Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačková bábovka - MRAMOR

Šlehačková bábovka - MRAMOR

Potřebné ingredience

4vejce, 1vanilkový cukr, 1hrnek pískového cukru, 1šlehačka (250ml), 2 hrnky hladké mouky (NEBO 1hrnek hladné mouky, 1hrnek polohrubé mouky), 1prdopeč (prášek do pečiva), kakao dle chuti a barvy na tmavou část bábovky. Trocha mléka, pokud by se vám zdálo, že je to moc husté!!!

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady, uděláme si 2 byrvy (světlá a tmavá-kakaová), naléváme do vymazané a vysypané bábovkové formy, střídáme barvy, lejeme vždy doprostřed předešlé barvy. Dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta z kyslého mléka - nejlepší buchta co znám

Buchta z kyslého mléka - nejlepší buchta co znám

Potřebné ingredience

1/2l kyslého mléka (mírně, i hustě kouskaté, to je úplně jedno)
1/2kg krystal cukru (dávám méně)
5 lžic oleje
2 lžíce marmelády (dávám i 4, podle uvážení)
2 lžíce kakaa (dám i více)
2 vanilkové cukry
2 vejce
25dkg hladké mouky
25dkg polohrubé mouky
1 prdopeč (prášek do pečiva) nebo (1lžíce jedlé sody a 1/2byl. prdopeče)

Postup přípravy

vše zamícháme dohromady, v hladkou hmotu, hustotu jako na bábovku, máte-li moc husté přidejte trochu mléka, či vejce, nebo něco na zředění, potom dáme péct na vymazaný, moukou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PÉROVÁ BUCHTA - výborný nedělní zákuseček

PÉROVÁ BUCHTA - výborný nedělní zákuseček

Potřebné ingredience

4celá vejce, 200g moučkového cukru, 1dcl oleje, 1prdopeč, 200g hladké mouky, 2vanilkové pudinky a mléko na jejich přípravu (t.j.1L), 2zakysané smetany, 2skořicové cukry (já si míchám sama od oka)

Postup přípravy

Utřeme 4vejce + cukr, přidáme olej, potom prdopeč smíchaný s moukou, utřeme těsto, které nalejeme na vymazaný, moukou (hladká či polohrubá) vysypaný plech. Uvaříme pudink a ještě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEMNÁ BÁBOVKA SE ŠLEHAČKOU -rychlorecept od ID2463

JEMNÁ BÁBOVKA SE ŠLEHAČKOU -rychlorecept od ID2463

Potřebné ingredience

DNES JSEM SI TENTO RECEPT NAŠLA U ID2463 A JE VÁŽNĚ SKVĚLEJ, PROTO SI HO SEM HNED PŘIDÁVÁM SE SVOU MALOU ÚPRAVOU A FOTO, ZA TO SE FAKT OMLOUVÁM, ALE KOUKEJTE SAMI, CO ZBYLO Z BÁBOVKY 30MINUT PO DOPEČENÍ :O) FAKT VÝBORNÁ, OCHUTNEJTE SAMI!!! KOUKNĚTE NA OBRÁZKOVÝ POSTUP!!! BĚHEM HODINKY S PŮLKY SNĚZENÁ DRUHÁ BÁBOVKA, FAKT SKVĚLÁ!!!

PŘÍSADY: 25dkg hl. mouky, 20dkg cukru moučka,1 šlehačka (250ml) POZOR: ZDE JSEM POUŽILA ŠLEHAČKU DE LUXE 40% 200g A DOLILA TROŠKOU MLÉKA (rozinky-kdo nemá rád nemusí, já je tam nedala), vanilkový cukr, 1prášek do pečiva, 3 vejce a mamče, jelikož mám větší formu, dělám na jednu a půl dávky, ale pozor i zde jsem zjistila, že bohatě stačí 1prášek do pečiva a 3-4vejce, takže fakt bomba bábovka!!!

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady, 3/4 těsta dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy (já sypu polohrubou moukou, nebo hladkou). Další zbytek smícháme s kakaem (pro hezčí vzhled i chuť) a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švédský koláč

Švédský koláč

Potřebné ingredience

na drobenku :1/2kg polohrubé mouky200g cukru - já používám cukr krupice250g tuku - já používám máslo, po tom to krásně voní, ale může být třeba i hera, atd...1prdopeč (práček do pečiva kdo název nezná :-)) )na náplň:1kg tvarohu - já používám vaničkový polotučný (750g úplně stačí), pak nepotřebujete tolik mléka!!!1/2 litru mléka3 vejcecukr a rozinky

Postup přípravy

Na jen vymyzaný plech rovnoměrně nasypeme půlku drobenky, na to nalejeme rovnoměrně vyšlehaný tvaroh s ostatníma ingrediencema ochucený dle vaší chuti a na tvarohovou náplň zase…

Zobrazit více...

Kategorie