Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízový koláč se sněhem z bílků

Rybízový koláč se sněhem z bílků

Potřebné ingredience

Těsto: 35 dkg hladké mouky, 17 dkg cukru moučka, 15 dkg másla, 4 žloutky, 1 prášek do pečiva, 4 lžíce mléka Navrch: 4 bílky, 28 dkg cukru moučka, 35 dkg rybízu

Postup přípravy

Vypracovat těsto, rozválet na plech. Dát na 10 minut do předehřáté trouby. Mezitím ušlehat sníh z bílků, přidat cukr, nakonec lehce vmíchat rybíz.
Poklást na předpečené těsto a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové osvěžení

Jahodové osvěžení

Potřebné ingredience

Korpus: 3 sklenice polohrubé mouky, 1 sklenice cukru, 1,5 sklenice mléka, 1/2 sklenice oleje, 1 vejce, 1 prášek do pečiva. Krém:1/2 kg jahod, 2 jahodové pudingy, 1 máslo, cukr dle chuti. Čokoláda.

Postup přípravy

Upečeme si korpus.
Jahody rozvaříme, přidáme pudingy rozmíchané v trošce vody. Mícháme do zhoustnutí.
Po vychladnutí zašleháme máslo a cukr.
Namažeme na upečený korpus,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Brumíkovská bublanina

Brumíkovská bublanina

Potřebné ingredience

viz můj recept na bublaninu

MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňová bublanina (lívance)

Třešňová bublanina (lívance)

Potřebné ingredience

1/2 l mléka, 1 vejce, 3 lžíce cukru, 15 lžic polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva. (kdo má rád sladké, přidat cukr - klidně na 6 lžic)

Postup přípravy

Je to těsto jako na lívance.

Vše smíchat dohromady, na bublaninu dát o trošku více mouky. Navrch třešně.

Je to taková slaboučká a šťavnatá buchta, není moc sladká,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový strouhaný koláč

Tvarohový strouhaný koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 40 dkg polohrubé mouky, 25 dkg Hery nebo másla, 15 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce kakaa, 1 žloutek. Náplň: 2 tvarohy, 2 žloutky, sníh ze 3 bílků, cukr dle chuti, rozinky.

Postup přípravy

Suroviny na těsto smíchat, zpracované těsto zabalit do folie a dát do mražáku (2 hodiny). Potom nastouhat jednu část na plech, na to náplň a postrouhat zbylou částí těsta.
Péct…

Zobrazit více...

Kategorie