Trubičky/Šátečky
Potřebné ingredience
Těsto: 340 g hladké mouky, 220 g másla (Hera - změklé), 1 zakysaná smetana. Krém: 500 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 120 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 120 g másla, 1 cm omegy.
Postup přípravy
Na těsto smícháme všechny suroviny dohromady. Z těsta pak děláme trubičky nebo šátečky. Krém - v mléce rozmícháme pudinky, cukry a žloutky. Ještě do teplého pudinku ručně…
Věnečky a větrníky
Potřebné ingredience
Těsto: 500 ml vody, 300 g polohrubé mouky, 150 g 100% tuku, 6 vajec, špetka soli. Krém na věnečky: 250 ml mléka, 60 g cukru, 1 vanilkový pudink, 1 žloutek, 1/2 vanilkového cukru, 60 g másla. Krém do větrníků č. 1: 1 sallko (uvařit), 1 máslo. Krém č. 2: šlehačka, 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky.
Postup přípravy
Ve vodě rozpustíme tuk a sůl. Až bude voda vařit, přidáme mouku. Po úplném vychladnutí postupně zamícháme vajíčka. Poté na pečící papír stříkáme věnečky či větrníky. Pečeme na…
Bebe střecha
Potřebné ingredience
1 bebe sušenky světlé, 1 bebe sušenky tmavé, 2 pomazánkové másla, šlehačka, vanilkový cukr, 5 lžic moučkového cukru, 2 banány, rum na pokapání, alobal
Postup přípravy
Na kus alobalu poklademe střídavě světlé a tmavé bebečka (3 řady a 7 sloupců). Pokud začínáme tmavým bebečkem, další řadu budeme začínat světlým a poslední řadu zase tmavým…
Hanácké koláčky
Potřebné ingredience
Ingredience: 120 g másla, 80 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, citrónová kůra, 2 žloutky, 30 g droždí, 1 lžička cukru na kvásek, 125 ml mléka, 200 ml smetany ke šlehání, 500 g hladké mouky. Na náplň: 50 g másla, 80 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, špetka citronové kůry, 1 žloutek, 300 g měkkého tvarohu (z papíru). Na drobenku: 50 g polohrubé mouky, 40 g moučkového cukru, 40 g másla. Na dohotovení: pečící papír na plech, vejce na potření, marmeláda.
Postup přípravy
Máslo vyšleháme s oběma cukry, solí, citrónovou kůrou a žloutky. Z droždí, lžičky cukru a vlažného mléka vymícháme kvásek a necháme ho vzejít. Ze smetany připravíme pevnou…
Buchta Margot
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 velká margotka, 3 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 1 šlehačka, 1 hrnek mléka (vlažného), 1 vanilkový cukr, 3 vejce (z bílků sníh). Na dohotovení: čokoláda, kokos.
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady, margotku nastrouhat a nakonec vmíchat sníh z bílků. Upečeme ve vymazaném a vysypaném plechu na cca 170 C (horkovzduch). Ještě teplé polijeme čokoládou a…
Lentilkové sušenky do školky
Potřebné ingredience
250 g másla (změklého), 165 g krupicového cukru, 2 lžičky mandlového aroma, 1 žloutek, 335 g polohrubé mouky, lentilky
Postup přípravy
Máslo a cukr vyšleháme, přidáme mandlové aroma a žloutek. Nakonec mouku a uhněteme těsto. Těsto dáme na chvilku odpočinout do lednice.
Z těsta odebíráme a z kousku mezi…
"Babiččina" bábovka
Potřebné ingredience
6 vajec, 150 g másla (změklé), 200 g cukru, 250 ml mléka, citrónová kůra, 400 g polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva
Postup přípravy
Žloutky, máslo a cukr vyšleháme. Přidáme mléko a mouku s práškem do pečiva. Pak pomalu vmícháme sníh z bílků. Nakonce do těsta ještě vmícháme citrónovou kůru. Bábovku pečeme asi 3…
Muffinky do školky
Potřebné ingredience
2 hrnky hladké mouky, 3/4 hrnku moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 3 vajíčka, 200 ml šlehačky + 50 ml vody. Krém: 500 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g másla. Na dozdobení: lentilky
Postup přípravy
Vajíčka vyšleháme s oběma cukry. Přidáme šlehačku s vodou a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těstem naplníme formičky muffinů do 3/4 a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 C na…
Nepečený jablečný dort
Potřebné ingredience
6 velkých jablek, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, citrónová šťáva, mletá skořice, 2 vanilkové pudinky, 200 ml vody, piškoty. Na dozdobení: 1 šlehačka, 1 šlehačkové tužidlo
Postup přípravy
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo do hrnce. Podlijeme trochou vody, přidáme oba cukry a pod pokličkou dusíme do úplného rozvaření. Před koncem dochutíme citrónovou šťávou a…
Roláda se šlehačkou
Potřebné ingredience
100 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 6 vajec, 3 lžičky kakaa. Na náplň: 400 g smetany, 1 balíček šlehačkového tužidla, 1 vanilkový cukr, 1/2 čokolády (nastrouhané).
Postup přípravy
Z bílků ušleháme pevný sníh. Zvlášť vyšleháme žloutky s cukrem a zlehka vmícháme sníh a přesátou mouku s kakaem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a…