Kokosovo-citrónová kefírovka bez vajec...FAKT VÝBORNÁ!
Potřebné ingredience
Na velký hluboký plech : 2 hrnky (hrnek o obsahu 250 ml) polohrubé mouky, 0,5 hrnku hladké mouky, 0,5 hrnku kokosu, 1,5 hrnku cukru, 2 vanilkové cukry, 1 kypřící prášek do pečiva, čerstvá kůra z 1 citronu, 500ml kefíru, 0,5 hrnku oleje. Citrónová cukrová poleva : šťáva z 1/2 citrónu, 1 lžíce horké vody, cukr moučka podle potřeby - asi 20dkg
Postup přípravy
Ve větší míse smíchat vše sypké, přidat olej a kefír. Pořádně promíchat a vlít do hlubokého plechu vyloženého pečícím papírem. Dát péct do předehřáté trouby na 160 - 180°C na asi…
Šlehačkový řez s ovocem
Potřebné ingredience
korpus Sachr, ovoce dle chuti, rostlinná šlehačka s bílým jogurtem - jovo krém podle Petry T.(petatrn)ID 102082 : 0,5 l rostlinné šlehačky*** 500 g bílého jogurtu Hollandia nebo jiný*** tři lžíce ledové vody a 3 lžíce moučkového cukru. Vychlazenou šlehačku s cukrem a vodou vyšleháme do tuha a zašleháme jogurt.Pak plnit, či zdobit. Cukrářské želé na potření ovoce
Višňový piškot, piškot s višněmi - jednoduché a přesto…
Potřebné ingredience
do dortové formy průměru 26cm : 4 vejce, 120 g cukru moučky, 120 g polohrubé mouky, špetka kypřícího prášku, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce oleje***miska čerstvých vypeckovaných višní***cukr moučka na posypání
Postup přípravy
Celá vejce ušlehat s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do husté světlé pěny, až viditelně zvětší objem a bude krémovitá. Pak do ní už jen ručně vmíchat mouku smíchanou s kypřícím…
Třešňový piškotový koláč- jednoduchý
Potřebné ingredience
korpus: 4 vejce, 9 lžic cukru krupice, 9 lžic oleje, 8 lžic polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, špetka kypřícího prášku*** náplň: 250 g vypeckovaných třešní, asi tak 1 dcl vody na podlití, 1 vanilkový cukr, cukr krupice dle chuti, trocha rumu, 1 pudinkový prášek vanilkový a asi 0,5 dcl vody na rozmíchání*** dohotovení: šlehačka ve spreji a Granko
Postup přípravy
Celá vejce vyšlehat s cukrem do světlé pěny, přidat olej a nakonec mouku promíchanou s kakaem a kypřícím práškem. Nalít do vymazané a moukou vysypané koláčové formy s vypouklým…
BROSKVOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM A ŠLEHAČKOU
Potřebné ingredience
Korpus podle Libuše M. (galli) ID 23782 : 4 vejce, 180 g cukru krupice, 1 vanilinový cukr, 150 ml oleje, 150 ml vlažné vody, 250 g polohrubé mouky, 3/4 kypřícího prášku do pečiva*** Krém: 0,5 l mléka, 2 čokoládové pudinkové prášky, 50 g cukru, 125 g másla, 125 g Hery, 100 g čokolády na vaření, 3 lžíce rumu (odměřit a nechat bokem, aby získal pokojovou teplotu, jinak by se mohl krém srazit) **** Ostatní: 2 smetany ke šlehání 31%, 1 želatinový ztužovač od Dr.Oetker, 2 velké konzervy půlených broskví, 50 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Korpus : ušlehat celá vejce do pěny, přidat cukry, šlehat až pěna zbělá = cukr se rozpustí, pak přidat olej, vlažnou vodu, ještě chvíli šlehat a pak lehce vmíchat mouku smíchanou…
Mřížkový koláč z křehkého těsta, mák, tvaroh, rebarbora
Potřebné ingredience
60 dkg polohrubé mouky, 20 dkg krupicového cukru, 18 dkg (může i 20) tuku na pečení, třeba Hery, 2 celá vejce, 1 prášek do pečiva, 8 lžic mléka nebo vody,špetka soli, citrónová kůra podle chuti, 1 vanilkový cukr, náplně : 250g tvarohu v kostce, trochu mléka, cukr dle chuti, citr.kůra dle chuti, maková náplň kupovaná přidané 4 lžíce marmelády, 0,5kg rebarbory podusit s cukrem
Postup přípravy
Těsto se dá udělat ručně, ale já zkusila v pekárně. Nejdřív mléko s rozkvedlanými vejci, pak mouka (odebrat 5 vrchovatých lžic bokem) smíchaná s práškem do pečiva, vanilkovým…
OVOCNÉ ŘEZY POD SKLEM- na velký plech
Potřebné ingredience
korpus z 5 vajec podle Libuše M.(galli) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=4829&user=23782 Libuško díky moc, je suprovej* marmeláda palačinková smíchaná s trochou rumu a citrónkou* HRK HRK krém : 2 smetany ke šlehání, 2 Smetafixy, 2 pudinky bez vaření Dr.Oetker Olé, 1 zakysaná smetana, 4 konzervy mandarinek* asi 1/4 kg bílého hroznového vína bez pecek* 3 balíčky Dort želé čirého od Dr.Oetkera
Postup přípravy
Není to nic závratně objevného, ale třeba to někoho inspiruje :o)
Korpus je vynikající, jak na přípravu - vejce se šlehají celá! , tak na chuť - lehounký, nadýchaný.
Po…
Margot řezy ke kávičce :o)
Potřebné ingredience
Díky patří Ivetce V., manžel zkusil řezy podle jejího receptu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=38343 a jsou vynikající...jen přidal vanilkový cukr...akorát polevu jsem dělala já...rozehřátá čokoláda na vaření, trocha tuku, cukru, kakaa a lžíce Solamylu rozmíchaná v troše studeného mléka, to vše umícháno ve vodní lázni...a bílá poleva byla koupená hotová...
Postup přípravy
Přesný recept i s postupem je zde, u Ivety V.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=38343
Čokoládová roláda
Potřebné ingredience
roláda : 3 vejce, 70 g cukru krupice, 65 g polohrubé mouky, 5 g kakaa *** krém : zbyl mi z dortu - 1 l mléka, 4 čokoládové pudinkové prášky, 100 g cukru, 250 g másla, 250 g Hery, 200 g čokolády na vaření, 5 lžic rumu***kompotované višně, banán*** poleva : 80 g másla, 80 g cukru moučky, 2 lžičky Solamylu, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce studeného mléka ***kupovaná bílá cukrářská poleva na počmárání
Postup přípravy
Postup je jednoduchý - na těsto ušlehat celá vejce s cukrem do husté bílé pěny ( asi 7 minut el.šlehačem na maximální rychlost) a pak do ní opatrně "zahrabat" mouku smíchanou s…
Kefírové řezy
Potřebné ingredience
2 hrnky (250ml) polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 a 3/4 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody, 2 lžíce kakaa, 500ml kefíru, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce. Na potření 2 čokolády na vaření a 2 zakysané smetany
Postup přípravy
Inspiroval mě recept od Pavlínky
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=25126
jen jsem si trošku upravila suroviny a Pavlínka tam nedává vejce, já radši jedno dala, ale…