Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrnkový perník na plech

Hrnkový perník na plech

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 10lžic oleje, 1,5 hrnku mléka, 2 vajíčka, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce tekutého medu, 1 prášek do perníku, 2 lžíce koření do perníku; dle chuti - vlašské ořechy, rozinky, marmeláda, čokoládová poleva

Postup přípravy

Nejprve odměřím sypké suroviny a poté přidám vajíčka a tekuté ingredience, vše zamíchám a vyliji na plech s pečícím papírem. Peču cca 30 minut při 180 stupních. Koncem léta…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Alsaský jablkový koláč

Alsaský jablkový koláč

Potřebné ingredience

těsto křehké slazené:
300 g hladké mouky, 15 g krystalového cukru, 2 špetky soli, 150 g másla, 1 vejce, cca 50–60 ml studené vody
náplň:
600 g oloupaných a nakrájených jablek, 25 g cukru na posypání
2 vajíčka, 70 g cukru do přelivu, 20 g vanilkového cukru, 100 ml plnotučného mléka, 100 ml smetany na šlehání

Postup přípravy

1. Mouku smíchanou se solí a cukrem propracujeme s máslem (změklým při pokojové teplotě), vejcem a vodou v hladké těsto, které necháme alespoň 1 hodinu v lednici.
2. Z těsta…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bublanina - třešňový koláč

Bublanina - třešňový koláč

Potřebné ingredience

1/2 kg vypeckovaných třešní
šťáva z poloviny citronu
jemně nastrouhaná kůra z 1 citrónu
250g hladné mouky 2 zarovnané lžičky kypřícího prášku
sůl
230 g moučkového cukru + 2lžíce na posypání
3 vejce
120 g rozpuštěného a vychladlého másla + na formu

Postup přípravy

1/ Předehřát troubu na 180 stupnů, třešně smíchat s citronovou šťávou
2/ Vejce s cukrem utřít do pěny
3/ K vejcím řidat střídavě a ve dvou dávkách máslo, kůru a mouku s…

Zobrazit více...

Kategorie