Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokomandlové řezy

Čokomandlové řezy

Potřebné ingredience

Sypká směs: 300 g polohrubé mouky, prdopeč, vanilkový cukr, 50 g nastrouhané čokolády na vaření nebo hořké čokolády, 50 g mletých nebo nasekaných mandlí. Dále pak 3 vejce, 200 g cukru krupice, 150 ml oleje, 60 ml mléka nebo smetany, rum. Na posyp: 50 g nastrouhané čokolády na vaření nebo hořké čokolády smíchané s 50 g mletých nebo nastrouhaných mandlí.

Postup přípravy

Smícháme mouku, prdopeč, vanilkový cukr a nastrouhanou čokoládu s mandlemi. Pořádně promícháme. Ve druhé míse ušleháme vejce s cukrem, postupně přidáme olej a smetanu nebo mléko.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvoubarevná olejová buchta

Dvoubarevná olejová buchta

Potřebné ingredience

4 vejce, 340 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 200 ml oleje, 200 ml vlažné vody, 400 g polohrubé mouky, 1 prdopeč, 2-4 lžíce hořkého kaka, 2 lžíce mléka

Postup přípravy

Z bílků umícháme sníh. V míse smícháme žloutky, cukr a olej. Do vzniklé hmoty vmícháme mouku, prdopeč, vodu a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pekáč vymažeme a vysypeme a nalijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvoubarevná olejová buchta

Dvoubarevná olejová buchta

Potřebné ingredience

4 vejce, 340 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 200 ml oleje, 200 ml vlažné vody, 400 g polohrubé mouky, 1 prdopeč, 2-4 lžíce hořkého kakaa, 2 lžíce mléka

Postup přípravy

Z bílků umícháme sníh. V míse smícháme žloutky, cukr a olej. Do vzniklé hmoty vmícháme mouku, prdopeč, vodu a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pekáč vymažeme a vysypeme a nalijeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačková   (aneb Tiramisu po mém, chcete-li)

Šlehačková (aneb Tiramisu po mém, chcete-li)

Potřebné ingredience

1 pomazánkové máslo, 1 zakysaná smetana, 2 šlehačky, dvě kávové lžičky ztužovadla, uvařená silná káva, rum, 2 banány, piškoty, hořké kakao na posypání

Postup přípravy

Šlehačem smícháme pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, šlehačky a dvě kávové lžičky ztužovadla. Uvaříme silnou kávu (turka), přecedíme a přimícháme rum (podle chuti). Banány…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tatrankové řezy

Tatrankové řezy

Potřebné ingredience

350 g polohrubé mouky, 3 tatranky nebo horalky (podle toho jakou příchuť použijete, tak to bude chutnat), 1 prdopeč, 4 vejce, 200 g krupicového cukru, 1 Hera nebo Lira, 300 ml mléka

Postup přípravy

Heru/Liru s cukrem a žloutky vyšleháme do pěny. Střídavě přidáváme mouku smíchanou s prdopečem a nastrouhanými tatrankami. Nakonec vmícháme mléko a tuhý sníh z bílků. Pečeme ve…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Propadlý koláč

Propadlý koláč

Potřebné ingredience

KAKAOVÉ TĚSTO - 1 hrnek pískového cukru - 2 hrnky polohrubé mouky - 1 prdopeč - 4 lžíce kakaa - 1/2 hrnku oleje - 1 hrnek mléka - 2 vejce / TVAROHOVÁ NÁPLŇ - 2 měkké tvarohy - 2 vanilkové cukry - trošku mléka - rum dle chuti

Postup přípravy

Smícháme cukr, mouku, prdopeč a kakao, přidáme vejce, olej a mléko a vše pečlivě promícháme.
Ve druhé míse vyšleháme tvarohy, cukr, dle chuti přidáme rum. Aby byl tvaroh…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sachrův dort z jablek - jednoduchý a opravdu vynikající

Sachrův dort z jablek - jednoduchý a opravdu vynikající

Potřebné ingredience

TĚSTO - 300 g strouhaných jablek (cca 3-4 jablka, záleží na velikosti) - 300 g cukru krupice - 100 g Hery - 40 g kakaa (já používám Holandské hořké) - 250 g hladké mouky - 3 vejce - 1 prdopeč / POLEVA - 100 g čokolády na vaření - 50 g másla

Postup přípravy

Vyšleháme Heru, cukr a vejce. Postupně přidáme nastrouhaná jablka, mouku, kakao a prdopeč. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 65-70 minut (v horkovzdušné na 150-160 stupňů).
Čokoládu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládový dlabanec s rumem a kokosem

Čokoládový dlabanec s rumem a kokosem

Potřebné ingredience

- 2 hrnky krystalového cukru - 2 hrnky polohrubé mouky - 1 Hera - 4 vejce - prdopeč - 2 lžíce kakaa - 4 vejce - rum (stačí troška) - strouhaný kokos

Postup přípravy

V kastrolku necháme rozpustit 2 hrnky cukru (2 x 250 ml), Heru, kakao a 1 hrnek vody. Zahříváme dokud se vše nespojí, nevaříme. Odstavíme z plotny, naběračkou odebereme 3/4 hrnku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Opilý hruškový koláč

Opilý hruškový koláč

Potřebné ingredience

- hrneček rozinek zalitých rumem (cca 1 dl) nebo nasekané ořechy - 250 g polohrubé mouky (dáváme-li rozinky s rumem), 150 g v případě nasekaných ořechů (bez rumu) - 150 g pískového cukru (krupice) - 100 g rozpuštěného másla - 200 ml mléka - 2 vejce - 1 prdopeč - 1 lžička skořice nebo skořicového cukru - citronová kůra - asi 5 hrušek nebo hruškový kompot

Postup přípravy

Vejce utřeme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, olej a mléko. Vše důkladně promícháme. Pomalu přisypáváme mouku (množství dle varianty rozinky/ořechy). Pak přidáme prdopeč,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta Rafaello

Buchta Rafaello

Potřebné ingredience

*** TĚSTO: - 1 hrnek moučkového cukru - 1 hrnek mléka - 2 hrnky polohrubé mouky - 1/2 hrnku oleje - 2 vejce - 1 prdopeč *** POSYP: - 1 hrnek kokosu - 1/2 hrnku moučkového cukru *** TAJEMSTVÍ ŠÉFKUCHAŘE: - 250 ml šlehačky

Postup přípravy

Vejce utřeme s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prdopeč. Propracujeme těsto a nalijeme na vytřený a moukou vysypaný plech.
Těsto posypeme smíchaným…

Zobrazit více...

Kategorie