RYCHLÝ BÁJEČNÝ DORT...
Potřebné ingredience
Korpus: na 1 dort 1 dávka těsta !!!!!! na formu vel.25 x 8 cm-
6 vajec,
300 g cukru,
300g polohubé mouky,
1 prášek do pečiva,
3 lžíce vody, Krém:3 vanilkové pudinky ,(kdo chce mít krém čokoládový,
uvařit čoko pudink) 3/4 litru mléka, 1celé a půl másla,cukr, 3 lžíce rumu,
Postup přípravy
Vše by mělo mít stejnou pokojovou teplotu.
korpus-žloutky utřít s cukrem, přidat vodu, utřít do pěny,
dále přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, …
ŠLEHAČKOVÝ SEN ...ÚŽASNÁ DOBROTA
Potřebné ingredience
180 dkg. moučk. cukru, 5 žloutků, 2 lžíce rumu, nebo pár kapek tresti, 0,5 l. šlehačky, piškoty, v letní sezoně ovoce-jahody, borůvky, maliny....v zimě nejlépe malinová marmeláda.
Postup přípravy
Krém.
V jedné míse utřít žloutky s cukrem a rumem, v druhé míse umixovat šlehačku do tuha.
Smíchat dohromady.
Do nízké misky prům. 20 x 20 cm, nebo do více,…
KARAMELOVÁ POLEVA NA VĚTRNÍKY A VĚNEČKY č.2
Potřebné ingredience
50g krystal. cukru, 3 polévkové lžice mléka, 220 g moučkového cukru
Postup přípravy
50g krystal. cukru zkaramelizujeme na pánvi do světle hněda !!!!!!!, ihned zalejeme 3-6 pol.lžicemi mléka, a rozvaříme. Hustotu upravíme přidáním mléka,nebo salka.
Do misky…
KRÉM DO VĚNEČKŮ
Potřebné ingredience
1/2 mléka,1 a 1/2 bal. pudinku, 20 dkg cukru,20 dkg másla,
Postup přípravy
mléko, pudink, cukr uvařit v hustou kaši, do vychlazaného přimíchat šlehačem 20 dkg změklého másla.
KARAMELOVÁ ŠLEHAČKA DO VĚTRNÍČKŮ
Potřebné ingredience
15 dkg cukru, 2 šlehačky,
ztužovač šlehačky
Postup přípravy
cukr rozpustíme na pánvi do světle hněda, přilejeme teplou šlehačku,pořádně mícháme..... Povaříme jen lehce a necháme vychladnout, dáme do lednice a teprve druhý den přidáme…
KARAMELOVÝ KRÉM do větrníků a věnečků...
Potřebné ingredience
25 dkg krystal. cukru,1 šlehačka, 25 dkg másla
Postup přípravy
Na pánvi rozpustíme 25 dkg cukru, do světle hněda na karamel, Zalijeme po troše 1 teplou šlehačkou, a povaříme chvilinku, Ušleháme do pěny máslo a přidáme vychladlý karamel a…
KARAMELOVÁ POLEVA NA VĚTRNÍKY A VĚNEČKY asi 200g
Potřebné ingredience
180g. moučkového cukru, mléko, nebo voda.
Postup přípravy
čtvrtuinu cukru vložíme na pánvičku a za stálého míchání upražíme světle červený karamel-nesmí černat.
Zalijeme 3 lžícemi vody, nebo mléka a za stálého míchání rozvaříme, až…
DORT VELKÝ-jednoduchý a výborný...
Potřebné ingredience
Korpus: na formu vel.25 x 8 cm- 6 vajec, 300 g cukru, 300g polohubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce vody, Krém:3 vanilkové pudinky ,(kdo chce mít krém čokoládový, uvařit čoko pudink) 3/4 litru mléka, 1celé a půl másla,cukr, 3 lžíce rumu,
Postup přípravy
Vše by mělo mít stejnou pokojovou teplotu.
korpus-žloutky utřít s cukrem, přidat vodu, utřít do pěny, dále přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků,
PIŠKOT S OVOCEM
Potřebné ingredience
20 dkg cukru
20 dkg výběrové polohrubé mouky
4 vejce
5 lžic horké vody
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 plechovka velká zav. broskví i se šťávou
voda
Postup přípravy
Žloutky s horkou vodou rozšlehat, přidat cukr, vanilkový cukr, pr.do peč.-ušlehá se vše do pěny, přidá se sníh z bílků dále přidáme mouku.Na vymazaný a vysypaný plehc. Pečeme…
PRAVÉ KYNUTÉ BUCHTY S TVAROHEM... podrobný recept,…
Potřebné ingredience
½ hladké mouky ½ kg polohrubé mouky,1-2 balíčky sušeného droždí,250g moučkového cukru,250g rozpuštěného tuku nebo másla,Špetka soli – mezi dva prsty,5 žloutků,2 lžíce oleje,Asi 400 ml mléka – opatrně přidávat,½ - 1 sáček vanilkového pudinku,Sádlo na vymaštění plechu a buchtiček .Nastrouhaná citrónová kůra – důležité
Postup přípravy
1. Odvážené a odměřené přísady musí mít pokojovou teplotu
2. Dát do větší mísy - po vykynutí se zdvojnásobí objem.
3. Prosejeme přes síto do mísy mouku – lépe kyne
4.…