BROSKVOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
Na těsto: 250g hladké mouky, 4 vejce, 250g pískového cukru, 10 lžic vlačné vody, 10 lžic oleje, 1/2 balíčku pr.do pečiva, ovoce-broskvový kompot,kiwi asi 10 kusů,meruňky,banány. Na krém: 1 kelímek šlehačky, 1 větší kelímek jogurtu, 1 vanilkový cukr. Na polevu: 3/4 l vody, 1a půl balíčku vanilkového pudinku, 1 dl šťávy z ovoce,nebo sirup z kiwi.
Postup přípravy
Žloutky s cukrem utřeme do pěny,přilijeme vlažnou vodu a olej.Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke žloutkům.Dobře promícháme a přidáme ušlehaný sníh z bílků.Těsto…
Rybízový koláč s tvarohem
Potřebné ingredience
1 sklenička hl. mouky, 1 sklenička pol. mouky, 3/4 skleničky pr. cukru, 1 prášek do peč., 5 lžic oleje nebo másla, 3 vejce.
Náplň - 3 kostky tvarohu, 3 vejce, 4 lžic pr. cukru,
rybíz, drobenka ( pr. cukru a másla stejné množství + o trochu více hr. mouky)
Postup přípravy
na těsto smícháme a těsto namačkáme do vymazaného a vysypaného pekáče. Dáme zapéci až na povrchu zrůžoví. Pak natřeme rozmíchaný tvaroh, posypeme rybízem a drobenkou. Dáme dopéci…
Borůvkový koláč nekynutý
Potřebné ingredience
60 dkg polohrubé mouky
trochu soli
15 dkg cukru
15 dkg másla
1 kostka droždí
1 prášek do pečiva
2 žloutky
vlažné mléko
borůvky
mletý mák s cukrem nebo žmolenka na posypání
žloutek na potření
Postup přípravy
Postup: máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto, které nenecháme kynout. Na pomoučeném vále uděláme bochánky, které upravíme na koláče.…
Třený koláč s ovocem
Potřebné ingredience
8 dkg hery 10 dkg moučkového cukru 3 vejce 1 dl mléka 15 dkg hladké mouky 5 dkg hrubé mouky 1/2 pečivového prášku 1 měkký tvaroh 1 vejce cukr dle chuti ovoce (meruňky, maliny, rybíz) žmolenka (hera, cukr, hrubá mouka)
Postup přípravy
Postup: heru, moučkový cukr a 3 žloutky utřeme v míse, přidáme hladkou i hrubou mouku smíchanou s pečícím práškem a mléko, promícháme a přidáme tuhý sníh ze 3 bílků. Rozetřeme na…