Dortík Bart
Potřebné ingredience
PIŠKOT: 6 vajec, vanilkový cukr, teplá voda (pomerančová šťáva), špetka soli, 125g cukru krupice, 75g cukru moučka, 125g prosáté hrubé mouky, 75g škrobové moučky
KRĚM: puding, cukr, máslo
Postup přípravy
PIŠKOT: oddělíme bílky a žloutky. Žloutky třeme do zpěnění se 125g cukru (krupice) a dvěma lžícemi teplé vody. Z bílků a špetky soli ušleháme polotuhý sníh. Pomalu vmícháme 75g…
Mandarinkový koláč
Potřebné ingredience
4 konzervy (po 300ml), mandarinkového kompotu (já dělala i z broskví) , 275g másla nebo Hery, 300g cukru, 1 balíček vanilkové cukru, 7 vajec, 375g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 20g kakaa (nemusí být), 100ml. mléka, 1 kelímek (200g) zakysané smetany, 125g kokosu
Postup přípravy
Mandarikny necháme okapat. 225g tuku, 125g cukru a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Postupně do ní vmícháme 4 vejce. Pak mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a lehce…