Tiramisu (originální italský recept)
Potřebné ingredience
1 vanička Mascarpone (250 g), 3 vejce, 2-3 balení Savoiardi (italské cukrářské piškoty), 1/4 l silné kávy, 3 polévkové lžíce moučkového cukru, lihovina (koňak/maraschino/apricott brandy/vaječný koňak nebo něco jiného, co máte rádi), kakao nebo strouhaná čokoláda
Postup přípravy
1. Ušleháme mascarpone, žloutky a moučkový cukr do tuha a přidáme lihovinu dle chuti. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do ušlehaného krému.
2. Cukrářskými pišoty…
Piškotová roláda
Potřebné ingredience
4 vejce,
4 PL cukru krupice,
3 PL polohrubé mouky,
1 PL Solamylu,
špetka soli,
marmeláda
Postup přípravy
1. Utřeme žloutky s cukrem do pěny a teprve až zbělí přimícháme mouku a Solamyl.
2. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh (nejlépe ručně, aby nespadl).
3. Opatrně…
Kynutý špaldový koláč s tvarohem
Potřebné ingredience
TĚSTO:
1 kostička droždí,
200 ml mléka,
1 lžička cukru (na kvásek)
300 g hrubé mouky,
300 g špaldové mouky,
80 g másla,
70 g moučkového cukru,
2 vejce,
citrónová kůra,
špetka soli.
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
500 g (2 kostky) tvarohu,
100 g krupicového cukru,
1 vanilkový cukr (Bourbon Vanillezucker, zn. Alnatura z DM),
2 vejce,
80g másla,
50 g rozinek,
citrónová kůra.
Postup přípravy
1. Z droždí, vlažného mléka, lžičky cukru a části odváženého množství mouky připravíme kvásek.
2. Do zbylé mouky přidáme vykynutý kvásek, vlažný rozpuštěný tuk (máslo),…