Babiččin máslový závin (Recept na 4 kusy)
Potřebné ingredience
Těsto: 600 g polohrubé mouky, 60 g moučkového cukru, 2 ks žloutky, 50 g droždí, 2 dcl mléka, 250 g másla. Maková nádivka: 300 g máku, rozinky, 1 dcl rumu, citronová kůra, 300g cukru krystal, 1,5 dcl vody. Z cukru a vody uvaříme cukrový sirup (na nit). Do máku zamícháme horký sirup a přidáme 1 dcl rumu a asi 3 proužky citronové kůry. Ořechová nádivka: 300 g mletých ořechů, pomerančová kůra, 300 g cukru krystal, 1,5 dcl vody. Do ořechů zamícháme horký cukrový sirup a asi 3 proužky pomerančové kůry.
Postup přípravy
Příprava závinu: Ve vlažném mléce rozpustíme cukr, přidáme kvasnice, připravíme kvásek. Do vykynutého kvásku přidáme žloutky, prošleháme a přidáme rozpuštěné máslo. Vše přidáme do…
mramorový dort s tvarohem
Potřebné ingredience
TĚSTO: HLADKÁ MOUKA 250 GR, PRÁŠEK DO PEČIVA ¾ SÁČKU, VEJCE 4 KS, CUKR MOUČKA 240 GR, OLEJ 150 ML, VROUCÍ VODA 100 ML, KAKAO. NÁPLŇ : borůvková marmeláda, 500 gr polotučného tvarohu, želatina, smetana, vanilkový cukr, kakao na posypání, mandlové plátky na ozdobu
Postup přípravy
Bílky +120 gr cukru= vyšlehat na sníh
Žloutky + 120 gr cukru ( van. Cukr)+ olej + mouka s PDP + voda = smíchat
potom opatrně a jemě smíchat se sněhem
sníh dáme do těsta…
Kefírová buchta - bez vajec, mnoho variací na výběr :-)
Potřebné ingredience
základní těsto : 40 dkg polohrubé mouky | 25 dkg cukru | 2 lžičky jedlé sody | 1/4 l oleje | 1/2 l kefíru VARIACE: tmavá - přidáme 2 lžíce kakaa, voňavá a žluťoučká - přidáme pudingový prášek s příchutí ananasovou, luxusní - s pudingovým práškem + čokoládová poleva ( + cukrové sypání)
Postup přípravy
vše smícháme, promícháme, a pečeme :-)
Možno použít i jako těsto na bábovku do formy atd......
buchta je opravdu výborná, měkká, nadýchaná,....