ŠLEHAČKA....
Postup přípravy
JEDNODUCHÉ A ZARUČENĚ CHUTNÉ....LAHODNÁ KOMBINACE NA KAŽDÝ DEN.....
DORTÍK KE 3 NAROZENINÁM...
Potřebné ingredience
Korpus: na 1 dort 1 dávka těsta !!!!!! na formu vel.25 x 8 cm- 6 vajec, 300 g cukru, 300g polohubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce vody, Krém:3 vanilkové pudinky ,(kdo chce mít krém čokoládový, uvařit čoko pudink) 3/4 litru mléka, 1celé a půl másla,cukr, 3 lžíce rumu, Při ořechovém dortu, přidat cca 10-15 dkg mletých ořechů
Postup přípravy
Vše by mělo mít stejnou pokojovou teplotu.
korpus-žloutky utřít s cukrem, přidat vodu, utřít do pěny,
dále přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků,…
2 DORTY- JEDEN RECEPT-OŘECHOVÝ, PIŠKOTOVÝ
Potřebné ingredience
Korpus: na 1 dort 1 dávka těsta !!!!!! na formu vel.25 x 8 cm-
6 vajec,
300 g cukru,
300g polohubé mouky,
1 prášek do pečiva,
3 lžíce vody, Krém:3 vanilkové pudinky ,(kdo chce mít krém čokoládový,
uvařit čoko pudink) 3/4 litru mléka, 1celé a půl másla,cukr, 3 lžíce rumu,
Při ořechovém dortu, přidat cca 10-15 dkg mletých ořechů
Postup přípravy
Vše by mělo mít stejnou pokojovou teplotu.
korpus-žloutky utřít s cukrem, přidat vodu, utřít do pěny,
dále přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků,…
KYNUTÉ BUCHTY .......KROK PO ¨KROKU ...
Potřebné ingredience
½ hladké mouky ½ kg polohrubé mouky,1-2 balíčky sušeného droždí,250g moučkového cukru,250g rozpuštěného tuku třeba Hera nebo másla,Špetka soli – mezi dva prsty,5 žloutků,1 lžíce oleje,Asi 400 ml mléka – opatrně přidávat,dále ½ - 1 sáček vanilkového pudinku,sušené kvasnice(mohou být i črstvé, ale to uděláte kvásek) Sádlo na vymaštění plechu a potření buchtiček .Nastrouhaná citrónová kůra – důležité
Postup přípravy
Odvážené a odměřené přísady by měli mít mít pokojovou teplotu
Dát do větší mísy - po vykynutí se zdvojnásobí objem.
Já dám všechny přísady do robotu promíchám a dám kynout.…
ROHLÍČKY S OŘECHOVOU NÁPNÍ
Potřebné ingredience
asi na 2 plechy rohlíčků, 300 g listového těsta, náplň - 150g ořechů - pomletých-vlašských, 1 vejce, 80g moučkového cukru, 1 polévková lžíce rumu, 1 žloutek, vejce na potření, plech s pečícím papírem
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Ořechy pomeleme, smícháme s cukrem, vejci a rumem, tím vznikne náplň do rohlíčků.....Dále Vyválíme těsto, vykrájíme čtverečky 10x10 cm. Těsto potřeme…