Kynuté buchty
Potřebné ingredience
40g droždí, 220-250ml mléka, 500g hl. mouky, 50g krupic. cukru, 2 žloutky, 2 lžíce citr. šťávy, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 1 sáček vanilinového nebo 50g vanilkového cukru, špetka soli, 150g másla, 250g povidel /nebo jiná náplň/, 100g másla na vymazání pekáče, Po upečení potřít: 1 lžíci moučkového cukru rozpuštěného ve 3 lžících rumu a 2 lžicích vody Rada: pokud máte rádi hodně vláčné buchty po polití rumem je přikryjte utěrkou. Náplň maková: Umelte 200g máku /nebo si kupte už mletý/. Dáte do hrnce, podlijete 250ml mléka a povařte doměkka. Přidejte 100g pomletých piškotů, dvě lžíce rumu, sáček vanilkového a skořicového cukru. Přidejte štipku citr. kůry a dle chuti doslaďte. Náplň tvarohová: Spojte 500g tvarohu se 100g krupicového cukru s vanilkou, 2 žloutky a rozinkami. Pokud je náplň tuhá, přidejte trocha mléka nebo smetany. Na závěr přidejte sníh ze 2 bílků.
Postup přípravy
Udělejte kvásek z droždí, 4 lžic vlažného mléka, 2 lžíce mouky, 1 lžíce krupicový cukr. Nechte stát asi 15 minut /měly by se tvořit na povrchu bubliny.
Vzešlý kvásek…
Jogurtová buchta
Potřebné ingredience
inspirovala jsem se tady na MMB, místo ovocného jugurtu jsem dala smetanový s příchutí capuccina, ovoce jsem dala kompot broskve
Bábovka Margot
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 2 celé vejce, 1 prášek do pečiva, 1 šlehačka, mléko s olejem /asi 1/2 hrníčku dohromady/, tyčinka Margot-velká, 50g-100g čokolády /jakákoliv/- jak kterou máte rádi vanilínový cukr na posypání
Postup přípravy
Nejdřív si zapneme troubu. Vymažeme a moukou vysypeme formu na bábovku.
Do misky postupně dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, nastrouhanou tyčinku Margor, šlehačku, mléko s…