♥♥♥ ŽMOLENKOVÝ KOLÁČ ♥♥♥
Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky, 150g cukru, 150g másla, 1/2 prášku do pečiva - ROZŽMOLIT, 1/4l vlažného mléka, 2 vejce - ROZKVEDLAT a nalít do žmolenky. Nalijeme na vysypaný plech 30x40cm. posypeme žmolenkou. ŽMOLENKA : polohrubá mouka, máslo, cukr, vanilkový cukr, někdy přidávám skořici, třeba s rebarborou je to dobré...
Postup přípravy
Děláme s rebarborou,rybízem, meruňkami s jahodami atd. dle chuti...
♥♥♥MORAVSKÉ KOLÁČKY♥♥♥ S TVAROHEM A POVIDLY♥♥♥
Potřebné ingredience
250ml mléka, 100g krupicového cukru, 30g droždí, špetka soli, 500g polohrubé mouky, 100g změklého másla, 3 žloutky, 1-2 vejce na potření, 320g tavrohu + 2 lžíce cukru, 250g švestkových povidel. Na drobenku: 80g másla, 80g krupicového cukru, 100-120g hrubé mouky
Postup přípravy
Z malého množství mléka, cukru a nadrobeného droždí zaděláme kvásek. Mouku nasypte do mísy, přidejte k ní špetku soli a máslo, ve zbytku mléka našlehejte 3 žloutky a spolu s…
♥♥♥TENERINA - LEHKÝ ČOKOLÁDOVÝ DEZERT♥♥♥
Potřebné ingredience
100g másla, 200g hořké čokolády, 60g kakaa, 150g cukru, 3 lžíce mléka, 3 vejce, špetka soli, moučkový cukr
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme studené máslo a promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a nalijeme do nich rozpuštěnou čokoládu, přidáme 3 lžíce teplého mléka a kakao.…
♥♥♥RYCHLÉ,DOBRÉ,LEVNÉ KOKOSOVÉ ŘEZY♥♥♥
Potřebné ingredience
180g másla, 120g moučkového cukru, 6 žloutků, 2 lžíce kakaa, 240g hrubé mouky, 1 prášek do pečiva, máslo a mouka na vysypání Náplň: 6 bílků, 280g krystalového cukru, 280g kokosové moučky, 100ml pikantního džemu
Postup přípravy
Máslo smícháme se žloutky, cukrem a kakaem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto, které rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Povrch těsta…
♥♥♥NATŘÁSANÉ ŘEZY S MANDARINKAMI♥♥♥
Potřebné ingredience
KORPUS: 200g polohrubé mouky, 200g pískového cukru, 4 vejce, 5 lžic horké vody, 1 lžíce kakaového prášku, 1/4 lžičky prášku do pečiva, tuk a hrubá mouka na formu. KRÉM: 2 plechovky mandarinkového kompotu, 2,5dl smetany ke šlehání (33%), 2,5dl zakysané smetany, 2 vanilkové pudinky (bez vaření), 1 vanilkový cukr, kakao na ozdobu
Postup přípravy
Vejce šleháme za postupného přidávání cukru a přilévání horké vody do pěny,. Vmícháme do ní mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a…
JAHODOVÝ POHÁR S JOGURTEM A SMETANOU
Potřebné ingredience
180ml bílého jogurtu, 150ml smetany na šlehání, 3 lžíce slazeného kondenzovaného mléka (nebo každý podle chuti), 1 lžíce jahodového, rybízového či malinového džemu, 300g jahod, 1 lžíce usekaných vlašských ořechů, čokoláda, cukrářské piškoty
Postup přípravy
Bílý jogurt ušleháme se slazeným kondenzovaným mlékem a džemem. Do této směsi zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a polovinu jahod nakrájených na větší kousky. Část krému nalijeme…
MEDOVÉ ŘEZY S OŘECHOVOU NÁDIVKOU
Potřebné ingredience
150g moučkového cukru, 1 vejce, 5 lžic mléka, 50g másla, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžička jedlé sody, 450g hladké mouky. OŘECHOVÁ NÁDIVKA: 1/2 l mléka, 80g hladké mouky, 200g másla, 200g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 100g rozemletých ořechů. KAKAOVÁ POLEVA: 100g másla, 40g kakaa
Postup přípravy
Do rendlíku dáme cukr, vejce, mléko, máslo, med, jedlou sodu a vše asi 2 minuty povaříme. Uvařenou hmotu vylijeme na pomoučený vál, přidáme mouku a dobře vypracujeme, těsto…
JABLEČNÝ DORT NEBO ŘEZY SE ŠLEHAČKOU
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 125g másla, 125g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček skořicového cukru, 1 vejce, 175g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 50ml studeného mléka, 1 vejce na potření, 100g plátkových mandlí, špetka soli. NA JABLEČNOU NÁPLŇ: 400g jablek, 300ml vody, 50g cukru, 1 balíček skořicového cukru, citronová šťáva z půl citronu, 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí. NA ŠLEHAČKOVU NÁPLŇ: 250ml smetany ke šlehání, 300g bílého jogurtu, 20g prosátého moučkového cukru, 1 balíček skořicového cukru, 1 balíček želatinového ztužovače.
Postup přípravy
NA PŘÍPRAVU TĚSTA: ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr, sůl a vejce elektrickým ručním šlehačem do pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem a společně s mlékem opatrně vmícháme…
Perníková bábovka s kandovaným ovocem
Potřebné ingredience
2 hrnky hladké mouky, 1/2 hrnku krupicového cukru, 1/2 hrnku medu, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku nasekaných ořechů a kandovaného ovoce, 2 vejce, 2 lžíce másla, 2 lžíce povidel, 1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku, špetka soli, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy
Postup přípravy
V míse ušleháme vejce se změklým máslem a cukrem do pěny, přidáme med, povidla, mléko, kakao a promícháme. Pak vmícháme mouku s práškem do perníku a solí a na závěr zapracujeme do…
ŘEZY LEDŇÁČEK
Potřebné ingredience
6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa. TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 500g měkkého tvarohu, 200g másla, 150g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, kompotované nebo čerstvé ovoce. POLEVA: 125g ztuženého tuku, 100g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přilijeme olej a znovu chvíli třeme. Doplníme prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.Zamícháme a nakonec zlehka vmícháme pevně…