LŽÍCOVÁ RYCHLÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
16 Polévk.lžic polohrubé mouky, 7 PL cukru moučka, 5 PL oleje, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva, 1 sklenka mléka, ovoce + drobenka
Postup přípravy
Uvedené množství je na menší plech nebo na koláčovou kulatou formu. Všechny suroviny smícháme a vylejeme do vysypaného plechu nebo formy, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.…
LIKVIDÁTOR :-)
Potřebné ingredience
40 dkg polohrubé mouky, 15-20 dkg cukru, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 2 dcl oleje, 1 litr jakéhokoliv kompotu i se šťávou, který potřebujeme zlikvidovat, nebo můžeme dát nastrouhaná jablka (v tom případě k jablkům přidáme krapet vlažného mléka)
Postup přípravy
Vše zamíchat a vylít na vymaštěný a vysypaný plech. Po upečení pocukrovat. Dobrou chuť!
JABLKOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
35 dkg polohrubé mouky, 35 dkg nastrouhaných nebo na malé kostičky pokrájených a oloupaných jablek, 25 dkg cukru, 10 dkg rozpuštěného tuku (oleje), 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva Poleva: 15 dkg cukru, 5 dkg másla, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 4 lžíce horké vody
Postup přípravy
Vše v míse smícháme a vylijeme na plech a upečeme. Po upečení a vychladnutí polijeme polevou, ta se krásně vpije do buchty. Buchta je krásně vláčná díky jablíčkům, žádná dusivka :…