Sušenková střecha ( nepečený moučník)
Potřebné ingredience
3 banány, 18 kakaových Bebe sušenek, 18 světlých Bebe sušenek, 150g čokoládové polevy KRÉM: 300ml mléka, 1 balíček vanilkového pudinku, 100g krupicového cukru, 250g másla
Postup přípravy
1. Z mléka, vanilkového prášku a krupicového cukru uvaříme na malém plameni hustý pudink a za stálého míchání ho necháme vychladnout. Poté k němu kousky pokrájeného změklého másla…
Božské kostky
Potřebné ingredience
4 vejce (žloutky, bílky), špetka soli, 100g mouč. cukru, 1 litr mléka, 3 vaniklové cukry, 250g kukuřičné škrobové moučky (Gustin Dr.Oetker), 100g hladké mouky, 2 kávové lžičky prášku do pečiva, 3 balíčky vanilkového pudinku, 1 sklenice (plechovka) kompotovaných meruněk nebo broskví, 400ml rocotty (nebo polotočného tvarohu ve vaničce) 1 čokoládová poleva, čokoládové hobliny, 100ml smetany ke šlěhání
Postup přípravy
I. Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny spolu s cekrem a jedním sáčkem vanilkového cukru. Mouku, kukuřičnou škrobovou…
Jahodové řezy
Potřebné ingredience
TĚSTO: 6 vajec (žloutky, bílky), 6 pol. lžic moučkového cokru, 4 pol. lžíce polohrubé mouky, 2 pol. lžíce kakaového přášku, špetka prášku do pečiva KRÉM: 1 plechovka (410g) jahodového kompotu, 1 jahodový pudinkový prášek, 200g másla, na posypání: 50g čokolády (nastrouhaný)
Postup přípravy
Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na plech (ten největší) vyložený…
Perník s medem
Potřebné ingredience
2 sklenky krystal cukru, 2 vejce, 1 sklenka oleje, 2 sklenky mléka, 2 pol. lžíce medu, 2 pol.lžíce kakaa, 2 sklenky pol.mouky, 1ks kypřící prášek do perníku, 1/2 kypřícího prášku do pečiva
Postup přípravy
Olej, mléko, med smíchat a ohřát - né vařit, přidáme ostatní ingredience ( mouku s kypřícíma práškama naposled), hodně našleháme a vylijeme na vymyzaný a moukou vysypaný plech …
Skleněná buchta
Potřebné ingredience
TĚSTO: 3 vejce (celé), 1 sklenička moučkového cukru, 1 sklenička vlažné vody, 1 sklenička oleje, 1/4litru vlažného mléka, 2 pol. lžíce kakaa, 2 skleničky polohrubé mouky, 1 ks prášku do pečiva TVAROHOVÝ KRÉM: 2 vaničky měkkého tvarohu (polotučný), 250g másla (Zlatá Hana) - pokojová teplota, 200g moučkového cukru ROSOL: 1/2 litru multivitamínovýho džusu, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr, 2 - 4ks kostkového cukru ( podle toho jak kdo má rád sladký)
Postup přípravy
TĚSTO: Vše smícháme. Těsto bude trochu řidší, ale to vůbec nevadí. Vylijeme do olejem vymazanýho a moukou vysypanýho plechu (hlubšího). Předehřejeme si troubu na 180°C a pečeme…
Medová roláda
Potřebné ingredience
Těsto: 4ks vejec (žloutky, bílky) 120g moučkového cukru 2xPL teplého medu (víc né těsto se pak trhá) 120g polohrubé mouky 1/2KL prášku do pečiva PL: Polévková lžíce, KL: Kávová Lžička Krém: 1/2litru mléka 2ks vanilkového pudinku 2ks vanilkového cukru 2 kostky cukru 250g másla (Zlatá Hana, Jihočeské máslo)
Postup přípravy
Postup těsto:
Žloutky s cukrem vyšlehal do pěny, přidat teplý med, tuhý sníh z bílků - lehce vmíchat a nakonec polohrubou mouku s práškem do pečiva - také lehce promíchat. Na…