úplně božký perník
Potřebné ingredience
2 vejce, 3/4 hrnku oleje, 2 hrnky mléka, 3 hrnky polohrubé mouky, kypřicí prášek do perníku, 2 lžíce kakaa, 1 čoko puding, 2 - 3 hrnky cukru. Vše vyšleháme, nalejeme na plech a pečeme na 180 cca 45 minut.
Postup přípravy
2 vejce, 3/4 hrnku oleje, 2 hrnky mléka, 3 hrnky polohrubé mouky, kypřicí prášek do perníku, 2 lžíce kakaa, 1 čoko puding, 2 - 3 hrnky cukru. Vše vyšleháme, nalejeme na plech a…
Nejúžasnější tvarohová bábovka
Potřebné ingredience
1 Hera, 3 vejce, 250g cukru krystal, 250 g tvarohu, 250 g polohrubé mouky, kypřící prášek
Postup přípravy
Heru (změklou) utřeme s cukrem a vejci do pěny, poté přidáme tvaroh a nakonec mouku s kypřícím práškem. Přidáme rozinky. Pečeme na 180 C cca 45 minut
Nepečený dortík
Potřebné ingredience
400 ml mléka, 150 g másla, 80 g cukru, 5 lžic kakaa, 3 malé balíčky piškotů,. Na dort: 2 zakysané smetany, moučkový cukr.
Postup přípravy
Piškoty dáme do velké misky. Do kastrůlku dáme kromě mouč. cukru a smetany vše rozpustit. Lehce šleháme metlou do rozpuštění. Směs nalijeme na piškoty a promícháme. Vše dáme do…
Výborná ovocná buchta - rychlá!
Potřebné ingredience
400 g polohrUbé mouky, 1 kypřící prášek, 200 g cukru, 6 lžic oleje, 250 ml mléka, 3 vejce\r\nna drobenku: 80 g hrubé mouky, 40 g cukr krupice, 50 g másla\r\n\r\nIspirováno KUCHAŘKOU PRO DCERU
Postup přípravy
všechny ingredience metlou nebo ručním šlehačem spojíme. Dáme na vymazaný plech nebo do větší dortové formy. NAvrch klademe jakékoliv ovoce, posypeme drobenkou. Pečeme při 180 c…
Mrkvový dort podle Michopulu-úúúúúžasný!!!!
Potřebné ingredience
500g mrkve 200g vlašských ořechů 250g polohrubé mouky 300g cukru 100g hrozinek 4 vejce 250ml rostlinného oleje 2 lžičky jedlé sody 2 lžičky skořice Na krém: 200g Lučiny/čerstvého sýru 120g práškového cukru 80g másla + kousek na vymazání plechu 1 balíček vanilkového cukru
Postup přípravy
Mrkev oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Ořechy nasekejte nožem na menší kousky. Mouku smíchejte se sodou, hrozinkami, skořicí a cukrem.
Troubu předehřejte na…
Tiramisu dortík
Potřebné ingredience
2 pomazánková másla, 2 smetany, cukr - piškoty máčíme v kafíčku a rumu. Recept je tady z MMB
Postup přípravy
Na dno dáváme piškoty, promažeme krémem a tento postup stále opakujeme.
Velikonoční mazanec trochu jinak (zdravěji)
Potřebné ingredience
1 kostka kvasnic 100g bio třtinového cukru, ¼ litru rýžového nebo mandlového mléka (isolabio), 110g rozpuštěného másla (prodává Plus), 2 žloutky, 300g polohrubé špaldové mouky- bílé , 100g hladké celozrnné špaldové mouky, 100g hladké špaldové mouky- bílé, nastrouhaná kůra z biocitronu, 2 sáčky vanilkového biocukru (Amylon), špetka kvalitní mořské soli, rozinky
Postup přípravy
Vše dáme podle pořádí do pekárny na program „příprava těsta“ a necháme pekárnu pracovat za nás. Poté těsto vyndáme, uděláme dva bochánky, dáme na plech, který jsem vyložili…
Celozrnný štrůdlík
Potřebné ingredience
500 g bio hladké celozrnné mouky, 125 g tuku alsanbio, 200 ml nepasterovaného piva Bernard
Postup přípravy
všechny suroviny spracujeme v krásné hladké těsto. Necháme odpočinout 15 minut. Poté si uděláme 3 dílky a ty vyválíme. Na těsto dávám nastropuhaná bio jablíčka, bio rozinky,…
Rybízová celozrnná buchta
Potřebné ingredience
220 hladké celozrnné mouky, 200 hrubé celozrnné mouky, 100 g rozpuštěného tuku Alsanbio, 250g tvarohu, 1 vejce, 100-200 ml sojového nebo rýžového mléka, 100 g třtinového cukru krupice, 1 vajíčko, půl kypřícího prášku bez fosfátů, 1 poctivý vanilkový cukr ( nikoliv ten který je běžně v prodeji a je navoněn ethylvanilinem).Navrch dáme drobení z vloček, Alsan tuku a cukru. Na posyp mám domácí rybíz, cirt. kůru a skořici, místo cukru dávám posyp z ovesného sušeného mléka
Postup přípravy
Vejce, cukr a tuk ušleháme, poté přidáme tvaroh a mléko. Mléka dávám podle tvarohu, kupuji poctivý tvaroh z biofarmy, takže ten je opravdu pevný a je třeba dát do hmoty více mléka…
dortík ze zdravých surovin :)
Potřebné ingredience
280 g špaldové celozrnné mouky hladké, 280 g třtinového cukru krystal, 7 vajecna krém: 2 máslíčka, 1 litr ovesného mléka, 3 pudinky.na ozdobu jsem použila hořkou citronovou čokoládu, kokos, šťávu z červené řepy, kakao
Postup přípravy
korpus: nejprve si připravíme korpus, může být i den dopředu.
Do šlehací misky vsypeme cukr a celá vejce, šleháme do pěny ručním šlehačem cca 15 minut, poté…