Vánočka, pro velký úspěch
Potřebné ingredience
20g droždí (1/2 kostky), 250ml mléka, 80-100g cukru krupice, 500g hladké mouky, citronová kůra, vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek (anebo klidně 2, pokud Vám zbudou např. od zdobení perníčků), špetka soli
Postup přípravy
Přepisuji svůj smazaný neinspirativní recept obsahující "pouze" složení těsta na recept s postupem: Do domácí pekárny dáte v tomto pořadí: žloutek, rozpuštěné máslo,…
Jednoduché kiwi řezy, tvarohovo-pudingové
Potřebné ingredience
Kakaový korpus ze 2 vajíček (žloutky utřít do pěny s 80g cukru, přišlehat lžíci, dvě kakaa a dvě lžíce vody, ušlehat sníh z bílků, a obojí spojit s 80g polohr. mouky a špetkou PDP), vanilkový puding z 300ml mléka smíchaný s půlkou vaničky tvarohu, kiwi, čilé dortové želé (dělala jsem z 250ml ananasového džusu).
Postup přípravy
Upéct korpus, vyndat z formy, pokapat griotkou, vrátit zpátky do formy, navršit náplň a uhladit, poklást kiwi, zalít želé připraveným podle návodu.
Malinová semifreda
Potřebné ingredience
Světlý korpus (3 žloutky+3 bílky, 3 lžíce vody, 120g cukru, 120g polohr. mouky, 1/2 lžičky PDP), malinové želé, tvarohovo-šlehačková, nebo šlehačkovo-malinová náplň
Meruňková semifreda
Potřebné ingredience
Korpus světlý (použila jsem odřezky z korpusu na dort), náplň ze dvou šlehaček, 80g tvarohu, 120g meruňkové marmelády a želatinového ztužovače rozmíchaného v deci vody, plus uvnitř každého zákusku je lžička zakysky oslazené vanilkovým cukrem.
Nugátová semifreda
Potřebné ingredience
Kakaový korpus (upečeno v kulaté rozevírací formě) / náplň: 1 vanička tvarohu, 1 šlehačka 33%, 1 lžíce Nutelly, 50g čokolády rozpuštěné ve vodní lázni, 1 želatinový ztužovač rozmíchaný v deci vody + šlehačka se Smetafixem, ovoce a čokoládové filigránky na ozdobu. Uvnitř pod náplní je schovaný ještě kousek banánu. Chtěla jsem tam dát jiné ovoce, ale tradičně jsme doma neměli, co jsem myslela, že doma máme :-)))).
Postup přípravy
Na náplň ušlehat tvaroh s Nutellou a rozpuštěnou čokoládou, vyšlehat šlehačku, obojí spojit a přidat želatinový ztužovač podle návodu. Žádný další cukr. Zákusky vykrájet z plátu…
Vláčné čokoládovo-tvarohové muffiny
Potřebné ingredience
Na 12 kusů: 2 vajíčka, 100 čokolády (já použila Fin Carré na vaření s 52% kakaa), 80g másla, 150g polohrubé mouky, 80g cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 PDP, 250g tvarohu (dala jsem vaničkový polotučný). Za recept děkuji paní Martině P. (ID 237206), upravila jsem si její recept na bábovku.
Postup přípravy
1. Máslo s čokoládou rozpustit ve vodní lázni a vmíchat do tvarohu.
2. Žloutky vyšlehat s oběma druhy cukru několik minut do pěny, smíchat s čokoládovým tvarohem.
3. Ušlehat…
Smetanový dort s lesním ovocem a straciatella řez
Potřebné ingredience
Korpus ořechový (5 vajec, 200g cukru, 3-4 PL ořechů dovážit do 200g polohr. moukou, 5 lžic teplé vody, 1 ČL prášku do pečiva), náplň 250g Mascar z Polné, 200g zakysaná smetana, 250ml smetana ke šlehání 33%, 1 vanilkový cukr, 1.5 pytlíku želatinového ztužovače (plus brusinková marmeláda, resp. strouhaná čokoláda)
Pomerančová semifreda
Potřebné ingredience
Kakaový korpus: 3 vejce, 120g moučk. cukru, kakao baj očko dosypat do 120g polohr. moukou, 3 PL teplé vody, 1/2 ČL PDP / pomerančová a višňová marmeláda - cca 100g, 1 tvaroh ve vaničce, 1 šlehačka 33%, želatinový ztužovač rozmíchaný v deci pomerančového džusu, 2 PL citr. šťávy + šlehačka se ztužovačem + ovoce + čokoláda
Lehká brusinková šlehačková roláda bez mouky
Potřebné ingredience
Na korpus velkosti klasického plechu: 5 vajec, 5 lžic holandského kakaa, 5 rovných lžic moučk. cukru + 2 šlehačky 33%, max. 200g brusinkové (nebo klidně jiné) marmelády, želatinový ztužovač + (třeba) kiwi
Postup přípravy
Náplň: Ušlehat šlehačky, přilít marmeládu (pro jistotu extra pomixovat, aby byla hladká a tekutá), rozmíchat želatinový ztužovač ve 100ml vody a za stálého šlehání postupně nalít…
Pařížské kostky
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 3 lžíce kakaa dovážit do 200g polohr. moukou, 200 cukru krupice, 5 lžic teplé vody, 1ČL PDP/pařížský krém ze 3 šlehaček a 3 tyčinek ledových kaštanů+rum+banány+strouhaná čokoláda+šlehačka se ztužovačem+jahody
Postup přípravy
Z bílků ušlehat sníh, žloutky s cukrem vyšlehat do pěny, vešlehat vodu, vše spojit se sněhem a moukou s kakaem a PDP. Šlehačky svařit den předem, rozpustit Kaštany, přes noc…